Pistole H&K USP
Glock a spol.
- Klicky
Příspěvek#167 » pon 14. říj 2024, 21:56
Ahoj,
proč zrovna USP? Trváš na kohoutové zbrani, chceš mít pojistku/decocker? Ideálně jestli někde mají v obchodě na "ohmatání" tak si ji vem do ruky, já bych se opováži tvrdit že novější generace zbraní od HK, ať už P30, SFP, nebo HK45 mají mnohem lepší ergonomii
proč zrovna USP? Trváš na kohoutové zbrani, chceš mít pojistku/decocker? Ideálně jestli někde mají v obchodě na "ohmatání" tak si ji vem do ruky, já bych se opováži tvrdit že novější generace zbraní od HK, ať už P30, SFP, nebo HK45 mají mnohem lepší ergonomii
- mission
Příspěvek#168 » úte 15. říj 2024, 09:16
@Opavak99
USP platforma je poplatná době vzniku v 90. letech, tzn. pistole jsou hranaté, montážní rozhraní pro svítilnu / ukazovátko je nestandard (není to weaver - picatinny), takže tam bez spec. montáže nebo adaptéru nic nepřiděláš. Extrémem téhle řady, resp. odbočkou vývoje, je Mark23 v plnotučné ráži .45ACP. Ty USPéčka mají své nostalgické kouzlo, jsou to držáky. Ale jak psal přede mnou "Klicky", dnes jsme někde jinde. Existují výměnné hřbety, rozhraní pro doplňky už je klasika...
Zajdi někam, kde mají na pultě k ošahání něco ze staré řady USP a novější produkce SPF9 / P30 / HK45 a udělej si názor sám. Nic lepšího pro sebe nemůžeš udělat (možná tak koupit si Géčko , sorry musel jsem) protože tu pistoli budeš nosit a obsluhovat jen ty sám.
USP platforma je poplatná době vzniku v 90. letech, tzn. pistole jsou hranaté, montážní rozhraní pro svítilnu / ukazovátko je nestandard (není to weaver - picatinny), takže tam bez spec. montáže nebo adaptéru nic nepřiděláš. Extrémem téhle řady, resp. odbočkou vývoje, je Mark23 v plnotučné ráži .45ACP. Ty USPéčka mají své nostalgické kouzlo, jsou to držáky. Ale jak psal přede mnou "Klicky", dnes jsme někde jinde. Existují výměnné hřbety, rozhraní pro doplňky už je klasika...
Zajdi někam, kde mají na pultě k ošahání něco ze staré řady USP a novější produkce SPF9 / P30 / HK45 a udělej si názor sám. Nic lepšího pro sebe nemůžeš udělat (možná tak koupit si Géčko , sorry musel jsem) protože tu pistoli budeš nosit a obsluhovat jen ty sám.
- Klicky
Příspěvek#169 » úte 15. říj 2024, 10:46
jj souhlasím, já letos nechal z Německa dotáhnout Tactical ve .45. ta zbraň je samozřejmě nádherná, ale ten věk je na ní prostě vidět. Kvalita zpracování je bezvadná, ta pistole je prostě tank, fakt bytelná ALE
Jak píšeš vepředu žádný picatiny rail, výpusť zásobníku je pádlo (což mě nevadí), ale novější modely od HK mají většinou na výběr mezi pádlem/tlačítkem a hlavně ta pádla jsou mnohem větší a snáze obluhovatelná. Ergonomie rukojeti je u USP prakticky neexistující... Ale zas každýmu vyhovuje něco jinýho tak to nechci Opavákovi tolik hanit dokud si to nezkusí.
Jak píšeš vepředu žádný picatiny rail, výpusť zásobníku je pádlo (což mě nevadí), ale novější modely od HK mají většinou na výběr mezi pádlem/tlačítkem a hlavně ta pádla jsou mnohem větší a snáze obluhovatelná. Ergonomie rukojeti je u USP prakticky neexistující... Ale zas každýmu vyhovuje něco jinýho tak to nechci Opavákovi tolik hanit dokud si to nezkusí.
- xxviktor
Příspěvek#170 » stř 16. říj 2024, 19:38
Jestli ji chceš a líbí se ti, tak si ji kup (pokud ji teda ještě někde mají). Ale nečekej od té pistole nic, co bys nedostal jinde. USP mám čistě proto, že se mi líbí a pokud odhlédnu od kohoutu, tak není nic, co by Glock nedělal lépe. I G17 je menší, méně kope, má větší zásobník, jde na něj navěsit i nějaký doplněk a hlavně - když se ti něco rozbije, tak náhradní díl seženeš všude a levně. U USP budeš rád, že seženeš náhradní zásobník a i za ten vyplázneš dvojnásobek toho co za zásobníky k jiným pistolím. Pokud jsi myslel full size USP, tak si moc nedovedu představit, jak to pohodolně nosit Ale jak říkám - pokud máš svrbění a chceš ji, tak si ji kup, protože to pravděpodobně nepřejde a stejně po té pistoli budeš koukat dál Hlavně si tu pistoli ale nestav na piedestal, což rádi HK fans dělají. Je to služební pistole jako každá jiná, ne žádný vymazlený speciál. Ono to i s těma vyjímečnýma držákama není až tak horké. Kdyby byly až o tolik lepší, tak nemá 70% bezpečnostních složek Glocky, ale USPčka Spolehlivá zbraň to je, ale jestli bude nějak extra spolehlivější než obyčejný Glock, to je diskutabilní.
Jinak originální spoušť je u P30 tak hrozná, že USP je proti tomu zlatá (a už tu James Reeves z TFBTV označil jako "mačkat kondom plný střepů"), ale s tím se u služebních pistolí tak nějak počítá - je to bezpečnostní prvek, aby to střílelo fakt až když chceš i ve stresové situaci.
Jinak originální spoušť je u P30 tak hrozná, že USP je proti tomu zlatá (a už tu James Reeves z TFBTV označil jako "mačkat kondom plný střepů"), ale s tím se u služebních pistolí tak nějak počítá - je to bezpečnostní prvek, aby to střílelo fakt až když chceš i ve stresové situaci.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí