Glock vs. Walther PDP
Glock a spol.
- PetKar
Příspěvek#31 » pon 25. lis 2024, 16:10
Jj, s těmi destičkami máš samozřejmě pravdu. Trochu blbě jsem to napsal. Možnost instalovat libovolný, běžně dostupný kolimátor přímo do závěru, bez nutnosti kupovat destičku, tak to je už samozřejmě argument ve prospěch SA Echelonu. S tím jsem doporučoval srovnávat to PDP.
- petr84
Příspěvek#33 » pon 25. lis 2024, 22:23
Díky za první odpovědi všem
. Takže u předních výrobců zbraní nemá cenu vybírat podle značky?? Řídit se pokud není ke konkretní zbrani vyloženě hodně negativních recenzí?? (Samozřejmě poptávám i jinde - známí, prodejci ...)
Třeba jako u P10 - už je i tady varování
. Tady je celkem častý názor, že člověk musí mít štěstí na kus - tohle je fakt celkem častý, že vybírám jinde. Kdyby se tohle psalo o PDP, tak se vás na něj ani neptám.
Tedy nemáte někdo info o tom že má PDP nějaké konstrukní vady (často se opakující stejná závada, opotřebování nějakého dílu který se musí často měnit). A neberte to tak že když se tu ptám na PDP, že mám vybráno a chci jen slyšet samou chválu. Prostě jen nechám PDP stále ve výběru s Glockem a vezmu ho na střelnici. Pokud se ví že jsou s PDP problémy a je lepší se mu raději vyhnout, kašlu na něj a buď se ještě porozhlédnu jinde a nebo vezmu na střelnici rovnou jenom Glocka 17 nebo 19.

Třeba jako u P10 - už je i tady varování

Tedy nemáte někdo info o tom že má PDP nějaké konstrukní vady (často se opakující stejná závada, opotřebování nějakého dílu který se musí často měnit). A neberte to tak že když se tu ptám na PDP, že mám vybráno a chci jen slyšet samou chválu. Prostě jen nechám PDP stále ve výběru s Glockem a vezmu ho na střelnici. Pokud se ví že jsou s PDP problémy a je lepší se mu raději vyhnout, kašlu na něj a buď se ještě porozhlédnu jinde a nebo vezmu na střelnici rovnou jenom Glocka 17 nebo 19.
- petr84
Příspěvek#34 » pon 25. lis 2024, 22:27
xxviktor píše:Máš tu celé téma o PDP, tak si projdi to. Jestli ti to je málo, tak budeš muset vynaložit nějaké úsilí a třeba se podívat na kontrakty, kterých se Walther s PDP účastnil a třeba najdeš i výsledky zkoušek. To, že ti tu deset lidí napíše, že neměli X-tisíc ran ani zádržku, ve výsledku stejně vůbec nic neznamená. Informace jsi už dostal, jestli chceš číst ódy na Walthera, tak to už je něco jiného.
OK díky, pročítal jsem tak nějak na přeskáčku a úplně jsem se nedozvěděl co chci, ale ještě se tam mrknu a přečtu si celý

- petr84
Příspěvek#35 » pon 25. lis 2024, 22:55
DesertEagle píše:Tohle je bizardní diskuse, přijde mi to jako uvaha jaká holka je více ošklivá, bože. Snad už jen schází ještě přidat P10. Nepíšeš zda chceš nosit, závodit nebo si jen občas picnout. Za sebe říkám, že ideální prvni zbran je HK SFP9.
To se omlouvám jestli to tak vypadá. Lepší tyhle věci řešit osobně a člověk se pak lépe vyjádří

Jinak zbraň chci spíše na střelnici, kde se chci naučit střílet s jistotou cca na 15m - případně se pak nějak dál zdokonalovat, no a tu a tam na občasné nošení (tak max. 2x do měsíce).
- kolombo
- petr84
Příspěvek#37 » pon 25. lis 2024, 23:27
Jarda.Jezek píše:Jo. A teď můžeme vyjmenovat všechny značky, co se tu dají koupit, a potom pokračovat těmi, co se tu koupit nedají.
Prostě tazatel se rozhodl, střílet bude stejně málo. Ať koupí, co se mu zdá nejlepší, časem uvidí, jestli to změní nebo ne.
Na otázku jestli g19 nebo PDP, říkám PDP. Nemám a nikdy jsem neměl ani jednu z nich, takže moje stanovisko není zaujaté tím, že bych tlačil to, s čím sdílím kalhoty.
Ale kdybych si mezi těmito dvěmi musel vybrat, volím PDP. Důvodem je ergonomie úchopu a průběh spouště. Nic z toho nejde na glocku dosáhnout. I GPT je pořád o dost horší proti tomu, jak se chovají spouště strikerů jiných výrobců.
Kup si PDP, protože kdybys chtěl glocka, tak se tu neptáš a koupíš glocka.
A to podle čeho bys vybral, to jsou zkušenosti tvých známých, kteří mají tyto zbraně?? Jako neříkám, že se mi PDP nedrželo lépe, že by nejspíše mělo mít lepší spoušť (to zatím neumím posoudit) a vypadá lépe - ale nechti tohle upřednostnit před spolehlivostí a litovat. Proto ještě zjišťuji, jak to s ním je. Pokud dospěju k názoru že se u PDP není čeho moc obávat ohledně poruchovosti (nejsou známy časté opakující se závady a konstrukční chyby), rozhodl bych se až po střelně s obemi zbraněmi na střelnici.
- petr84
Příspěvek#38 » pon 25. lis 2024, 23:47
kolombo píše:Jako začátečník máš jednu jistotu: Teprve časem přijdeš na to, co a jak budeš střílet a jak moc se tomu budeš věnovat.
Až si otestuješ funkci spouště Walther, tak ten Glock budeš hodnotit jinak. Je to fakt velký rozdíl.
Přesně tak jak píšeš s tím začátečníkem

- petr84
Příspěvek#39 » pon 25. lis 2024, 23:56
Sobiho píše:Mám PDP 4 full s kolim a G19X aktuálně primární zbraně jsou Perun AR15 a G19X , to PDP záloha a aktuálně s ním nastřílím hůř než s G19X ale je to jiným tvarem, spouští atd... nebudu psát, že je to špatná zbraň, to ne, ale teď jedu na G. Sorry jako!Cokoliv jen ne CZUB!!!!
Kolik jsi s ním cca nastřílel? A měl jsi nějaké problémy s PDP že bys musel něco reklamovat, nebo že by něco přestalo fungovat. Případně neslyšel jsi o nějakém konstrukčním problému, že se tu a tam vyskytuje?
- petr84
Příspěvek#40 » úte 26. lis 2024, 00:12
PetKar píše:Trochu špatně položena otázka. PDP je objektivně lepší pistole jako Glock. Lepší grip a z krabice spoušť, na kterou krabicový Glock bez tůnění, a to stojí nemalé peníze, ani nedohlédne. PDP má svoje chmury, a ne malé. Nesmyslně, ostré výběžky na rámu, to tady už padlo. Ale co mu vyčítám nejvíce, tak je nutnost vždy pořizovat speciální destičku podle typu kolimátoru, bratru za 2 litry. Ja bych už nesrovnával PDP s Glockem, ale např. s SA Springfield Echelon. Pořád relativně novinka, ale určitě lepší než Glock. Dnes už je jedinou, bohužel ne malou, výhodou Glocku pouze aftermarket. Jinak už ničím jiným “netrčí”. Spíše naopak.
Myslíš že lepší nebo stejný i co do spolehlivosti? Ty PDP přímo vlastníš? Nemyslel jsi ostré výběžky na závěru??
- cipis
Příspěvek#41 » úte 26. lis 2024, 00:43
Hele, nekupuješ auto za statisíce/miliony, ale pistoli za několik tisíc ...
Vždycky a všude můžeš natrefit na páteční kus, na vadu materiálu, cokoliv. Všechno se může posrat, všechno se může pokazit, u všech se může stát, že budeš něco reklamovat.
Priorita u první pistole má být, jak mi sedí a jak se mi s ní střílí a jak se mi líbí. Vše ostatní je nepodstatné. První pistole to bude prvních pár měsíců, pak si stejně koupíš něco dalšího nebo to za něco jiného vyměníš.
Vždycky a všude můžeš natrefit na páteční kus, na vadu materiálu, cokoliv. Všechno se může posrat, všechno se může pokazit, u všech se může stát, že budeš něco reklamovat.
Priorita u první pistole má být, jak mi sedí a jak se mi s ní střílí a jak se mi líbí. Vše ostatní je nepodstatné. První pistole to bude prvních pár měsíců, pak si stejně koupíš něco dalšího nebo to za něco jiného vyměníš.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1446
- Jarda.Jezek
Příspěvek#42 » úte 26. lis 2024, 02:10
petr84 píše:Jarda.Jezek píše:Jo. A teď můžeme vyjmenovat všechny značky, co se tu dají koupit, a potom pokračovat těmi, co se tu koupit nedají.
Prostě tazatel se rozhodl, střílet bude stejně málo. Ať koupí, co se mu zdá nejlepší, časem uvidí, jestli to změní nebo ne.
Na otázku jestli g19 nebo PDP, říkám PDP. Nemám a nikdy jsem neměl ani jednu z nich, takže moje stanovisko není zaujaté tím, že bych tlačil to, s čím sdílím kalhoty.
Ale kdybych si mezi těmito dvěmi musel vybrat, volím PDP. Důvodem je ergonomie úchopu a průběh spouště. Nic z toho nejde na glocku dosáhnout. I GPT je pořád o dost horší proti tomu, jak se chovají spouště strikerů jiných výrobců.
Kup si PDP, protože kdybys chtěl glocka, tak se tu neptáš a koupíš glocka.
A to podle čeho bys vybral, to jsou zkušenosti tvých známých, kteří mají tyto zbraně?? Jako neříkám, že se mi PDP nedrželo lépe, že by nejspíše mělo mít lepší spoušť (to zatím neumím posoudit) a vypadá lépe - ale nechti tohle upřednostnit před spolehlivostí a litovat. Proto ještě zjišťuji, jak to s ním je. Pokud dospěju k názoru že se u PDP není čeho moc obávat ohledně poruchovosti (nejsou známy časté opakující se závady a konstrukční chyby), rozhodl bych se až po střelně s obemi zbraněmi na střelnici.
Vybírám v první řadě podle spouště a ergonomie. A i v dalších aspektech hlavně vzhledem k účelu. A nevybírám hypoteticky, už mockrát jsem vybral jak pro sebe tak pro jiné. Teď už víme, že se chceš trefit na 15m a občas ponosit. To, dovedeno do důsledků jsou v extrému účely vedoucí na různé zbraně. První vede na těžkou velkou kohlutovku a druhý na co nejmenšího lehkého strikera.
Jasně jde se trefit Glockem. PDPčkem to bude snazší. Nebo Canikem. Ještě snazší to bude TS2, Zekou či KMRkem. A z druhé strany občas poponést jde i S2. Nebo S2C. Čím menší a lehčí pistole, tím víc problémů budeš zpočátku mít než se jí naučíš držet. Lidi si často stěžují na střelivo nebo na zbraň, když jim závadí, přičemž odmítají připustit, že zbraň neumí držet. Větší pistole s těžším rámem však odpustí víc chyb.
Že nemám Glocka ani PDP neznamená, že nevím, co jsou zač a že jsem s nimi nestřílel. Ale znamená to, že nikdy nevyhověly mým požadavkům lépe než jiné zbraně.
Jak tu všichni píšou, kritérium trvanlivosti je nedůležité kritérium, každá zbraň, kterou koupíš, vydrží dost. Pokud ti jde o životnost především, tak si dělej vlastní střelivo, co nejslabší, které ještě zbraň utáhne, ale neumlátí ji, a s měkkými střelami, abys nedřel hlaveň a šetřil ji menšími tlaky. Každá pistole pak vydrží mnohonásobně víc výstřelů než s náboji, které koupíš v obchodě. Hlavně ale občas čisti a maž.
K výběru jsi předložil dvě pistole, odpovědí tu pár máš, pár rad navíc jsi taky od každého dostal, určitě se s tím popasuješ. Nakonec nám všem je jedno, co si koupíš a jak se s tím naučíš střílet, hlavně si něco kup, vydrž u toho a střílej. Když ti to půjde, trefíš na 15m zálepku čímkoliv. No. Skoro. Mám pár pistolí, se kterými to nejde, a pár jiných, se kterými to jde. Nicméně to na nic nepotřebuji, můj účel střelby to není.
Pokud budeš pořád nerozhodný, jdi párkrát na střelnici, podívej se, kdo tam fakt dobře střílí, a popovídej si s ním. Získáš lepší vhled do toho, co od pistole chtít a čekat, a třeba pak vybereš úplně něco jiného. Půjčuj si tam zbraně a zkoušej. Dej tomu čas.
Pokud jsi z Prahy a chceš se potkat na Avimu, napiš mi do soukromé zprávy na sebe kontakt, ozvu se a domluvíme se.
- ptrbndr
Příspěvek#43 » úte 26. lis 2024, 13:19
Osobně mi přijde jako nesmysl se bát spolehlivosti u obou zbraní. Obě jsou služební pistole. Je pak pravda, že jak je psáno výše, že se vždycky může najít vadný kus, ale to je u všeho. Kdybych se bál hodně spolehlivosti, tak vždycky můžu zavolat/napsat do Guns tradu, který Walthery zastupuje a zeptat se na reklamace atd. Takže můžu napsat jenom to, co ostatní přede mnou, ideální je si obě vzít vedle sebe a zastřílet si z nich, uvědomit si, na jaký účel pistoli chci a spolehlivost bych neřešil. + třeba prostě počítat, že mi nesedne a pak jí otočím, ale budu alespoň vědět.
Co se týče mě, tak s nimi mám subjektivní zkušenost, protože sám mám obě. PDP compact 4'' i G19. PDP byla moje první pistole a jako začátečník jsem se s ní strašně trápil. Hrozně se mi zbraň líbila, skvěle mi sedla do ruky + přečetl jsem si zdejší PDP vlákno, které je v podstatě reklamou na danou pistoli. PDP je akorát prostě neklidnější. Chce to mít prostě odladěnou techniku úchopu a spouštění a to jsem neměl. Chtěl jsem jí také mít i na skryté nošení a prostě ta její "tloušťka", drážkování a další blbiny mi v tom dost vadila. Nakonec jsem nad ní po půl roce zlomil hůl a přešel na G19 a u G pak zůstal. Je pravda, že spoušť je "lepší" u PDP, ale je to dost individuální a mě nakonec sedí na moje potřeba více ta u Glocka, se kterým dokážu mnohem lépe nastřílet. Na skryté nošení mi také vyhovuje více G, který je prostě cihla hranatá a bez nějakých ploch, které se snadno zaseknou nebo vyčnívají. Lépe mi padne i do ruky a při zapichování jsem v podstatě na terči. Jsou to ale všechno subjektivní pocity, ke kterým jsem časem došel. Co se týče objektivních výhod, tak u G je super, že všechny díly jsou dobře dostupné a relativně levné + existuje milion aftermarket možností. Třeba jenom blbý zásobník na PDP stojí skoro 2x tolik co origo G, což je dobré vzít v potaz.
Co se týče mě, tak s nimi mám subjektivní zkušenost, protože sám mám obě. PDP compact 4'' i G19. PDP byla moje první pistole a jako začátečník jsem se s ní strašně trápil. Hrozně se mi zbraň líbila, skvěle mi sedla do ruky + přečetl jsem si zdejší PDP vlákno, které je v podstatě reklamou na danou pistoli. PDP je akorát prostě neklidnější. Chce to mít prostě odladěnou techniku úchopu a spouštění a to jsem neměl. Chtěl jsem jí také mít i na skryté nošení a prostě ta její "tloušťka", drážkování a další blbiny mi v tom dost vadila. Nakonec jsem nad ní po půl roce zlomil hůl a přešel na G19 a u G pak zůstal. Je pravda, že spoušť je "lepší" u PDP, ale je to dost individuální a mě nakonec sedí na moje potřeba více ta u Glocka, se kterým dokážu mnohem lépe nastřílet. Na skryté nošení mi také vyhovuje více G, který je prostě cihla hranatá a bez nějakých ploch, které se snadno zaseknou nebo vyčnívají. Lépe mi padne i do ruky a při zapichování jsem v podstatě na terči. Jsou to ale všechno subjektivní pocity, ke kterým jsem časem došel. Co se týče objektivních výhod, tak u G je super, že všechny díly jsou dobře dostupné a relativně levné + existuje milion aftermarket možností. Třeba jenom blbý zásobník na PDP stojí skoro 2x tolik co origo G, což je dobré vzít v potaz.
- Sobiho
Příspěvek#44 » úte 26. lis 2024, 15:20
petr84 píše:Sobiho píše:Mám PDP 4 full s kolim a G19X aktuálně primární zbraně jsou Perun AR15 a G19X , to PDP záloha a aktuálně s ním nastřílím hůř než s G19X ale je to jiným tvarem, spouští atd... nebudu psát, že je to špatná zbraň, to ne, ale teď jedu na G. Sorry jako!Cokoliv jen ne CZUB!!!!
Kolik jsi s ním cca nastřílel? A měl jsi nějaké problémy s PDP že bys musel něco reklamovat, nebo že by něco přestalo fungovat. Případně neslyšel jsi o nějakém konstrukčním problému, že se tu a tam vyskytuje?
Tak na PDP mám několik tisíc, nepočítám to, ale odhaduji cca 5-6 tisíc, naprosto bez závad, spoušť je geniální a zbraň se dobře čistí, protože se málo špiní. Za mne dobrá volba, ale jak říkám, přešel jsem na G19X a PDP mi trochu už vypadlo z ruky. Zrovna v neděli jsem ho po delší době vytáhnul a výsledky byly horší než s G. ale to je celkem logické. Jediný tunning je vratná pružina DPM a vše (krom té pružiny) je původní bez výměny jakéhokoliv dílu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí