HK Mark 23

Glock a spol.

mission

Příspěvek#16 » úte 17. čer 2025, 08:35

pokud je mi známo, jediné tlumiče, u kterých výrobce pistole drží záruku i při střelbě s nimi, jsou od Knight´s Armament Company a Brugger+Thomet.

LAM modul prošel vývojem, pamatuji si 3 generace. Nejstarší od Wilcox Industries byl modulový systém "Nightstalker", kdy se na sebe daly navěsit svítilna, laser, a v podstatě ty moduly "štosovat" na sebe podle potřeby. Pak z toho udělali komplexní modul obsahující vše v jednom a nakonec Insight Technology miniaturizovala modul do vcelku solidních rozměrů v podobě LAM-450 / LAM-1450.

Gimpel

Příspěvek#17 » úte 17. čer 2025, 13:22

...................... ,,tlumiče ...... Brugger+Thomet."

To by docela odpovídalo. Od BT jsem četl, že dělají tlumiče i Němcům z HK, dle jejich požadavků.
Ovšem zda toto platilo již v 90-tých letech nevím. Ten původní neznám.

mission

Příspěvek#18 » úte 17. čer 2025, 13:59

ten původní hranatý s expanzní komorou protáhlou pod osu hlavně je snad jen prototyp v Gray roomu HK. Klasické válcové provedení od KAC a BT s boosterem už lze vidět běžně, u nás bohužel jen BT. Tlumič US provenience (KAC) je svařenec z oceli, BT je kombinace dural / ocel (nerez). Nicméně oba dva jsou uvnitř téměř totožné (podle mne je design přepážek a boosteru od BT) a mají shodnou možnost indexace po 36 st.

BT dělá/-lal tlumiče i pro HK, resp. je pouze značil logem "Hk", jinak byly shodné s verzí BT co vím. Podobně značí tlumiče pro CZUB jejich logem.

Zpět na