CZ 75 P-07 Duty
Glock a spol.
- fejfarz
- xstanleyd
Příspěvek#302 » stř 23. říj 2013, 11:19
Zdravím.Mám Duty 2 roky.Jsem s ní také velice spokojený,jen bych chtěl pár názorů od Vás,které tady nebyly dořešené....Jaká mířidla jsou na Dutynu vhodná??Nosím zbraň često na opasku,mám "jen" textilní pouzdro od Dasty.Rád bych se dozvěděl,jestli se oproto továrním mířidlům zlepší přesnost,netrpí např.při vytahování z pouzdra či nejsou náchylná na poškození..Díky
- fejfarz
Příspěvek#303 » stř 23. říj 2013, 12:32
Zdravím já jsem teď vyměnil hledí za toto http://shop.czub.cz/hledi-defender-pro- ... d/d-70415/ . Je kovové vypadá o dost lépe než to plastové míří se s ním líp, protože ta mezera do které se rovná muška je užší. Jen jsem s tím trochu zápasil , protože do zbraně úplně nepáslo a bylo nutné ho trochu zbrousit. Já právě používám plastové pouzdro od CZUB a to hledí se pak může snadno poškodit od zipu bundy. Kov je zkrátka kov a měli to tam dát rovnou a ne nějaký hnusný plast.
- xstanleyd
Příspěvek#304 » pát 25. říj 2013, 14:59
Ještě jedna věc.rád bych koupil origo. plast.pouzdro.např. tohle : http://shop.czub.cz/pouzdro-typu-m-padl ... j/d-70491/
Vůbec tam nepíší žádné popisky,natož obrázky.Prosím,jaký je rozdíl mezi pojistkou
dp.+uk. poj. a nebo pádlo ukaz. a palc. poj....Máte někdo zkušenosti,které je na ovládání lepší??Pojistka typu palec+ukazováček se mi zdá podivná..To musím oběma prsty zmáčknout,a jak potom tasím zbraň.když z obou stran mačkám pojistku???Štve mě,že zbrojovka automaticky nedá lepší popis 
Vůbec tam nepíší žádné popisky,natož obrázky.Prosím,jaký je rozdíl mezi pojistkou

- Voyager1
Příspěvek#305 » pát 25. říj 2013, 15:14
Osobne jsem si v podnikovce toto pouzdro na Duty zkoušel a překvapilo mě, jak dobře zbraň do něj sedne a jak lehce se tasí i přes ony dvě pojistky (palec + ukazovaček) Pojistky jsou na takovém místě, že to není nijak nepřirozené (ukazovaček je stějně natažený a tak stačí jen mírně stisknout, palec to samé) Stačilo mi doslova pár cvičebních tahů a už jsem Duty tasil bez zadrhnutí:-)
Zmáčkneš oběma prsty k sobě a rovnou i taháš zbraň z pouzdra-oba pohyby jsou tak nějak "do sebe zapadající":-)
Máš možnost vyzkoušet? Krom toho, když objednáš přes net, vždy to můžeš s klidem do 14 dní vrátit:-)
Zmáčkneš oběma prsty k sobě a rovnou i taháš zbraň z pouzdra-oba pohyby jsou tak nějak "do sebe zapadající":-)
Máš možnost vyzkoušet? Krom toho, když objednáš přes net, vždy to můžeš s klidem do 14 dní vrátit:-)
- fejfarz
Příspěvek#306 » pát 25. říj 2013, 15:32
Mám to samé pouzdro a je výborné. Pár vysvětlivek názvosloví.
Odp -odporová pojistka nic nemačkáš překonáváš odpor pojistky při tasení zbraně
Uk - ukazováková pojistka musíš jí zmáčknout ukazovákem při tasení
Palc. poj. - palcová pojistka musíš zmáčknout při tasení
Pádlo - je to v čem drží celé pouzdro a to se navléká na opasek je to větších rozměrů a krásně rozprostře váhu zbraně na boku ( já ho používám a je to perfektní) při navlékání na opasek není nutno opasek sundavat z kalhot lze ho na opasek nasunout
Průvlek - něco jako pádlo jen je to menší a při nasazování se už opasek musí sundavat z kalhot
Toť asi vše. Moje zkušenost je ta že si můžeš pouzdro upravovat libovolně dle svých potřeb. Jednotlivé díly se dají dokoupit celkem levně zvlášť sám jsem dokupoval. Já používám pádlo,jednu odporovou pojistku a ukazovákovou pojistku. Pistoli jsem koupil už s pouzdrem na inzerát a na pouzdře byli jen odporové pojistky a průvlek. Ty odporové pojistky se mě zdáli nedostatečné aby mě zbraň sama nevypadla nebo nějaký lapka nevytáhl. Dokoupil jsem ukazovákovou pojistku a pádlo aby mě zbraň tolik na pásku netlačila s jsem spokojený.
Odp -odporová pojistka nic nemačkáš překonáváš odpor pojistky při tasení zbraně
Uk - ukazováková pojistka musíš jí zmáčknout ukazovákem při tasení
Palc. poj. - palcová pojistka musíš zmáčknout při tasení
Pádlo - je to v čem drží celé pouzdro a to se navléká na opasek je to větších rozměrů a krásně rozprostře váhu zbraně na boku ( já ho používám a je to perfektní) při navlékání na opasek není nutno opasek sundavat z kalhot lze ho na opasek nasunout
Průvlek - něco jako pádlo jen je to menší a při nasazování se už opasek musí sundavat z kalhot
Toť asi vše. Moje zkušenost je ta že si můžeš pouzdro upravovat libovolně dle svých potřeb. Jednotlivé díly se dají dokoupit celkem levně zvlášť sám jsem dokupoval. Já používám pádlo,jednu odporovou pojistku a ukazovákovou pojistku. Pistoli jsem koupil už s pouzdrem na inzerát a na pouzdře byli jen odporové pojistky a průvlek. Ty odporové pojistky se mě zdáli nedostatečné aby mě zbraň sama nevypadla nebo nějaký lapka nevytáhl. Dokoupil jsem ukazovákovou pojistku a pádlo aby mě zbraň tolik na pásku netlačila s jsem spokojený.
- xstanleyd
Příspěvek#307 » pát 25. říj 2013, 15:58
Nádhera.Děkuji pánové za super odpověď!!!!Bohužel,nemám možnost vyzkoušet,proto se dotazuji.Mám od Dasty textilní,a právě mě dost štvě,když musím stále navlékat na pásek atd.Je to zdlouhavé.To pádlo se mi zdálo dost praktické.Ani jsem netušil,že pojistky se dají dokupovat a "přidávat".Vyhlédl jsem si to pádlo s pojistkou na palec a ukazováček,a chtěl znát názor.Chtěl bych něco pevného,protože stále si sedám a vstávám+ chůze.Navíc přesně jak tvrdíte,nerad bych aby mi někdo vytáhl zbraň svévolně.Ještě jednou díky,jdu ho objednat 

- fejfarz
- Voyager1
Příspěvek#312 » pát 25. říj 2013, 17:31
Int1m1thy: Velice snadno by mohl. Právě jako cokoliv jiného-mobil, peněženku apod...Ty pojistky nejsou žádná vesmírná technologie-zase tak moc toho, co se může pokazit, tam není.
A když si vemu pravděpodobnost bleskového tasení k obraně společně s pokaženou pojistkou vs. krádež. Více pravděpodobnější mi vychází právě odcizení.
A když si vemu pravděpodobnost bleskového tasení k obraně společně s pokaženou pojistkou vs. krádež. Více pravděpodobnější mi vychází právě odcizení.
- Carloss
- xstanleyd
Příspěvek#314 » pát 25. říj 2013, 18:27
Trochu pánové "odcházíte" od tématu....krádež je jen okrajová záležitost.Jde mi především o to,který typ se lépe ovládá,či je praktičtější.Četl jsem o tom dost,ale nikdy neviděl naživo.Proto jen prosím o uživatelské názory....De facto mi jde jen o to,zda s jednou či dvěma pojistkama.Takže v tuto chvílku,ještě jednou díky Voyager1 a fejfarz,kteří byly věcní a popis a zkušenost mi přinesly to,co jsem potřeboval slyšet (číst) 

- Carloss
Příspěvek#315 » pát 25. říj 2013, 18:51
OK... já to doplním: Všechno má svá pro a proti. Nehody s pouzdry s Uk jsou jistě dobře známé. Jde jen o přijatelnost míry rizika. Palcová zase dělá pouzdra přecijen kapku "odstálejší" od těla (což u tohodle pouzdra je asi vzhledem k modulárnosti konstatní). Já osobně preferuji pásek přes kohout. Mám pro to jisté důvody: Nevypadne (to jistě dobře splní i kterákoli jiná pojistka). Chrání kohout před nechtěným natažením (třeba oděvem, nebo někde o něco - což se mi bez pásku několikrát přihodilo). Kombinace pojistek mi u civila, resp. při skrytém nošení, přijde opravdu kapku přespříliš.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí