CZ 75 P-07 Duty
Glock a spol.
- xstanleyd
Příspěvek#316 » pát 25. říj 2013, 19:23
Je mi jasné,že najdeme asi na všem nějaká negativa.Spíše mi jde o to,že manipulace a "přehazování" textil.pouzdra je otravné a nepraktické.Co se "bezpečnosti či ochrany zbraně" týče,také jsem neměl problem,jen ta manipulace
Mluvil jsem s človíčkem z okolí,je to bývalý voják profes. a řešli jsme tuto otázku.Nosí stále samozřejmě zbraň i v civilním životě a skálopevně mě přesvědčoval,že by se už k textil.pouzdru nevrátil,že plast. je to pravé ořechové.....Na tomto základě jsem chtěl plast zkusit.A jelikož jsem trochu váhavý,nevěděl jsem zda s oběma pojistkama,či jen s jednou....Na stránkách zbrojovky nepíšou skoro nic,člověk neví dle čeho se rozhodovat či orientovat....

- Int1m1thy
Příspěvek#317 » sob 26. říj 2013, 14:46
ja mel vzdy textilni pouzdro a vnem zbran a tak aby nevypadla vlastni vahou ale aby sla vytahnou bez odepnuti presky... jenom nejsem zastance pojistek, ale je to rozhodnuti cloveka co si to pouzdro kupuje. Za me jednoznacne bez pojistek. Je strasne moc pripadu co lidi zmackli spoust pri vytahovani z pouzdra v prstovou pojistkou.
Jo a nikdy mi nic neukrali pokud sem to mel na sobe.
Jo a nikdy mi nic neukrali pokud sem to mel na sobe.
- Doolittle
Příspěvek#318 » sob 26. říj 2013, 19:01
Zdravím Dutynáře. Mám dotaz, asi subjektivní ale co už
Když zbraň nosíte (řekněme nadrcnutou), jste klidnější když je vybavena pojistkou, nebo vypouštěním kohoutu a nebo je Vám to jedno? Ptám se proto, co Vám s ohledem na její "míry" přijde pohodlnější i bezpečnější... Jo a jeden poddotaz. Když jste měnili mířidla, bylo potřeba zbraň zastřelovat nebo ne? Díky.

- xstanleyd
Příspěvek#319 » sob 26. říj 2013, 19:28
Zdar.Nevěděl jsem o tom také nic,i jsem volal zbrojíři.Na jeho radu jsem zkusil vypouštění kohoutku,a jsem nadmíru spokojený!Zdá se mi to velice dobré řešení.Co se týče přesnosti,kupoval jsem novou pistol,a byl jsem hodně zklamaný její přesností.Začal jsem pochybovat že vůbec umím střílet
Ale opravdu to vyřešilo seštelování hledí!Už jsem i na nějakem foru četl stejný poznatek,že z továrny to nemusí být vůbec přesné....
takže pokud Ti to lítá stále jinam a stejným směrem,a jsi si jistý že nestrháváš zbraň Ty,uprav hledí....

takže pokud Ti to lítá stále jinam a stejným směrem,a jsi si jistý že nestrháváš zbraň Ty,uprav hledí....
- fejfarz
Příspěvek#320 » ned 27. říj 2013, 11:00
Zbraň nosím nadrcnutou ale kohout z důvodu větší bezpečnosti vypuštěný na bezpečnostní ozub. Z tohoto důvodu se pojistka stejně použít nedá protože pokud není kohout natažený tak pojistka zajistit nejde. Proto je lepší mít vypouštění kohoutu místo pojistky protože nemusíš vypouštět kohout na bezpečnostní ozub přes palec ale jednoduše vypouštěním kohoutu. A k mířidlům každý střelec střílí jinak a tak si musí svoji zbraň nastřelit podle sebe. Já měnil hledí za kovové s fosforovými body a musel jsem ho malinko posunout víc vpravo, ale jak říkám je to podle toho jak kdo střílí.
- tomas fuk
- tomas fuk
Příspěvek#324 » ned 3. lis 2013, 08:01
Tak jsem si konecne strelil z CZ 75 P-07 DUTY.
Po dlouhe dobe jsem nasel ochotneho cloveka, co ma DUTY a nechal me z ni vystrelit. Domluvily jsme se tady na foru a setkaly v GC Otrokovicich.
K Duty mi vse vysvetlil a rekl, ze jediny problem mel s podavacema zasobniku, ktere mu CZUB vymenili za nove. Jinak zadne zavady, krome kosmeticke, kdy znovu zvyraznil hledi bilou barvou, pro lepsi citelnos. Duty je 2 roky stara, v puvodnim originalnim stavu.
Do ruky mi sedne paradne. To jsem zjistil uz kdyz jsem si ji zkousel v obchode, ale jak se s ni strili jsem se dozvedel az vcera.
Jen pro poradek. Jsem strelec zacatecnik, mam celkem asi nastrileno 90 ran pred zkouskama, 8 ran pri zkouskach z CZ 75, 450 ran z me 45tky a ted 60 ran z DUTY.
Takze vzhled pro me velice povedeny, snad jen barva ramu by mohla byt vic cerna, tak jak to ma GRAND POWER. U dalsi modelove rady by to tak uz melo byt.
Uchop pro me zcela perfektni. Pro ty co maji vetsi ruce nevim, ale pry dalsi modelova rada bude mit vymenne hrbety.
Hmotnost dobra.
Chod spouste naprosto plynuly, nikde nic nedrhne. Clovek namackne, ale nenarazi na bod, kdy uz to streli. Kazdy vystrel je jakoby prekvapeni.
Strelba v mem pripade zacatecnika dobra. Duty se pri vystrelu moc nezveda a zpetny raz je prijemny. Rekl bych, ze pistol je presnejsi jak ja. A na to, ze je to plastovy compact a ja neumim strilet je velice presna. Pokusim se sem vlozit foto.
Zaver je takovy, ze se mi z ni velice dobre strili, je presna a hezka. Takze vanoce jsou jasne. V pondeli pro nakupku a pak cekat na jeziska.
Timto chci podekovat JHZL, ze mi predvedl a pujcil svou DUTY a tesim se na dalsi spolecnou navstevu strelnice.
Edit:
Omlouvam se, nejdou mi vlozit fotky. Ta co se nahodou nahrala, je strelba z GP P45.
Po dlouhe dobe jsem nasel ochotneho cloveka, co ma DUTY a nechal me z ni vystrelit. Domluvily jsme se tady na foru a setkaly v GC Otrokovicich.
K Duty mi vse vysvetlil a rekl, ze jediny problem mel s podavacema zasobniku, ktere mu CZUB vymenili za nove. Jinak zadne zavady, krome kosmeticke, kdy znovu zvyraznil hledi bilou barvou, pro lepsi citelnos. Duty je 2 roky stara, v puvodnim originalnim stavu.
Do ruky mi sedne paradne. To jsem zjistil uz kdyz jsem si ji zkousel v obchode, ale jak se s ni strili jsem se dozvedel az vcera.
Jen pro poradek. Jsem strelec zacatecnik, mam celkem asi nastrileno 90 ran pred zkouskama, 8 ran pri zkouskach z CZ 75, 450 ran z me 45tky a ted 60 ran z DUTY.
Takze vzhled pro me velice povedeny, snad jen barva ramu by mohla byt vic cerna, tak jak to ma GRAND POWER. U dalsi modelove rady by to tak uz melo byt.
Uchop pro me zcela perfektni. Pro ty co maji vetsi ruce nevim, ale pry dalsi modelova rada bude mit vymenne hrbety.
Hmotnost dobra.
Chod spouste naprosto plynuly, nikde nic nedrhne. Clovek namackne, ale nenarazi na bod, kdy uz to streli. Kazdy vystrel je jakoby prekvapeni.
Strelba v mem pripade zacatecnika dobra. Duty se pri vystrelu moc nezveda a zpetny raz je prijemny. Rekl bych, ze pistol je presnejsi jak ja. A na to, ze je to plastovy compact a ja neumim strilet je velice presna. Pokusim se sem vlozit foto.
Zaver je takovy, ze se mi z ni velice dobre strili, je presna a hezka. Takze vanoce jsou jasne. V pondeli pro nakupku a pak cekat na jeziska.
Timto chci podekovat JHZL, ze mi predvedl a pujcil svou DUTY a tesim se na dalsi spolecnou navstevu strelnice.
Edit:
Omlouvam se, nejdou mi vlozit fotky. Ta co se nahodou nahrala, je strelba z GP P45.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- fejfarz
- tomas fuk
Příspěvek#328 » ned 3. lis 2013, 11:33
Jo, to jde. Ale nejlíp to má Grand Power, ten je od výroby oboustranný. Jsem zvědavý jak na tom bude nový model Duty. Pokud líp, tak to bude paráda. Ona už takhle jak je, je pro mě víc než dobrá. Ja jsem čekal, že to bude lítat špatně. Ale opak je pravdou. Střílel jsem jen tak pro zábavu, žádné honění desitek a lítalo to pěkně a několik desítek padlo. Při soustředění a snažení o desítky by to do nich šlo.
- Milanos
- tomas fuk
Příspěvek#330 » ned 3. lis 2013, 12:44
No po novém roku, ale kdy nevím. Ptal jsem se na to přímo v podnikové prodejně v Uh. Brodě a sami mi řekli, ze jediné co ví, tak ze příští rok. Nic víc prý sami nevědí. Ja bych to tipoval na léto. To ale nevydržím a asi koupím nynější model. No ještě uvidím, třeba počkám.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí