CZ 75 P-07 Duty
Glock a spol.
- J0I-INY
Příspěvek#466 » stř 9. dub 2014, 19:38
Tak jsem dnes poprvé na střelnici naostro vyzkoušel svoji CZ P-07 (2014). A šok - třetí rána a zásek náboje. Samozřejmě to bylo mojí chybou začátečníka. Prý jsem měl moc "suchou" zbraň. Po namazání samozřejmě úplně v pohodě, ani jeden další náboj se nesekl. Vystřeleno dohromady asi 50.
Střílel jsem na 25 m (možnosti střelnice neumožňovaly nic jiného). Trefoval jsem na své zkušenosti slušně, nicméně trochu doleva dolu. Když střílel zkušenější střelec, taky mu to tam prý malinko šlo.
V ruce se mi zbraň držela dobře, nicméně nakonec jsem zvolil širší výměnný hřbet pažby (velikost S, M a L). Střílel jsem s S, vyměnil jsem za L a uvidím příště. Moje ruka je nadprůměrně velká.
Toť vše, co mě zatím napadá.
Střílel jsem na 25 m (možnosti střelnice neumožňovaly nic jiného). Trefoval jsem na své zkušenosti slušně, nicméně trochu doleva dolu. Když střílel zkušenější střelec, taky mu to tam prý malinko šlo.
V ruce se mi zbraň držela dobře, nicméně nakonec jsem zvolil širší výměnný hřbet pažby (velikost S, M a L). Střílel jsem s S, vyměnil jsem za L a uvidím příště. Moje ruka je nadprůměrně velká.
Toť vše, co mě zatím napadá.
- Laco
- J0I-INY
Příspěvek#468 » čtv 10. dub 2014, 10:41
Při střelbě v SA režimu jsem vůbec nezaznamenal žádné drhnutí či jiný problém. Nic, co by mě při střílení "rušilo", čeho bych si všiml. Ale opět to může být tím, že nemám moc zkušeností, tak třeba mám ještě moc "hrubé" prsty, které tyto věci nepoznají.
Závěr mi z asi 12-ti rund nezůstal vzadu asi tak dvakrát, takže taky nic moc, uvidíme, jak dál.
Těším se na další zkoušení a seznamování.
Závěr mi z asi 12-ti rund nezůstal vzadu asi tak dvakrát, takže taky nic moc, uvidíme, jak dál.
Těším se na další zkoušení a seznamování.

- fejfarz
- fejfarz
- fejfarz
Příspěvek#476 » čtv 10. dub 2014, 13:12
Rozhodně to sleduj a když tak to reklamuj a nenech si namluvit že to tak má fungovat. Ten závěr musí zůstat vždycky v zadní poloze po vystřelení posledního náboje. Já jsem to řešit nechtěl, protože jsem si původně myslel že ten závěr shazuji palcem při špatném úchopu. Ale co tu tak čtu tak chyba nebyla ve mě ale ve zbrani. Když jsem se o to pak trochu zajímal tak jsem četl že zbraň poslali do zbrojovky tam vyměnili pružiny a podavače v zásobnících a upravili záchyt závěru a bylo to OK. V záruce by to mělo být zdarma jen budeš čekat než se ti zbraň navrátí ze zbrojovky. Jinak je to dobrá zbraň já s ní jiný problém neměl a střílelo se mi s ní dobře.
Akorát celé to nadšení kazí fakt že by mělo u nové zbraně fungovat vše jak má a ne to ještě pak dolaďovat.

- fixfokus
Příspěvek#477 » čtv 10. dub 2014, 13:39
Pokud znáš někoho dalšího, kdo má stejnou zbraň, zkuste si navzájem povyměňovat zásobníky a záchyty závěru, abyste zjistili, čím to je a není.
Pak bych zkusil sundat závěr, vrátit záchyt závěrzu na místo a zasunout zásobník s náboji a potom bez nábojů a koukat, jestli není opotřebený nebo křivý ten ozub na podavači, který zvedá záchyt.
Jestli je skrz výhozné okénko vidět do závěru, podíval bych se, jak zapadá záchyt do vybrání v závěru, jestli to není omačkaný nebo tak něco.
Ale to jsou jenom babský rady, Dutynu a P-07 jsem měl v ruce jenom pár minut na prodejně, nikdy jsem z nich nestřílel.
Pak bych zkusil sundat závěr, vrátit záchyt závěrzu na místo a zasunout zásobník s náboji a potom bez nábojů a koukat, jestli není opotřebený nebo křivý ten ozub na podavači, který zvedá záchyt.
Jestli je skrz výhozné okénko vidět do závěru, podíval bych se, jak zapadá záchyt do vybrání v závěru, jestli to není omačkaný nebo tak něco.
Ale to jsou jenom babský rady, Dutynu a P-07 jsem měl v ruce jenom pár minut na prodejně, nikdy jsem z nich nestřílel.
- Laco
Příspěvek#479 » čtv 10. dub 2014, 21:06
Ja tiež, ale nová pružina zásobníku, nový záchyt záveru, proste nová zbraň tak neverím, že by tam niečo novšie mohli dať, Buď je to dané konštrukciou zbrane a je to na reklamáciu (pri mojej CZ 85 B mi nikdy nespadol záver) , alebo je chyba v mojej (našich) ruke, že som zvyknutý na železo a polymér treba držať trocha pevnejšie, aby zbraň obtiahla. Vždy keď skúšam nasucho tak záver sa zastaví v polohe prázdneho zásobníka, t.j. záver je otvorený - obtiahnutý...
- J0I-INY
Příspěvek#480 » pát 11. dub 2014, 17:54
Tak jsem dnes to nezachytávání závěru v zadní poloze diskutoval se zkušeným střelcem a prý by to mohlo být i tím, že při výstřelu příliš uvolňuji ruku. Nevím, uvidíme, až nové poznatky vyzkouším na střelnici.
Mimo to taky říkal, že nemá smysl hodnotit fungl novou zbraň, pakliže nemá odstříleno alespoň 500 ran. Že si to ještě "sedne".
Mimo to taky říkal, že nemá smysl hodnotit fungl novou zbraň, pakliže nemá odstříleno alespoň 500 ran. Že si to ještě "sedne".
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí