Walther PPX

Glock a spol.
sided
moderátor

Příspěvek#46 » ned 3. lis 2013, 09:44

Mike: seknul ses o řád, 3 kila zní pravděpodobnějc.

Co kdyby to konečně někdo změřil, jak odpor tak i délku resetu. Pořád čtu jakou to má super spoušť a nějak nevím co si pod tím mám představit.

Mike88

Příspěvek#47 » ned 3. lis 2013, 09:55

Neseknul jsem se, tím jsem si jistej! Takle to tam stálo. :geek:

Mike88

Příspěvek#48 » ned 3. lis 2013, 10:56

Ted mi došlo, že ty hodnoty jsem napsal špatně :oops: je to 30N a 25N ;) Myslel jsem to takle jen jsem to blbě napsal tak se všem omlouvám, že se tak hádám :mrgreen:

Bohuliby

Příspěvek#49 » čtv 21. lis 2013, 00:42

Dnešní návštěva v Dave Praha, PPX za 13.900 Kč.

Mike88

Příspěvek#50 » čtv 21. lis 2013, 22:24

Za stejnou cenu je momentálně PPQ pro příslušníky 8-)

Bohuliby

Příspěvek#51 » čtv 28. lis 2013, 00:20

Tak PPX je vyrobeno v Arkansasu, což je pobočka Waltheru v USA. Na pravé straně pistole je nápis Walther Arms Smith AR. Na levé straně je zcela normálně Ulm, made in Germany. Z tohoto důvodu je cena podstatně levnější, než normální německé modely. Rozhodně ekonomická strategie, v USA jsou zbraně jednoznačně levnější ! Praxe ukáže, zda jsou srovnatelné s modely ze SRN ?
Vzhledem k tomu, že jí vlastním, tak si myslím, že se jím to nadmíru povedlo.

Bohuliby

Příspěvek#52 » pát 16. kvě 2014, 13:59

Po pár měsících rozhodně nelituji, že jsem jí koupil a cena je prostě bezkonkurenční.
Zatím naprosto stoprocentní spolehlivost.

manas

Příspěvek#53 » sob 25. dub 2015, 07:21

Zdravím. Chtěl bych ze zeptat majitelů PPX jak jsou s touto zbraní spokojení, jelikož jsem zatím nenašel moc komentářů přímo od majitelů. Uvažuji o koupi své první zbraně a právě model PPX se mi zatím jeví jako ideální. Díky za odpovědi a pěkný den :)

Bohuliby

Příspěvek#54 » ned 26. dub 2015, 22:01

Vítej, mám jí rok a naprosto OK, spoušť super.

MM

Příspěvek#55 » stř 21. říj 2015, 20:40

Je to len moj dojem, alebo PPX skutocne v tichosti zmizla z ponuky ? Ani Germani ju uz nemaju na strankach.

Bohuliby

Příspěvek#56 » stř 21. říj 2015, 22:16

Na srazu v srpnu v Čekanicích jsem jí měl, kdo chtěl, odzkoušel.
Většinou se líbila, neshledal jsem žádnou kritiku, já jsem velice spokojen a za ty peníze ?
Ono jich u nás na trhu nikdy moc nebylo, viděl jsem jí jen několikrát.

MM

Příspěvek#57 » stř 21. říj 2015, 22:30

PPX vyskusane mam, mam ho zaradene ako nieco co by mi mohlo vyhovovat - na rozdiel od revolverov som co sa 'plastaku' tyka stale vo faze promiskuitneho hladania :D. Co som pozeral, tak nejake nove kusy sa este po obchodoch potuluju. Ale bude zaujimave vidiet ze ci Walther namiestho neho nevypusti nieco ine.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » pát 23. říj 2015, 15:12

http://www.waltherforums.com/forum/ppx/ ... e-ppx.html
Walther opravdu končí výrobu PPX a to kvůli nedostatečným prodejům. Ani se moc nedivím, oproti PPQ mohla nabídnout jen nižší cenu.

MM

Příspěvek#59 » pát 23. říj 2015, 19:27

No ... PPX je oproti PPQ vyssie - presne o ten necely cm co mi tam chyba. A rucka je inak tvarovana. Inak co som pozeral - priamo Walther teraz robi na PPQ aj zasobniky s predlzujucou 'patkou' - mozno prave z tohto dovodu.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#60 » sob 24. říj 2015, 09:52

Nojo, PPQ není full size a soupeří spíš G19 a jinými kompakty. Mě se to drží fajn, ale nemám jinak velké ruce.

Ale abych se vrátil k PPX. Vím, že se některým z vás líbí nebo jej přímo vlastní, takže následující si neberte osobně... ;)
Zaprvé to od počátku měla být ekonomická varianta pro začínající střelce, ale podle mě jsou ale úspory na PPX i tak až příliš patrné. Třeba hlaveň skládající se ze tří dílů, z čehož jeden je vyrobený MIM technologií. Walther u tohoto modelu taky opustil výměnné hřbety.
Nakonec pár spekulací: - Walther je prémiová značka, pokud někdo chce levnou pistoli, dívá se spíš po Taurusech atp.
- Podle mě bylo PPX vytlačeno novým CCP - i když se v mnohém liší, zaměřuje se na stejnou cílovou skupinu tzv. "first time buyers", kteří ale spíš ocení skladnost CCP.

Zpět na