Sig Sauer P-320

Glock a spol.

faajn

Příspěvek#106 » pát 17. úno 2017, 15:55

WalrusInAnus píše:Full size přišlo do prodej-zbrani.cz 13ks, a pořád ještě mají.
Compact není a nebude :) Teda vlastně :(

To nepiš ani ze srandy ...já dnes Copmact poptal tak uvidíme jestli to je tak jak píšeš... za mně doufám že nikoli ;)
A to bych ještě nejraději v provedeni RX ..ale to už bych tady u nás chtěl asi opravdu příliš :D

pecca7369

Příspěvek#107 » pát 17. úno 2017, 16:37

No bohužel s Compactama je to blbý. Obvolal jsem Snad všechny a odpověď všude stejná.. "Nevíme kdy budou" i jsem zjišťoval u Banzai a od nich odpověď ,že je maj objednaný už nějakou dobu ale termín nezmámý. Vzhledem k tomu že v lednu SIG P320 compact vyhrál výběrko na přezbrojení US Army místo stávající M9 tak asi kam se budou hlavně dodávat.. Ale nezoufám a věrím že nějaké přijdou .. Aspoň do 3 měsícůůů :D

loocas

Příspěvek#108 » pát 17. úno 2017, 17:59

S problémem se záchytem závěru Vám, bohužel, nepomůžu (ani u jedné z mých P320 se neobjevil), takže:

Nákupy v USA jsou velký problém, ale jde to. Musíte najít někoho, kdo Vám to přepošle.

Gripy a PČR/Celníci: nesmysl, jen straší a není to podloženo vůbec ničím v zákoně. Gripy nejsou nic jiného, než odlitky rukojeti, není to rám zbraně a ani celníci to tak nevnímaj, resp. je třeba deklarovat: "plastový odlitek/rukojeť". Dovezl jsem si jich takhle již celou řadu. :)

SlaveZer0 píše:Přeji všem pěkný den, tak včera před pár dny jsem pořídil SIG P320 Full size z poslední várky co dorazila do ČR, nádherná zbraň, zbraň je již v poslední aktualizaci s upraveným grip modulem a záchytem závěru (myslím že jsou i další méně viditelné změny ve spoušťovém ústrojí i v závěru).

V první řadě jsem se chtěl zeptat, odkud objednáváte díly a příslušenství, koukal jsem na Brownells bohužel příslušenství mají málo a u mají u produktů napsáno, že nezasílají mimo USA. Máte nějakého jiného prodejce který zasílá, nebo to řešíte přes Shipitto, nebo podobnou službu?

Dále by mě zajímalo, jak je to s Grip moduly, na policii mě straší že byť nemají číslo, je to rám zbraně a při objednání ze zahraničí mi to na celnici stopnou a s trochou smůly přijdu o ZP. Nevím jak je v legislativně definován rám zbraně, ale pokud nemá grip číslo, je to podle mě jen kus plastu, nehledě na tvar....

Poslední věc co mě trápí asi nejvíce je ale problém, který se u zbraně objevil, ač jsem s ní ještě nebyl ani jednou na střelnici. Po nějaké době mi přestal při vložení prázdného zásobníku zachytávat závěr v zadní poloze. Nejprve jsem si pouze všiml, že zásobník ze zbraně samovolně nevyklouzne, ale musím mu pomoct, pak jsem zjistil i problém se závěrem.

Tento problém jsem trochu zkoumal a zjistil jsem, že především při razantním zasunutí zásobníku do šachty se výstupek na záchytu závěru sveze po straně podavače, kde se zasekne, místo aby záchyt zvedl. Tímto způsobe se bohužel ničí podavač na zásobnících a problém se stále zhoršuje, nyní už nezachytává prakticky ani jeden zásobník. Jediné co jsem se zbraní provedl je, že jsem si jakožto levák přehodil vypouštění zásobníku na pravou stranu, vrácení na levou stranu ale nepomohlo (nicméně to již může být i poničenými podavači).

Celkově mi přijde, že styčná plocha záchyt/podavač je hrozně malá, zásobník má navíc relativně velkou vůli a tudíž lze docílit toho, že se záchyt a podavač téměř ani nedotknou.
Páral jsem na zahraničních fórech a bohužel tento problém má jen pár lidí, ve velkém se objevil pouze u zásilky 300 ks zbraní na jedno policejní oddělení, způsobeno to bylo celou sérií vadných záchytů, to se ale jednalo ještě o původní "velké" záchyty.

Nyní to vypadá na tyto možnosti.

1. vadný záchyt závěru
2. vadná série zásobníků/podavačů
3. došlo k záměrně spoušťového mechanismu, nebo jeho části za mechanismus z jiné ráže (.45 ACP?)
4. došlo k záměně Grip modulu za grip z jiné ráže, pravděpodobně .45 ACP

Zítra jdu se zbraní na reklamaci, doufám že se vše vyřeší a vadný díl, bude vyměnen za jiný, stejně tak poškozené zásobníky. Nicméně i tak bych se rád zeptal, zda tento problém někdo nezaregistroval nebo neřešil? Už jen pro to, abych věděl na co se případně připravit.

Zajímavé je, že když přes zbraň proženu sušilky, tedy náboj je v komoře, tak zásobník většinou zachytává....

Foto poškozeného podavače, a záchytu zaseknutého vedle podavače https://goo.gl/photos/6X8cv9zfvZxHR3838

SlaveZer0

Příspěvek#109 » ned 12. bře 2017, 12:33

Necituj předcházející příspěvek.
Tak po téměř třech týdnech od prodejce zatím info nemám, nicméně co se problému se zachytáváním závěru týče to vypadá na vadné zásobníky, nejspíš celá série, podle toho že se tento problém začal v poslední době objevovat častěji. Nejspíš tedy prodejce poprosím o odzkoušení jiných záosobníků. Jinak pokud by někdo bral z USA díly na P320ku, určitě bych se v dohledné době rád připojil, případně zkusím možná realizovat objednávku v dohledné době i sám.

faajn

Příspěvek#110 » ned 2. dub 2017, 16:03

Tak mi bylo sděleno, že P320 RX v kompaktu se do evropy nedostane :( prý přijednou nějaké kusy, ale bez kolimátoru. Tudíž nakonec nezbude asi nic jiného než si to nechat poslat ze států :P ..myslím jen ten kolimátor a tady to dát nějakému šikovnému puškaři nahodit.
No nepotěšili mě kluci nepotěšili.

WalrusInAnus

Příspěvek#111 » stř 5. dub 2017, 17:25

faajn

Příspěvek#112 » úte 11. dub 2017, 19:09

už jsem koukal...jsem zvědav jak dlouho vydrží skladem..resp. kolik kusů dovezli ;)

WalrusInAnus

Příspěvek#113 » úte 11. dub 2017, 19:50

Já včera koupil jednu v Bearece, a kupodivu ostatní tři pořád jsou skladem :D

faajn

Příspěvek#114 » čtv 13. dub 2017, 18:37

Tak až vystřelíš poděl se o dojmy ;)

WalrusInAnus

Příspěvek#115 » čtv 13. dub 2017, 20:25

Moje zkušenosti moc výpovědní hodnotu mít nebudou :)
Kope to (subjektivně) jako dobytek - nějak jsem podcenil plastovou pistoli s krátkou hlavní. Ale zase se naprosto parádně drží.
Spoušť nic moc, ALE jednak nemám srovnání, a za druhý, moje hlavní pistole je Shadow Orange, takže jsem zmlsanej, a na to se striker prostě nehrabe.
Předběžně jsem ale nadšenej.

faajn

Příspěvek#116 » stř 19. dub 2017, 18:00

Hele nestřílel jsi náhodou i z H&K SPF9? Včera jsem si ji ohmatal u nás na krámě, pročetl pár recenzí (mimochodem najde se toho mnoooohem víc než na P320) a tak nějak trochu váhám. Cena je v podstatě stejná. ;)

WalrusInAnus

Příspěvek#117 » stř 19. dub 2017, 18:40

Nestřílel. Vystřílel jsem ještě pár desítek ran, a pořád jsem nadšenej. Naprosto dokonale padne do ruky. Luxus.
Na trochu větší kopance už jsem si zvyknul.

V Bearece pořád ještě (wtf, najednou není zájem?) mají skladem tři kusy :P

flame

Příspěvek#118 » stř 19. dub 2017, 19:08

Ochmataval jsem je tam a maji trigger slap, to jsem jeste u pistole nikdy nevidel.

WalrusInAnus

Příspěvek#119 » stř 19. dub 2017, 19:28

flame píše:trigger slap

Co to je?

jhora

Příspěvek#120 » stř 19. dub 2017, 21:34

Když místo plynulého spouštění prostě prudce "plácneš" do spouště prstem (po česku bychom spíš řekli že do ní uhodíš prstem, ale "slap" je v přímém překladu plácnutí ve smyslu facky a přiznám se že správný český termín pro tuhle chybu neznám).

Zpět na