Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection
Glock a spol.
- HawkCZ
Příspěvek#136 » úte 8. zář 2015, 20:15
No řekněme, že je to dost divoký no
. Pan WalterTrading junior má taky VP9 a i jeho byla lehce prsklá jak od COčka. Takže až půjdeš pro tu SD verzi, pořádně zkontrolovat 
Mimochodem, občas se na netu objeví zmínka o indikátoru náboje v komoře (u VP9 i P30) na vytahovači, viz. obrázek. Moje VP9, ale tuhle funkci ignoruje
. Kdy se ten vytahovač může tolik vyklonit? Těžko asi jenom při natáhnutý zbrani s nábojem IN, ne? Ale zkoušim to jen na plastovejch cvičnejch nábojích. Navíc z vrchu na vytahovači ani nemam tu červenou barvu
.
Jo a mimochodem, WT dává k VP9 v češtině univerzální návod pro samonabíjecí pistoly Heckler, kterej je ale psanej pro USP, který je tam všude zmiňovaný a i zacházení popsaný pro hammer pistoli

Mimochodem, občas se na netu objeví zmínka o indikátoru náboje v komoře (u VP9 i P30) na vytahovači, viz. obrázek. Moje VP9, ale tuhle funkci ignoruje

Jo a mimochodem, WT dává k VP9 v češtině univerzální návod pro samonabíjecí pistoly Heckler, kterej je ale psanej pro USP, který je tam všude zmiňovaný a i zacházení popsaný pro hammer pistoli

- MKabar
Příspěvek#137 » úte 8. zář 2015, 22:09
Jasne ze se vykloni jenom s nabojem v komore a ta barva odpadava asi uz pri tech 5 testovacich vystrelech jeste v tovarne
. Kdyz chces zkouknout ci je nebo neni naboj, tak ja jedu podhmatem prstem a ukazovakem na levacce za predni drazky na zaveru, nevim jak na VP9, ale na Lku to jde uplne krasne a lehoucko a staci jenom trochu pootevrit a mrknout, jestli je ready.

- HawkCZ
Příspěvek#138 » úte 8. zář 2015, 22:26
Tak jsem kvůli zvědavosti poprvé doma naládoval do VP9 i ostrou FMJ a jsem z toho zmatenej. Ten vyhazovač se vychýlí kdy? Když je závěr vpředu a zamčenej, tak vychýlenej nebude, ne? Tudíž když závěr trochu stáhnu dozadu? Resp. ani v jednom případě se mi to neděje, ten vyhazovač se i při přechodu přes hranu patrony ani nehne 

Naposledy upravil(a) HawkCZ dne úte 8. zář 2015, 22:48, celkem upraveno 2 x.
- MKabar
Příspěvek#139 » úte 8. zář 2015, 22:41
Logicky se vychyli, ale jenom trochu kdyz nabere naboj a pak je naboj v komore, ten cep co vidis nahore ho drzi a jde pres nej kolmo dolu, vytahovac se toci kolem neho, takze logicky si to predstav ze se vychyli smerem ven, kdyz nabere naboj, ale neni to moc dobre videt. Je to poznat ale uplne malicko na Lku, VP9 doma nemam, neposoudim. A nehazes tam naboj do komory a nepoustis na to zaver, ze ne? Ono se sice nic nestane na HK ani kdybys to delal x-krat, ale vytahovac je delany aby nabral naboj ze zasobniku zespoda, ne aby preskakoval okraj nabojnice zezadu. Nektere jine gvery z blata a ne oceli si takhle potom snadno ulamujou vytahovac, kdyz to lidi pousti pres to a misto 2000 ran jim upadne uz po tisicovce
. Kdyz chces 15+1, natahni do komory, vyndej zasobnik a dopln. Nova mala P30SK ma prave nakou novou soucastku na zacatku vytahovace vzadu, velka to nema, pry mozna nejaky novy vystraznik ci co, nevim furt presne jeste. Je to videt na explozivnim nakresu. Zeptam se kamose, uz ju ma ve V1 a za par dni ju bude prekopavat do V4.1CH az mu dorazi dily do Arizony, co jsem mu poslal. Prvni P30SK v kratkem LEMu na svete.

- HawkCZ
Příspěvek#140 » úte 8. zář 2015, 22:51
Nene, natahuju vždy ze zásobníku. Nějak mi to přes to okýnko přišlo od začátku jako prasárna, co jsem vzal první zbraň do ruky.
Každopádně, když ho vychýlím ručně, tak nabarvenej na červeno není, tak už to asi vzdali u dalších sérií, když tam ta barva nevydrží. Ta fotka co jsem postoval je nějak z doby uvedení na trh, jeden z prvních testů. Možná, že ta packa na těch novějších vytahovačích je kratší, tj. nezasahuje tolik ke středu nábojové komory, když nemá indikovat to nabití, protože na fotce je ten vyhazovač vychýlen fakt docela hodně a na druhé straně hodně utopený. Mě se hýbe fakt o desetiny milimetru a není na něm ani ta barva, takže už tam s tím asi nebylo počítáno.
Na tu P30SK mrknu
. Jsem zvědav, jestli ji sem dopraví k vyzkoušení, pokud bude ta slibovaná předváděcí akce od WT.
Každopádně, když ho vychýlím ručně, tak nabarvenej na červeno není, tak už to asi vzdali u dalších sérií, když tam ta barva nevydrží. Ta fotka co jsem postoval je nějak z doby uvedení na trh, jeden z prvních testů. Možná, že ta packa na těch novějších vytahovačích je kratší, tj. nezasahuje tolik ke středu nábojové komory, když nemá indikovat to nabití, protože na fotce je ten vyhazovač vychýlen fakt docela hodně a na druhé straně hodně utopený. Mě se hýbe fakt o desetiny milimetru a není na něm ani ta barva, takže už tam s tím asi nebylo počítáno.
Na tu P30SK mrknu

- MKabar
Příspěvek#141 » stř 9. zář 2015, 01:25
U nas bude na jare. Predvedli ji na NRA show v kvetnu stejne jako loni VP9 a u nas byla az na jare cili SK bude to same. Ale na Slovensku bude uz na prelomu rijna/listopadu. Dela se V1, V3 a V3 s pojistkama (fujtajbl). V1 i V3 se da prestavet na V4.1 samozrejme, je to proste jenom P30 zkracena na cumaku i rukojeti.
- Biggles
Příspěvek#142 » stř 9. zář 2015, 14:29
Když natáhneš a máš patronu v komoře, tak je vytahovač vychýlenej, pokud to hned nepoznáš okem, tak to poznáš přejetím prstu -vytahovač přesahuje obrys závěru (když není náboj v komoře, tak v zákrytu je - aspoň u slušně vychovaný pistole, jako je třeba gastonova petflaška).
- HawkCZ
Příspěvek#143 » stř 9. zář 2015, 22:29
Tak jsem strávil skoro dvě hodiny zkoušením různých kombinací střenek na rukojeti. Nakonec jsem dospěl tak daleko, že jsem vyzkoušel takřka všech možných 27 kombinací, včetně kombinace různých velikostí boků
.
Nakonec jsem se rozhodoval mezi možná trochu absurdní kombinací největších boků a nejmenšího hřbetu. Po chvíli jsem ale dal boky střední, takže nejmenší hřbet a střední boky.
P.S.: tak už jsem to stihl zase změnit

Nakonec jsem se rozhodoval mezi možná trochu absurdní kombinací největších boků a nejmenšího hřbetu. Po chvíli jsem ale dal boky střední, takže nejmenší hřbet a střední boky.
P.S.: tak už jsem to stihl zase změnit

- MKabar
Příspěvek#144 » čtv 10. zář 2015, 00:44
Vetsina lidi ma velke boky a stredni hrbet. Od rekneme 175 cm nahoru asi bych tipnul. Nejmensi hrbet je vhodny pro deti nebo hodne male slecny, jinac to nemuze nikomu, kdo ma alespon M rukavici sedet podle me a pistole se bude v ruce kroutit pri vystrelu. Taky nedoporucuju ruzne velikosti strenek, pri strelbe levackou to potom rozhodi. Ja mam velky hrbet (rukavice mam L, zadne XXL nebo tak neco) a kdyz tam dam stredni, tak netrefim ani vrata od stodoly, zvyk je zvyk. Na rukojeti musi byt dost prostoru pro spravny uchop. Nekteri meli velke problemy neco trefit a ejhle, prekopali rukojet a naraz to slo.
- jenda76
Příspěvek#145 » čtv 10. zář 2015, 07:40
Nenašel by se nějaký ochotný majitel SFP9, který by mě nechal párkrát vystřelit? Nikde se mi nepodařilo najít předváděčku na střelnici. Ideální by bylo sejít se v Plzni v Leiku, kde mají na zapůjčení všechny ostatní zbraně mezi kterými vybírám, takže bych měl přímé srovnání. Samozřejmě bych se ale s místem přizpůsobil.
Mimochodem, teď jsem volal do WT a v nejbližší době bude předváděčka H&K v Ostravě. Termín ještě není pevně daný. Z hlediska vzdálenosti je to pro mě ale ta nejhorší možná varianta (nějakých 300km).
Mimochodem, teď jsem volal do WT a v nejbližší době bude předváděčka H&K v Ostravě. Termín ještě není pevně daný. Z hlediska vzdálenosti je to pro mě ale ta nejhorší možná varianta (nějakých 300km).
- HawkCZ
Příspěvek#147 » čtv 10. zář 2015, 10:47
Tak v Corradu je to od 21.9. do 5.10 http://www.strelnice-corrado.cz/. Nikde jinde jsem zatím info nenašel.
jenda76: rád bych ti pomohl, ale sám jsem z té svoji ještě nestřílel
jenda76: rád bych ti pomohl, ale sám jsem z té svoji ještě nestřílel

- jenda76
- HawkCZ
Příspěvek#149 » čtv 10. zář 2015, 15:48
Mno, na to ti asi nejlépe odpoví Mkabar.
Jediné co vím, tak že kydexová pouzdra prakticky ještě nejsou. Musel by jsi dát výrobci pistoli, aby ho udělal na míru. Já si pouzdro objednal to na fotkách z US od Brother in Arms a je to těžká pecička
. Taky ale stálo $100.
Ohledně součástek atd. Je to nová zbraň, ale vše postupně přibývá. Zásobníky stejné s P30, takže tam bych se nebál o dostupnost.
Náhradní díly se s nadsázkou říká, že u H&K nejsou potřeba, ale po prvních zkušenostech o tom nejsem úplně přesvědčený. Každopádně vše zásadního by šlo stejně na reklamaci. Koukal jsem na HKPRO fóru, že sem tam selže trigger bar pružina (http://www.hkpro.com/forum/hk-handgun-talk/206988-vp9-trigger-bar-spring-failure.html - už to tam řešili dva týpci), ale to je pořád vše na reklamaci. Já ten kroucenej drátek nemam rád už od pohledu. V tomhle je asi lepší pevná konstrukce DA/SA u P30. Ta pružinka směruje to spouštěcí ústrojí a semtam se stane, že asi vypadne z drážky, nepřizvedne táhlo a to táhlo zaleze pod ten spouštěcí mechanismus. Ona k tomu celá ta konstrukce dost svádí, ale věřím, že to je osvědčený systém. Trochu to zavání možností "nespolehlivosti". Právě kvůli spolehlivosti jsem do H&K investoval, tak věřím, že to je jen nějaký omyl, podobně jako ten můj svár o pár příspěvků výš
.
Klidový stav:

Vypuštění úderníku:

Fail:

Důvod:

Jediné co vím, tak že kydexová pouzdra prakticky ještě nejsou. Musel by jsi dát výrobci pistoli, aby ho udělal na míru. Já si pouzdro objednal to na fotkách z US od Brother in Arms a je to těžká pecička

Ohledně součástek atd. Je to nová zbraň, ale vše postupně přibývá. Zásobníky stejné s P30, takže tam bych se nebál o dostupnost.
Náhradní díly se s nadsázkou říká, že u H&K nejsou potřeba, ale po prvních zkušenostech o tom nejsem úplně přesvědčený. Každopádně vše zásadního by šlo stejně na reklamaci. Koukal jsem na HKPRO fóru, že sem tam selže trigger bar pružina (http://www.hkpro.com/forum/hk-handgun-talk/206988-vp9-trigger-bar-spring-failure.html - už to tam řešili dva týpci), ale to je pořád vše na reklamaci. Já ten kroucenej drátek nemam rád už od pohledu. V tomhle je asi lepší pevná konstrukce DA/SA u P30. Ta pružinka směruje to spouštěcí ústrojí a semtam se stane, že asi vypadne z drážky, nepřizvedne táhlo a to táhlo zaleze pod ten spouštěcí mechanismus. Ona k tomu celá ta konstrukce dost svádí, ale věřím, že to je osvědčený systém. Trochu to zavání možností "nespolehlivosti". Právě kvůli spolehlivosti jsem do H&K investoval, tak věřím, že to je jen nějaký omyl, podobně jako ten můj svár o pár příspěvků výš

Klidový stav:

Vypuštění úderníku:

Fail:

Důvod:

- HawkCZ
Příspěvek#150 » čtv 17. zář 2015, 12:31
Tak včera jsem bouchnul v Brně v Trigger Servisu první 70 nábojů. Totální pecka. Ještě v rámci toho drillu, kdy se člověk při střelbě i pohybuje, s tasením a tak. No zůstal jsem tu ještě do dneška na Drill s větší motivací
. Jeden týpek s Glockem mi tam VP9 rovnou okukoval a moc se mu líbila (ostatně jako nováček jsem nastřílel lépe než ostatní přítomní
) a závěrečný rozstřel na stromečkový poper ve dvojicích jsem taky vyhrál
. Jinak nevim jestli kluci stříleli přebíjenky, ale na šesti situacích jim asi 3x dohromady zbraně špatně přebyli, já bez problému s S&B FMJ. Jenom v pistoli nechali docela dost pozlátek.
Každopádně možná už trpím paranoiou, ale na vypouštění úderníku jsem objevil vůli a čep, ve kterém se ta součástka "otáčí" tam lítá za strany na stranu asi 2-3 mm. Když mačkám spoušť tak se ten vypouštěč trochu zkříží, což si myslím, že neni moc dobře. Už jsem to posílal i na HKpro, ale můžete kouknout, jestli tam tu vůli máte taky, případně zda vám ten čep něco blokuje aby tam nejezdil? Možná jsem to jen moc vyčistil, jinak ten čep třeba vymezuje vazelína, nebo tam je ta vůle kvůli teplotní roztažnosti. Těžko říct
)

Každopádně možná už trpím paranoiou, ale na vypouštění úderníku jsem objevil vůli a čep, ve kterém se ta součástka "otáčí" tam lítá za strany na stranu asi 2-3 mm. Když mačkám spoušť tak se ten vypouštěč trochu zkříží, což si myslím, že neni moc dobře. Už jsem to posílal i na HKpro, ale můžete kouknout, jestli tam tu vůli máte taky, případně zda vám ten čep něco blokuje aby tam nejezdil? Možná jsem to jen moc vyčistil, jinak ten čep třeba vymezuje vazelína, nebo tam je ta vůle kvůli teplotní roztažnosti. Těžko říct

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí