Walther PPQ

Glock a spol.

jirsik

Příspěvek#151 » stř 13. kvě 2015, 20:20

MM píše:Suhlas, navyse pri 'dobrom' zachyteni nepomoze ani ta poistka na spusti. Ale napr. pre mna osobne ma PPQ tak lahku spust ze by som v stresovej situacii radsej mal v ruke P99AS. Najlepsie zobrat oboje naraz do ruky a vyskusat co vyhovuje.

Lehkou spoušť??? Mě se zdá tedy úplně super, s přesně vymezeným chodem, a resetem. Ani bych nepřidal, ani neubral :-), pro mě tak akorát.

MM

Příspěvek#152 » stř 13. kvě 2015, 22:59

Pozor - tu spust rozhodne nehanim, ale fakt mi pride lahka na obrannu zbran. Zhodou okolnosti som zaciatkom minuleho roku ked som zase zacinal strielat pred skuskami na ZP mal v ruke mimo klasickej CZ-y ako prvu zbran P99QA a to som vtedy nadaval ako chora vrana. Teraz by mi tych ~ 4kg asi prislo na obrannu zbran idealne (alebo P99AS v DA). PPQcko ma ~ 2kg. A ta spust je super - na strelnicu - beriem vsetkymi desiatimi (bohuzial mi ta zbran nejak nesedi do ruky). Do puzdra a v strese do ruky - radsej nieco s tazsou spustou. Ale to mi mozno len zosilneli prsty tym ze hodne strielam revolver v DA :D . Ale to uz je fakt vec preferencii.

jirsik

Příspěvek#153 » čtv 14. kvě 2015, 22:27

No, ono PPQ-éčko na denní nošení je celkem velká zbraň, takže spoušť fakt posuzuji jen z pohledu střelce na střelnici :-). Navíc nemám prsty vycvičené revolverem v DA režimu :D. Nemohu moc porovnávat, vyzkoušel jsem jen cca 10 pistolí, ale tato mi vyhovuje. ..... no možná taky jsem si již na ni zvykl :-)

Mike88

Příspěvek#154 » pát 15. kvě 2015, 11:32

Já si myslím, že PPQ se dá nosit úplně v pohodě celý den. Někdy jí u sebe celý den mám a nemám problém s váhou ani velikostí. Okolí taky vystrašeně nekouká :) ;)
Oproti nějakému coltu 1911 je PPQ dětská pistolka tak proč nenosit? :mrgreen: ;-)

manas

Příspěvek#155 » čtv 21. kvě 2015, 19:35

Zdravičko, mám malý dotaz, vleze Walther PPQ M2 do kydexoveho pouzdra pro Walthera PPQ ? Je v těchto pouzdrech nějaký rozdíl v rozměrech? Nikde jsem to nenašel. Děkuji

vdolek

Příspěvek#156 » stř 27. kvě 2015, 19:10

Patrik
moderátor

Příspěvek#157 » stř 27. kvě 2015, 23:32

Mám objednány 2 pouzdra z Falca, jen čekám až se se vyrobí :-(

Sly

Příspěvek#158 » čtv 28. kvě 2015, 07:54

S Falco jsi chybu určitě neudělal.. měl jsem od Dasty.. je to univerzál, tedy není to ono.
Potom jsem šel do http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 433-4.html což bylo mnohem lepší (ještě ho mám doma, občas se hodí). No ale vzhledem k mé subtilnější postavě, jsem potřeboval něco co není na jednom klipsu, takže volba padla na trochu jiný level http://crossbreedholsters.com/HotcakesS ... fault.aspx .. ani nevím, že mám za pasem kilo něčeho. Od té stejné značky jsem potom pořídil to samé i pro malou Růženku (LC9).

Patrik
moderátor

Příspěvek#159 » pát 29. kvě 2015, 23:51

Dnes mi dorazilo pouzdro, tak jsem si ho na zkoušku hned vzal včetně pouzdra na zásobník. Vnitřní pouzdro jsem ještě nikdy neměl. V autě to bylo bez problému, měl jsem na sobě tričko venku z kalhot a nikdo nic nepoznal. Pak jsem s tím hrál 2 hodiny volejbal :mrgreen: , to jsem si vzal ještě mikynu. Pistole se ani nehla, jo, asi si na to rychle zvyknu. Ještě mi má přijít 519/2 MK3 - taška na rameno, doporučil mi ji kolega.

lubos.zama

Příspěvek#160 » ned 31. kvě 2015, 16:23

Já nosím občas Dasta 828 a je to docela komfortní. Pistole nikde nečouhá a někdy i zapomenu, že ji mám. O pouzdru od Falca jsem uvažoval, ale nemám v okolí žádný obchod, kde bych ho mohl vyzkoušet.

ravo001

Příspěvek#161 » pon 1. čer 2015, 12:47

Taky mám Falco 435/2 (ale v ní CZ75 Semi) jako Patrik a musím potvrdit že to co píše je pravda.

viz můj příspěvek v pouzdrech na léto:
viewtopic.php?f=48&t=2383&start=90

Blacky

Příspěvek#162 » pát 19. čer 2015, 20:46

W P993.JPG
Tak sem si dnes privezl W P99 edice JB. Takze má jeste to vypousteni zasobniku na luciku, coz mi vyhovuje. Čirou nahodou jsem ho nasel v Kentauru v Praze a hned sem se zamiloval :) Vypada paradne, drzi se mi dobre v ruce a na miridla sem zvyklej z P22. V uterý jdu strilet, tak snad to bude ok. :)

Pouzdro univerzal od DASTY leve, na Tango, nebo CZ75 sedne dobre. .)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sved

Příspěvek#163 » sob 26. zář 2015, 19:08

Zdravím, Mám vybraný Walther PPQ M2. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s ním a jestli jsou u něho nějaké závady a jaký je servis popřípadě kde. Díky za rady

Luboš16

Příspěvek#164 » ned 27. zář 2015, 11:35

Měl jsem jak Walther P99 tak i PPQ, obě pistole jsou si konstrukčně hodné blízké. Co se týká závad, tak jsem neměl žádnou závadu na zbrani, konstrukce spouště je hodně jednoduchá a jediné, co by mohlo odejít je jedna vinutá tažná pružinka a jedno pérko. Servis tuším provádí CB Servis, který je i dovozcem, jejich přístup je vstřícný a příslušenství a součásti zbraně, které jsou volně prodejné ti pošlou domů. Z těchto pistolí jsem vystřílel asi po 5000 ranách bez náznaku problému a poškození, povrchová úprava je teniferací, takže velmi odolná. Podle mých zkušeností se nemusíš ničeho bát i když někteří teoretici budou tvrdit něco jiného a dokládat to články ze zahraničních serverů. Netvrdím, že se nemůže něco pokazit, každé zbrojovce se občas podaří vyrobit zmetek ale je to mizivé procento. Přeji ti ať ti pistole dlouho a přesně stílí.

MKabar

Příspěvek#165 » ned 27. zář 2015, 15:10

PPQ je fajny presny spolehlivy gver s dobrou spousti, ale koukni se i na PPQ M2 s 5" hlavni a taky Navy verzi se zavitem, tusim ze v Praze by meli mit vsechny tri skladem, v predposledni Strelecke Revue to psali.
Osobne preferuju oboustrannou packu na vypousteni zasobniku (jsem zvykly z HK), vypoustim strilejicim ukazovakem, ale musim rict, ze u PPQ se mi vic libi to tlacitko na M2 verzi. Ta packa je moc dlouha a dycky mam pocit ze ji ulomim jak to zmacknu :-). 5" nebo Navy se zavitem budou stabilnejsi nez normalni a k Navy dostanes 17 ranny zasobnik s botkou jeste. Videl jsem ted taky minimalne dva nebo dokonce tri PPQ na bazarech.

Zpět na