Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
- Ravkar
Příspěvek#151 » ned 16. lis 2014, 20:23
Rimmere, díky za odpověď. Peníze řeší asi každý, kdo ne, kecá, anebo je Kellner
. Ale faktem je, že každý je řeší až od jisté úrovně, a 23ti. za nového Glocka 17 (včetně úprav - mířidla apod.), anebo 28 za P30 je mi jedno, to je opravdu rozdíl minimální. Já peníze na novou zbraň mám už vyčleněny v rodinném rozpočtu, a to jak na Glock, tak na HK. Zbraň si chci pořídit novou. Ano, máš pravdu, že fajn je navštěvovat předváděčky. Na jednu jdu, generální importér Glocku bude mít u nás v Brně celý týden akci, takže si člověk může osahat de facto celou modelovou řadu. Proto tam budu pečený vařený a budu pálit o sto šest. Mrzí mne, že nikde se nemohu dostat k P30, prostě nikde není k dispozici, a prosit kohokoliv z Vás bych si nedovolil.
P. S. nechystám se ani do pouště, ani válet v bahně, převážně budu zbraň nosit na střelnici, takže může být i ve formátu standard, nemusí být kompakt nebu subkompakt, které se dají nosit mnohem lépe skrytě.

P. S. nechystám se ani do pouště, ani válet v bahně, převážně budu zbraň nosit na střelnici, takže může být i ve formátu standard, nemusí být kompakt nebu subkompakt, které se dají nosit mnohem lépe skrytě.
- OndrasFM
Příspěvek#152 » ned 16. lis 2014, 20:53
Ravkar : nepslouchej bláboly chudáka, co si nemůže dovolit nic víc, než ušmudlaný starý glock nebo ojetou cz 83 po dědovi.. .. P30 je dobrá zbraň. Je to vyšší level jak zpracováním, spolehlivostí, přesnosti atd. Jesli chceš jen na střelnici, jdi do Lka. Nový stojí 26100,- pokud se nepletu a nemusíš na něj nic dokupovat, dodělávat jak na jiných zbraních. Vybalíš a střílíš. Mě v něm jelo jakékoli střelivo 9mm a je to zbraň, které bych svěřil vlastní život. Na 15 m se vlezeš do 5cm soustřelu. Je to služební zbraň, takže na sport né příliš vhodná. Proto jsem ho taky prodal za 16000,- a světě div se, nepřipadam si jako zoufalec. Jako pracovní nástroj je perfektní. Jinak nekupuj určitě .40 sw, krmení je opravdu drahé. Spoušť je delší, ale záleží v jakém srovnání. Osobně znám pouze jednoho člověka, který je na takové úrovni, kdy dokáže nastřílel o pár setin rychleji díky krátkému resetu.
A neboj se tady zeptat, zda by tě někdo nenechal že své zastřílet. Myslím, že to nebude problém.
A neboj se tady zeptat, zda by tě někdo nenechal že své zastřílet. Myslím, že to nebude problém.
- Ravkar
Příspěvek#153 » ned 16. lis 2014, 21:22
Ondrasi, Glocky jsou špičkové zbraně, nepodceňuj je, jsou prověřené službou u mnoha agentur a jednotek, tak bych je za ušmudlané neoznačoval. Mně se velmi líbí, a sedí. Jenomže HK se mi více líbí designově, a co jsem slyšel od lidí, kteří stříleli Glocka a pak zkusili HK, tak ergonomicky špička, a do HK se zamilovali. Problém je opravdu v tom, že nevím, kde si ji vyzkoušet. Nemají ji na žádné střelnici v okolí Brna, ale ani při průzkumu na netu jsem ji nenašel. Nosil bych ji především na střelnici, ale nevylučuji občas, ale jen výjimečně, protože zatím jsem se v osobním životě beze zbraně obešel, tak myslím, že se obejdu i nadále, tedy nevylučuji, že si ji vezmu ven, když bude třeba. Jenže zatímco Glock má v ČR ofiko zastoupení a servis s náhradními díly je dostupný, u HK bych ani nevěděl, kde koupit, tím méně, kde servisovat, četl jsem spoustu nespokojených příspěvků k prodejcům. A ceny doplňků budou taky asi jinde. No, a pak ráže, devítka fajn, .40 účinnější, přeci jen mám vzadu v hlavě myšlenky na účinnou ochranu, takže chci účinný náboj, ale faktem je, to střelivo do devítky je levnější, tím více budu moci trénovat a budu si jistější... A kdyby ráže 9mm stála za houby, tak by ji neměly složky po celém světě ve výzbroji. Jistě, záleží na druhu náboje, ale i tak. No, je to těžké vybrat...
- OndrasFM
Příspěvek#154 » ned 16. lis 2014, 22:06
To nebylo myšleno na kvalitu glocku, ale na možnosti toho individua, co ti psal kritiku na HK. Glock je dobrý pracovní nástroj a nezpochybňuji jeho jednoduchost a kvalitu za dobrý peníz. Někdo se spokojí s VW a někdo si koupí BMW. Díly, pokud někdy budeš ve svém životě tuto otázku u HK řešit bych nakupoval u bwarms na Slovensku. Tam nemají s ničím problém a mimochodem tam p30 vychází něco málo přes 20000,- A na tvém místě, jelikož to k nim nemáš daleko bych ho tam i koupil. Zaplatíš něco za zbrojní průvodní list český a slovenský, ale i tak se budeš pohybovat okolo 21000,- Mrkni na jejich stránky. Já u nich kupoval před dvěma lety a udělal bych to znova, kdybych chtěl HK.
Na obranu je nejlepší buď být polda a smět nosit i soukromě zakázané expanzivní střelivo , nebo nebýt a nosit 45 ACP. Vzhledem k primárnímu určení zbraně, což je u nás střelnice, bych koupil zcela určitě 9 Luger.
A ještě jeden postřeh, pokud ti nevadí spoustě typu glock, počkal bych si na nový HK vp9
Na obranu je nejlepší buď být polda a smět nosit i soukromě zakázané expanzivní střelivo , nebo nebýt a nosit 45 ACP. Vzhledem k primárnímu určení zbraně, což je u nás střelnice, bych koupil zcela určitě 9 Luger.
A ještě jeden postřeh, pokud ti nevadí spoustě typu glock, počkal bych si na nový HK vp9

- Ravkar
Příspěvek#155 » ned 16. lis 2014, 22:35
Ondro, když jsem porovnával ráže, tak .40 byla účinnější než .45, ale jak říkám, nechtěl bych dostat ani z devítky, a především máš pravdu, že chceme hlavně střelnici. Mrknu na ty Slováky, administrativu snad nějak zvládnu pořešit, když, tak mi poldové poradí
To nové HK VP9 bude na trhu kdy?

- Ravkar
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#163 » úte 18. lis 2014, 18:12
OndrasFM: místo dětinských invektiv se chytni za nos. Ve třídě 15-30k je všechno od renomovaných výrobců srovnatelné. Po stránce precize standardních modelů čouhá jen Sig, na druhou stranu má zas háklivější povrchy.
Proč máš vlastně takové puzení tlačit nějakou značku? Problém s egem?
Prosím, změř mi ten řečený vyšší level měrkou, tvrdoměrem, zkouškou abraze, váhou spouště, na terči, timerem nebo jakkoli jinak.
Popsal jsi to přesně:
Volná komora a volné uzamčení - spolehlivý služebák jinak udělat nejde. Popravdě jsem poprvé osobně zažil, že by 9L pistole nežrala zcela vše, až u hodně těsného sportovního speciálu. Po vybalení střílí každá, co není zmetek. Pokud je 5cm/15m s oporou/ze svěráku, bože chraň
Střílí se ti dobře, je ti sympatický brand a design, nevadí ti slabiny? Jsou spolehlivé, robustní. Sám bych P30 V0 rád zkusil, nabízím prachy na stůl, můžeme po roce zase prohodit
Proč máš vlastně takové puzení tlačit nějakou značku? Problém s egem?
Prosím, změř mi ten řečený vyšší level měrkou, tvrdoměrem, zkouškou abraze, váhou spouště, na terči, timerem nebo jakkoli jinak.
Popsal jsi to přesně:
Vybalíš a střílíš. Mě v něm jelo jakékoli střelivo 9mm a je to zbraň, které bych svěřil vlastní život. Na 15 m se vlezeš do 5cm soustřelu.
Volná komora a volné uzamčení - spolehlivý služebák jinak udělat nejde. Popravdě jsem poprvé osobně zažil, že by 9L pistole nežrala zcela vše, až u hodně těsného sportovního speciálu. Po vybalení střílí každá, co není zmetek. Pokud je 5cm/15m s oporou/ze svěráku, bože chraň

Střílí se ti dobře, je ti sympatický brand a design, nevadí ti slabiny? Jsou spolehlivé, robustní. Sám bych P30 V0 rád zkusil, nabízím prachy na stůl, můžeme po roce zase prohodit

- Ravkar
Příspěvek#165 » stř 19. lis 2014, 22:50
P30 nebo VP9 nebo PPQ? To je oč tu běží (pro nás, kteří plánujeme koupi zbraně)... A vysvětlete mi, pokud P30, kterou variantu? Všiml jsem si, že "letí" V3, což je klasický SA/DA... Osobně bych byl u P30 pro verzi LS, pojistka tam snad není pro nic za nic, ne? 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí