Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
- KlokanXM
Příspěvek#166 » stř 19. lis 2014, 23:44
Ten měřitelný vyšší level jsem poznal, když jsem vzal P30 do ruky ..... ač jsem byl skoro rozhodnutý pro Glocka, tohle byl MŮJ důvod pro koupi. Ergonomie úchopu a dosažitelnost ovládacích prvků.
Dál ze zkušenosti s ní (cca 5000 ran +) ani jeden problém, zádržka atd. Prostě spolehlivost sama.
Přesnost nemůžu hodnotit, ještě dloouho bude zbraň přesnější než mé pastelky.
Ad pojistka - u moderní služební zbraně je pro civila tak trochu navíc dle mého skromného názoru.
Každý je však svého štěstí strůjcem, takže se musí rozhodnout sám dle svých preferencí.
Dál ze zkušenosti s ní (cca 5000 ran +) ani jeden problém, zádržka atd. Prostě spolehlivost sama.
Přesnost nemůžu hodnotit, ještě dloouho bude zbraň přesnější než mé pastelky.
Ad pojistka - u moderní služební zbraně je pro civila tak trochu navíc dle mého skromného názoru.
Každý je však svého štěstí strůjcem, takže se musí rozhodnout sám dle svých preferencí.
- Ravkar
Příspěvek#167 » čtv 20. lis 2014, 00:38
Pokud by měl někdo trpělivost mi vysvětlit varianty od V0 po V6, s tím, že mne zajímá velmi názor, co by bral on a proč, byl bych rád. Třeba mi není jasný ten systém u V0 CDA/DA nebo ten LEM. Píší, že má speciální bezpečnostní spoušť, ale neumím si to představit, oč jde, oč je "lepší" než ostatní varianty... A zajímá mne také názor na pojistky. Už se rozhoduji, a pořád váhám...
Abych jen nesosal info,ale taky něco poskytl,tak včera jsem volal do toho waltertradingu, kdy budou mít VP9, když je inzerují, a ať mi pošlou kompletní ceník. Dostal jsem odpověď nějaké paní, evidentně jsem byl adresátem v kopii, protože psala nějakému Honzovi, že to jako fakt netuší, co po ní chci. A Honza mlčí. Leda by mne vymazal z kopie
Neví, co nabízejí? Amatéři...
Abych jen nesosal info,ale taky něco poskytl,tak včera jsem volal do toho waltertradingu, kdy budou mít VP9, když je inzerují, a ať mi pošlou kompletní ceník. Dostal jsem odpověď nějaké paní, evidentně jsem byl adresátem v kopii, protože psala nějakému Honzovi, že to jako fakt netuší, co po ní chci. A Honza mlčí. Leda by mne vymazal z kopie

-
kubass_hk9 - Příspěvky: 458
- kubass_hk9
Příspěvek#168 » čtv 20. lis 2014, 01:31
Ravkar píše:P30 nebo VP9 nebo PPQ? To je oč tu běží (pro nás, kteří plánujeme koupi zbraně)... A vysvětlete mi, pokud P30, kterou variantu? Všiml jsem si, že "letí" V3, což je klasický SA/DA... Osobně bych byl u P30 pro verzi LS, pojistka tam snad není pro nic za nic, ne?
Pojistka na SA/DA je téma k diskuzi samo o sobě a určitě k němu zde na fóru něco najdeš;)
V případě P30 zde padlo několik doporučení, že pojistku ne. Plně s nimi souhlasím a přidám i svůj postřeh, třeba ti to přijde vhod při rozhodování.
Když jsem P30L držel v ruce jako úplně čerství zelenáč, tak mi pojistka nějak extra nepřekážela. Potom jsem ji ale měl v ruce po nějaké době (rovněž mezitím i něco málo nastřílel) a ejhle najednou při vysokém úchopu solidně tlačila... (pokud jde o pojistku, zlatý USP)
Takže kdyby si fakt o verzi s pojistkou uvažoval, vzpomeň si na nás a zkus, jestli ti při delší době v ruce nebude na obtíž.
- MKabar
Příspěvek#169 » čtv 20. lis 2014, 01:42
Pojistka je tam fakt jenom na to, aby prekazela
. Koupil jsem P30LS kvuli kratkemu zachytu zaveru v roce 2010 bo jsem osel jeste nevedel, ze do Lka bez pojistky jde narvat ten kratky z LSka (dlouhy je nekompatibilni s mojima prackama, nezustane mi nikdy zaver vzadu). Kratky zachyt uz je davno doma, ted jenom jeste novou P30L pro neho. LSko uz jsem si parkrat omylem pri snaze trhnout rekord ve F.A.S.T.u zajistil a kdyz clovek chvilu strili s G17 od kolegy apod a pak zpatky s LSem, tak mam dycky sto chuti tu pojistku ustrelit
. Proste tam zavazi akorat a k nicemu to neni. Pojistka je mezi usima, ne na pistoli. Zbytecnost. A sundat nejde. P30LS nejde predelat na P30L, ram je jiny.
LSko mam, nalitane cca 12-13 tisic, jsem z Ostravska (Orlova), 29. 11. jedu do Brna na noziky kouknout. Prubnout neni problem, staci se domluvit.
LEM se v CR koupit neda, mam doma temer kompletni kit dokonce na V4.1 kratky LEM, akorat mi chybi jedna blba mala pruzinka (zapomeli mi ji pribalit), tak to nemuzu vyzkouset. Da se prestavet (neoficialne) Lko i LSko na jakykoliv LEM. Akorat tam pak je trochu mezera misto paky vypousteni kohoutu, ale ta se tam muze nechat a pak to je uplne idealni. Da se vypustit bici pruzina. LEM strili s kohoutem dole, ale bici pruzina je stlacena, takze mackas jenom vratnou pruzinou spouste a pruzinu blokace uderniku. Spoust ma dlouhou ale lehkou drahu.
Detaily vsech variant LEMu a pruzinek znam dobre, ale uz jsem to tu nekde spisoval kdysi...
Je to na celovecerni pokec asi tak zhruba
.
Kratka P30 vic kope a je zbytecna vzhledem ke stejne delce rukojeti. Az bude dostupna subkompaktni P30SK, tak to potom jo, na noseni takovy drazsi ekvivalent k G26
.
Jinac P30 ma sice nejlepsi ergonomii rukojeti na trhu ze vsech standartnich gveru (lip mi v ruce sedi jenom SIG X-Six PPC s drevenou rukojeti, ktery ale stoji jak 4 P30L), ale zveda se to vic, nez treba G17 (hold ten uhel rukojeti se musi nekde projevit) nebo K100 (rotace hlavne misto vykyvu) o Shadowu (vaha) nemluve. (Gecko bych bral hned, ale takove lepsi od ZevTechu, coz je kapku out cenove a v CR totalne). G17 s poradnym spoustakem (pres 3 litry navic) a pripilovanym ramem (pod lucikem, tlaci me to desne a myslim, ze kazdeho kdo to drzi poradne a ma L a vetsi rukavice) vyjde stejne jak P30L. Miridla se musi koupit poradne na oba gvery takze to nepocitam. Na P30L zas to chce kratky zachyt zaveru pokud ma majitel vetsi ruce (neni to zrovna levne).
Muj nazor je, ze z P30 zacatecnik potrebuje i par tisic ran, nez se "srovna". I kdyz kazdemu to jde jinak samozrejme. Se Shadowem apod tezkyma hrackama to jde solidne po par stovkach ran skoro kazdemu, pokud neni uplne levy.
Kdo je zvykly na celoocelak i kdyz strilet umi, tak s tim pak netrefi ani vrata od stodoly.
Nicmene kvalita zpracovani a spolehlivost je u HK nejvyssi na trhu. Ale nejsou to uplne idealni gvery na zavodeni v Production IPSC, je to na nejake to valceni a valeni v blate a spolehlivost. No a vikendove rekreacni praskani do terce taky fajne, nemusi se furt cistit a opravovat jak nektere jine bouchacky.
Delsi reset zas az nejak moc nevadi, da se s tim strilet velice rychle, ale je pravda, ze s G17 (se suprovou spousti) mam splity standartne 0,16-0,17 a s P30LS 0,18-0,19 vzdy. S Geckem nekdy i 0,15. S P30LS jsem se jenom uplne vyjimecne dostal nejakou haluzi na 0,16.
Expert s Match spousti 0,17-0,18. A neni to strelcem ani zadnou profi urovni, stejneho vysledku dosahne skoro kazdy (schopny rychle strelby) se stejnyma gverama.
Jo a mam posledni lehkou pruzinku blokace uderniku navic, kdyby byl zajem. Je to fakt poznat.
P.S.: OndrasFM - mel sis nauctovat aspon dva litry navic za "vytunenou" spoust s tou lehkou pruzinkou blokace uderniku
.
Jo a do VP9 asi nejdu, zveda se to vic nez P30L kvuli kratsi hlavni (i kdyz je to pod zaverem vzadu vybrane vic nez P30) a hlavne ta ceska cena (pry 22 viz vedlejsi vlakno) je opet total tragedie
. V USA stoji 12,5 litru a ted jeste Heckler vraci v akci 200 dolaru pri nakupu kterekoliv pistole. Aneb P30 za 15 a VP9 za 8,5
. Misto VP9 si radsi koupim P30SK az bude dostupna misto CZ83 do brasny na noseni. Subkompatky moc nemusim, ale u P30SK udelam vyjimku
. VP9 adekvatni cena by byla tak 15 max. Snad bude 5" VP9, do toho uz pujdu.

LSko mam, nalitane cca 12-13 tisic, jsem z Ostravska (Orlova), 29. 11. jedu do Brna na noziky kouknout. Prubnout neni problem, staci se domluvit.
LEM se v CR koupit neda, mam doma temer kompletni kit dokonce na V4.1 kratky LEM, akorat mi chybi jedna blba mala pruzinka (zapomeli mi ji pribalit), tak to nemuzu vyzkouset. Da se prestavet (neoficialne) Lko i LSko na jakykoliv LEM. Akorat tam pak je trochu mezera misto paky vypousteni kohoutu, ale ta se tam muze nechat a pak to je uplne idealni. Da se vypustit bici pruzina. LEM strili s kohoutem dole, ale bici pruzina je stlacena, takze mackas jenom vratnou pruzinou spouste a pruzinu blokace uderniku. Spoust ma dlouhou ale lehkou drahu.
Detaily vsech variant LEMu a pruzinek znam dobre, ale uz jsem to tu nekde spisoval kdysi...
Je to na celovecerni pokec asi tak zhruba

Kratka P30 vic kope a je zbytecna vzhledem ke stejne delce rukojeti. Az bude dostupna subkompaktni P30SK, tak to potom jo, na noseni takovy drazsi ekvivalent k G26

Jinac P30 ma sice nejlepsi ergonomii rukojeti na trhu ze vsech standartnich gveru (lip mi v ruce sedi jenom SIG X-Six PPC s drevenou rukojeti, ktery ale stoji jak 4 P30L), ale zveda se to vic, nez treba G17 (hold ten uhel rukojeti se musi nekde projevit) nebo K100 (rotace hlavne misto vykyvu) o Shadowu (vaha) nemluve. (Gecko bych bral hned, ale takove lepsi od ZevTechu, coz je kapku out cenove a v CR totalne). G17 s poradnym spoustakem (pres 3 litry navic) a pripilovanym ramem (pod lucikem, tlaci me to desne a myslim, ze kazdeho kdo to drzi poradne a ma L a vetsi rukavice) vyjde stejne jak P30L. Miridla se musi koupit poradne na oba gvery takze to nepocitam. Na P30L zas to chce kratky zachyt zaveru pokud ma majitel vetsi ruce (neni to zrovna levne).
Muj nazor je, ze z P30 zacatecnik potrebuje i par tisic ran, nez se "srovna". I kdyz kazdemu to jde jinak samozrejme. Se Shadowem apod tezkyma hrackama to jde solidne po par stovkach ran skoro kazdemu, pokud neni uplne levy.
Kdo je zvykly na celoocelak i kdyz strilet umi, tak s tim pak netrefi ani vrata od stodoly.
Nicmene kvalita zpracovani a spolehlivost je u HK nejvyssi na trhu. Ale nejsou to uplne idealni gvery na zavodeni v Production IPSC, je to na nejake to valceni a valeni v blate a spolehlivost. No a vikendove rekreacni praskani do terce taky fajne, nemusi se furt cistit a opravovat jak nektere jine bouchacky.
Delsi reset zas az nejak moc nevadi, da se s tim strilet velice rychle, ale je pravda, ze s G17 (se suprovou spousti) mam splity standartne 0,16-0,17 a s P30LS 0,18-0,19 vzdy. S Geckem nekdy i 0,15. S P30LS jsem se jenom uplne vyjimecne dostal nejakou haluzi na 0,16.
Expert s Match spousti 0,17-0,18. A neni to strelcem ani zadnou profi urovni, stejneho vysledku dosahne skoro kazdy (schopny rychle strelby) se stejnyma gverama.
Jo a mam posledni lehkou pruzinku blokace uderniku navic, kdyby byl zajem. Je to fakt poznat.
P.S.: OndrasFM - mel sis nauctovat aspon dva litry navic za "vytunenou" spoust s tou lehkou pruzinkou blokace uderniku

Jo a do VP9 asi nejdu, zveda se to vic nez P30L kvuli kratsi hlavni (i kdyz je to pod zaverem vzadu vybrane vic nez P30) a hlavne ta ceska cena (pry 22 viz vedlejsi vlakno) je opet total tragedie

- MKabar
Příspěvek#170 » čtv 20. lis 2014, 01:50
K Waltertradingu - nez aby mi sehnali kdysi nejake pruzinky za par korun do HKacek (zadny zajimavy zisk), tak mi radeji ctvrt roku suverenne tvrdili ze v HK maji cely ten ctvrt roku dovolenou
. Pritom z HK odepisou na mejla i do 10 minut a to vcetne americkeho (mam to vyzkousene). A vse je vetsinou normalne dostupne, to jenom v CR neni nic dostupne radeji, aby se to nahodou nemuselo zhanet.
Pro HK je v CR nulova podpora hlavne taky kvuli toho, ze je dovazi vyse jmenovana firma, kterou kseft nezajima pokud neni poradny vyvar, coz fakt nehrozi, kdyz je nejaka pruzinka za 150 Kc ze.
Schvalne jsem se kdysi ptal v jinem nejmenovanem obchode se zbranemi na dostupnost SW Shieldu (ze to bude za rok mi bylo jasne, a do Banzai bych si zavolat taky umel) a pani na me vytrestila oci a povida: A to se ptate me? A koho jsem se mel asi tak zeptat, kdyz tam nikdo jiny nebyl
.

Pro HK je v CR nulova podpora hlavne taky kvuli toho, ze je dovazi vyse jmenovana firma, kterou kseft nezajima pokud neni poradny vyvar, coz fakt nehrozi, kdyz je nejaka pruzinka za 150 Kc ze.
Schvalne jsem se kdysi ptal v jinem nejmenovanem obchode se zbranemi na dostupnost SW Shieldu (ze to bude za rok mi bylo jasne, a do Banzai bych si zavolat taky umel) a pani na me vytrestila oci a povida: A to se ptate me? A koho jsem se mel asi tak zeptat, kdyz tam nikdo jiny nebyl

- MKabar
Příspěvek#171 » čtv 20. lis 2014, 02:00
PPQ je kratsi a zveda se vic nez P30L/LS. Tipnul bych, ze asi stejne jako VP9, se kterou jsem logicky jeste nestrilel, ale mam reference od majitelu za velkou louzi.
Nicmene PPQ za ty prachy je bezkonkurencni. Tim myslim cenu se slevou, neboli skoro jak v USA.
PPQ kolega z Ostravska ma, da se porovnat s P30LS a USP Expert a pripadne G17 a G34.
Jenom to chce maly vylet na divoky vychod
.
Do zacatku idealni gver, hodi se i na noseni pohodlne. PPQ doporucuji vsem adeptum na ZP.
Akorat stejny neduh jako HK - cena zasobniku je fest out (1800).
Ja rad vsechny pistolky, co maji packu misto tlacitka na zasobnik. PPQ je uplny luxus v tomhle - extra dlouha packa
. (Pro priznivce tlacitek - macka se to strilejicim ukazovakem, ne palcem).
S packou na zasobnik je to jak s automatem, nejvetsi kritici nikdy nejeli s automatem a jeste casto vykladaji cosik o jakemsik zazitku z jizdy s rucnim razenim a ze ridi HTP (nebo neco podobneho pod 100 kW) a ne WRX STi apod uz jaksik neberou v potaz
.
Nicmene PPQ za ty prachy je bezkonkurencni. Tim myslim cenu se slevou, neboli skoro jak v USA.
PPQ kolega z Ostravska ma, da se porovnat s P30LS a USP Expert a pripadne G17 a G34.
Jenom to chce maly vylet na divoky vychod

Do zacatku idealni gver, hodi se i na noseni pohodlne. PPQ doporucuji vsem adeptum na ZP.
Akorat stejny neduh jako HK - cena zasobniku je fest out (1800).
Ja rad vsechny pistolky, co maji packu misto tlacitka na zasobnik. PPQ je uplny luxus v tomhle - extra dlouha packa

S packou na zasobnik je to jak s automatem, nejvetsi kritici nikdy nejeli s automatem a jeste casto vykladaji cosik o jakemsik zazitku z jizdy s rucnim razenim a ze ridi HTP (nebo neco podobneho pod 100 kW) a ne WRX STi apod uz jaksik neberou v potaz

- MKabar
Příspěvek#173 » sob 22. lis 2014, 12:45
Tak jsem se vcera hecnul a konecne zamejloval B. Springfieldovi. A ejhle, narozdil od Bruce Graye pred 3 lety zadny problem. Normalne bere 49 dolacu za redukci resetu nebo 69 i s ladenim (Gray 200-300 ale ten to ma i s nitridovanim soucastek ale i tak je to drahe). Napsal jsem mu, ze potrebuju aby mi koupil v HK ty dily a upravil mi je a poslal, ze si to vymenim sam, jinac to nejde.
Kazdopadne pro zkraceni resetu o 40-50% cili na nejakych 3.5 mm misto 7 mm je treba vymenit dve upravene soucastky. Oba dva nove koupene dily vcetne upravy mi posle za 125 USD vcetne posty.
Cena tech dvou dilu je kolem 50, cena jeho prace taky, takze si prirazil jenom nakych cca 12 dolaru bo lehka obalka z USA do CR stoji necelych 13 (nedavno jsem vyhral kydexove pouzdro na nuz, tak vim cenu baliku z obalky).
Z toho plyne:
KDO CHCE ZKRATIT RESET NA P30 V3 SA/DA na polovinu?
Objednam ty dva dily vickrat v jednom baliku. Bude to stat neco pres 2 litry na jednu pistolku.
Kazdopadne pro zkraceni resetu o 40-50% cili na nejakych 3.5 mm misto 7 mm je treba vymenit dve upravene soucastky. Oba dva nove koupene dily vcetne upravy mi posle za 125 USD vcetne posty.
Cena tech dvou dilu je kolem 50, cena jeho prace taky, takze si prirazil jenom nakych cca 12 dolaru bo lehka obalka z USA do CR stoji necelych 13 (nedavno jsem vyhral kydexove pouzdro na nuz, tak vim cenu baliku z obalky).
Z toho plyne:
KDO CHCE ZKRATIT RESET NA P30 V3 SA/DA na polovinu?
Objednam ty dva dily vickrat v jednom baliku. Bude to stat neco pres 2 litry na jednu pistolku.
- Kalič
- MKabar
Příspěvek#175 » sob 22. lis 2014, 13:40
A prumerny cesky puskar, ktery v zivote P30 nemel v ruce pojede metodou pokus omyl a nejak to zbastli...
Na detailni navod na hkpro foru se nejspis nepodiva. A ze se vratna pruzina spouste ma nadzvednout pred vytazenim zachytu zaveru, aby se konec neohnul a pak neprasknul nejspis taky vedet nebude.
Jestli mi Springfield posle i ty spesl HK klesticky (15 USD) na vymenu vratne pruziny spouste (nejvetsi drbacka, jinac to je vklidu), tak ti to klidne predelam. Natrenuju to parkrat na moji P30LS a pak uz to pujde rychle. Uz jsem rozebral a slozil par tisic notesu a ty maji vic kousku, nez spoustak P30. Zrovna jsem mejloval znovu ohledne ceny dilu bez dopravy a ci mi posle dalsi dily, co jsem v nemecku nesehnal (prodlouzeny zachyt zasobniku z HK45c na Experta a ty kleste atd).
A taky jak je to se zkracenim resetu na LEM systemu, ci ty dily jsou jine a ci umi zkratit i LEM 4.1 atd. LEM 4.1 s kratkym chodem spouste (10 misto 15 mm) a polovicnim resetem by byla hodne zajimava spoust na test.
Na detailni navod na hkpro foru se nejspis nepodiva. A ze se vratna pruzina spouste ma nadzvednout pred vytazenim zachytu zaveru, aby se konec neohnul a pak neprasknul nejspis taky vedet nebude.
Jestli mi Springfield posle i ty spesl HK klesticky (15 USD) na vymenu vratne pruziny spouste (nejvetsi drbacka, jinac to je vklidu), tak ti to klidne predelam. Natrenuju to parkrat na moji P30LS a pak uz to pujde rychle. Uz jsem rozebral a slozil par tisic notesu a ty maji vic kousku, nez spoustak P30. Zrovna jsem mejloval znovu ohledne ceny dilu bez dopravy a ci mi posle dalsi dily, co jsem v nemecku nesehnal (prodlouzeny zachyt zasobniku z HK45c na Experta a ty kleste atd).
A taky jak je to se zkracenim resetu na LEM systemu, ci ty dily jsou jine a ci umi zkratit i LEM 4.1 atd. LEM 4.1 s kratkym chodem spouste (10 misto 15 mm) a polovicnim resetem by byla hodne zajimava spoust na test.
- MKabar
Příspěvek#176 » sob 22. lis 2014, 13:49
Jeste dodatek - zkraceni resetu samozrejme v zadnem pripade nevyradi cinnost blokace uderniku a ani to dle zkusenosti stovek majitelu stejne upravy v USA nijak neovlivni spolehlivost ci bezpecnost.
Je to jenom zmenena geometrie dvou soucastek (pridanim, ne ubranim materialu).
7 mm reset tam HK navrhlo zamerne, nemecti a norsti policajti to meli v pozadavcich na novy gver.
I VP9 v Evrope existuje v policejni variante s dlouhou spousti.
Je to jenom zmenena geometrie dvou soucastek (pridanim, ne ubranim materialu).
7 mm reset tam HK navrhlo zamerne, nemecti a norsti policajti to meli v pozadavcich na novy gver.
I VP9 v Evrope existuje v policejni variante s dlouhou spousti.
- Kalič
- MKabar
Příspěvek#178 » ned 23. lis 2014, 02:07
Jaky chod spouste, bavime se o zkraceni resetu spouste. Reset neni draha chodu v DA ci SA. V SA po vystrelu je nutno vratit spoust o 7 mm aby slo znovu vystrelit (v SA samozrejme). To je reset. Pri strelbe v SA, kdy je kohout vzdy natazen, neni nutne poustet uplne spoust, staci do bodu resetu a delka resetu je to, co se ted resi. Draha chodu v DA zustane stejna a v SA take. Pouze reset po prvni rane (tady je jedno jestli bude prvni DA nebo SA) bude vzdy cca 3,5 mm misto tovarnich 7 mm. Zkracenou celkovou drahu spouste 10 mm misto puvodnich 15 mm ma novy LEM V 4.1, ale to je zas neco jineho nez V3 SA/DA.
A tam je reset zase puvodnich 7 mm. Jestli jde zkratit reset i tam jeste nevim, ale zjistim.
A tam je reset zase puvodnich 7 mm. Jestli jde zkratit reset i tam jeste nevim, ale zjistim.
- Kalič
Příspěvek#179 » ned 23. lis 2014, 14:00
Už jsem to pochopil. Měl jsem od začátku představu, že to zkrácení resetu spouště mi umožní rychlejší střelbu. Není to tedy o délce chodu spouště, ale s tím dotazem jsem nebyl tak úplně mimo mísu. 3,5mm oproti původním 7mm je tak málo, že stačí opravdu jen lehce povolit. Pak už jen naučit ruku, aby se stihla vracet rychleji zpět do záměrné.
Napiš mi do SZ, až se ten nákup bude realizovat.
Napiš mi do SZ, až se ten nákup bude realizovat.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí