Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.
MKabar

Příspěvek#181 » stř 30. zář 2015, 00:39

Rychlovka ve Photoshopu aneb pilka + pilnik a uz by letel :-):

Obrázek

capvi

Příspěvek#182 » stř 30. zář 2015, 08:14

Resim stejny problem jako xvort03... SFP9 vs PPQ, ale trosku z jineho uhlu. Jde mi o servis, popr. nahradni dily. Co jsem se zde docetl, tak Walter ma kvalitni zastupeni od CB Servisu, HK ma Waltertrading, se kterym udajne neni moc domluva pokud clovek nechce novou zbran. Nerad bych se dostal do situace, kdy budu muset cekat na nahradni dil pul roku. Samozrejme vim, ze to jde objednat ze zahranici, ale radeji mam objednavky z CR. Pro me je dulezite vedet, ze pokud si koupim gun, tak ze k nemu budu mit i adekvatni podporu a servis. Coz me zatim od HK odrazuje. Jake jsou vase zkusenosti, resp. mel bych servis az takhle resit? Diky

xvort03

Příspěvek#183 » stř 30. zář 2015, 09:47

Nahradni dily jsou taky dulezita vec. A co ty svarovane spatne soucastky v SPF? Kazdy novy model potrebuje odladit, nevim, jestli bych byl az tak nestranne pozitivni. Fajn, nechal by mne nekdo vystrelit? Byvam v Praze kazde utery vecer, slo by???? Nebo jsem jinak z Ceskych Budějovic, tam by se nekdo nenasel? Diky klucí.

jenda76

Příspěvek#184 » stř 30. zář 2015, 11:07

Vystřelit klidně nechám, ale do Prahy ani ČB se v nejbližší době nechystám. Kdyby se nenabídl nikdo místní, tak můžu pomoct, ale je to jihozápadní část Vysočiny (JH-PE-JI).

Ještě bych se vrátil k PPQ. Musím říct, že mě osobně nádherně sedí do ruky, skvěle se mi s ní střílí a vůbec to nestrhávám. Stejně jsem si nakonec koupil SFP9, ale určitě bych doporučil si obě pistole sám vyzkoušet. Každému subjektivně vyhovuje něco jiného a podle rad na fóru se nedá řídit.

xvort03

Příspěvek#185 » stř 30. zář 2015, 11:10

Chci to právě hlavně na nošení .... nevím, kde si v Pze na tu HK šáhnout ...

xvort03

Příspěvek#186 » stř 30. zář 2015, 11:13

Bezva, takže Jindřichův Hradec by nebyl problém? Jsi hodnej, děkuji.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#187 » stř 30. zář 2015, 11:33

Ja jsem v Praze se SFP9 k dispozici. Kdyztak dej vedet do zprav ;)

xvort03

Příspěvek#188 » stř 30. zář 2015, 13:38

Díky, dám!

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#189 » ned 4. říj 2015, 19:37

Tak je na čase sepsat nějaké novinky :-).

Na základě tipu na HKpro jsem udělal první rozborku spouště VP9 (kupodivu se mi podařilo to i složit zpět :-) ) a vazelínou (dnes jsem koupil origo SigSauer, uchvátila mě :-) ) jsem promazal všechny důležité části. Především ale vodící lištu táhla spouště, viz. foto. Rozdíl v chodu spouště je hodně markantní. Celkově se chod spouště po téhle péči zlepšil tak o 30%. Až se ještě trochu ochodí, bude to ještě větší top!

Obrázek

Co mě ještě zaujalo, hodil jsem na HKpro dotaz, zda majitelé VP9 nosí s nábojem v komoře. No málem mě ukamenovali amíci bláznivý :-), ve smyslu, na co nosím zbraň, když jí nebudu mít ready to fire. Mě šlo spíš o to, abych si ověřil, že je tu VP9 bezpečné mít nataženou, resp. zda se tomu SA systému a blokaci dá věřit. Ono totiž ve výsledku je ta konstrukce vypouštění a blokace až moc "easy&simply" :-). No po těch reakcích a hlasování 45:5 ve prospěch nataženýho úderníku a náboje v komoře, jsem dneska rovnou při cestě na prezentaci SigSauru do střeleckýho servisu natáhl a prostě věřil. Už měsíc mi ten úderník naprázdno nespustil :D, ale ten maličkej čertík, kdyby to spustilo třeba v autobuse tu pořád je. Vlákno na HKpro here: http://www.hkpro.com/forum/hk-handgun-talk/225880-vp9-carry-round-chamber.html

A co vy, nosíte VP9 nataženou? :-) Nabízí se otázka, zda není s těmito pochybami na místě si vzít hammer fire zbraň SA/DA, ale v tom problém není. Mojí hlavě stačí, když ji přesvědčím, že je to ústrojí bezpečné a pak nebudu mít problém. Konec konců byla k tomu navržena.

MKabar

Příspěvek#190 » ned 4. říj 2015, 21:55

Samo to nevystreli bez stisknute spouste, je tam blokace uderniku, kterou odblokuje pouze stisknuta spoust.
Ale na druhou stranu je tady pekna hromadka prostrelenych noh a jinych urazu, ktere byly z valne vetsiny zpusobeny domele nejbezpecnejsi superpistoli z Rakouska...staci zadrhovadlo na bunde chytnute v luciku a bum...nebo kombinace strikera a nakeho pouzdra s pojistkou s tlacitkem nad lucikem je skoro tutovka.
Ja nerad strikery, spouste vetsinou drhnou kvuli vsemoznym pojistkam. Na Lku v LEMu si davam palec na kohout jak davam do pouzdra a kdyby nahodou kohout sel dozadu, tak je jasne, ze je neco spatne.
Rozdil mezi vystrelem s natazenim a bez natazeni je dost markantni (si to nekdy zmer). Ale na druhou stranu nejsme ve valecne zone a jelikoz si umim poradit i bez pistole, tak ja naboj v komore nenosim (u pistole, revolver mam nabity na full) a prvni mam stejne gumovy projektil (takze nutnost manualniho natazeni u pistole, revolver pohodicka). Poulicni prestrelky nejsou u nas zrovna moc obvykle a pri skutecnem prepadeni nebo spis agresivnim napadeni by stejne vetsina lidi ten gver nestihla vytahnout a uz by byli na zemi dotluceni. Je treba si umet poradit i beze zbrane. Gver je idealni na rychle vyreseni zbytecnych konfliktu (hrozba pouziti zbrane vetsinou zabira) a nebo do fakt poradneho prusvihu uz pak.
Jo a kdyz uz jsem si parkrat vzal Lko s nabojem v komore, tak jsem mel bici vypustenou i na LEMu, takze klasicke DA pak.

A ta vazelina, az se zanese bordelem a nasbira prach ti to casem paradne zalepi ty soucastky. To pak bude cisteni o 106. Tuning extra mazanim moc nepomaha. Mimochodem spousta strikeru selze pri premazani (olej zacpe striker tak, ze to neodpali), ne nadarmo delaji PPQ Navy s vodotesnym udernikem. Kohoutak premazat proste nejde, max Vam vypadne z ruky jak z ni povali olej a bude cela zaprasena od toho :-).

xvort03

Příspěvek#191 » pon 5. říj 2015, 13:10

Rozumné slovo! Chodím střílet s vojákama, ti neuznávají jiné zbraně, než Glocky, zejména 19 a nemají žadné výhrady proti 4. gen, ale co, jsou to zelené mozky. Ale mají pravdu, že za nechtěné vystřely může jen prst na spoušti - takže trénovat do aleluja bezpečnost a šušit. Což je fakt a proto prý nosí náboj v komoře. S tímhle ale souhlasím tady Mkabarem, že většinou nestihneš zareagovat a musíš si poradit jinak a nejsme válečná zóna.

MKabar píše:Samo to nevystreli bez stisknute spouste, je tam blokace uderniku, kterou odblokuje pouze stisknuta spoust.
Ale na druhou stranu je tady pekna hromadka prostrelenych noh a jinych urazu, ktere byly z valne vetsiny zpusobeny domele nejbezpecnejsi superpistoli z Rakouska...staci zadrhovadlo na bunde chytnute v luciku a bum...nebo kombinace strikera a nakeho pouzdra s pojistkou s tlacitkem nad lucikem je skoro tutovka.
Ja nerad strikery, spouste vetsinou drhnou kvuli vsemoznym pojistkam. Na Lku v LEMu si davam palec na kohout jak davam do pouzdra a kdyby nahodou kohout sel dozadu, tak je jasne, ze je neco spatne.
Rozdil mezi vystrelem s natazenim a bez natazeni je dost markantni (si to nekdy zmer). Ale na druhou stranu nejsme ve valecne zone a jelikoz si umim poradit i bez pistole, tak ja naboj v komore nenosim (u pistole, revolver mam nabity na full) a prvni mam stejne gumovy projektil (takze nutnost manualniho natazeni u pistole, revolver pohodicka). Poulicni prestrelky nejsou u nas zrovna moc obvykle a pri skutecnem prepadeni nebo spis agresivnim napadeni by stejne vetsina lidi ten gver nestihla vytahnout a uz by byli na zemi dotluceni. Je treba si umet poradit i beze zbrane. Gver je idealni na rychle vyreseni zbytecnych konfliktu (hrozba pouziti zbrane vetsinou zabira) a nebo do fakt poradneho prusvihu uz pak.
Jo a kdyz uz jsem si parkrat vzal Lko s nabojem v komore, tak jsem mel bici vypustenou i na LEMu, takze klasicke DA pak.

A ta vazelina, az se zanese bordelem a nasbira prach ti to casem paradne zalepi ty soucastky. To pak bude cisteni o 106. Tuning extra mazanim moc nepomaha. Mimochodem spousta strikeru selze pri premazani (olej zacpe striker tak, ze to neodpali), ne nadarmo delaji PPQ Navy s vodotesnym udernikem. Kohoutak premazat proste nejde, max Vam vypadne z ruky jak z ni povali olej a bude cela zaprasena od toho :-).

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#192 » čtv 15. říj 2015, 23:28

Tak se musim pochlubit vlastní hloupostí :D.

Jak jsem výše psal o natunění spouště namazáním disconnectoru, tak on ten tuning spočíval ještě v něčem jiném. No při rozborce jsem měl strach hlavně z toho, že tam zpět nedostanu vratnou pružinu spouště. Kupodivu tam šla jednoduše a spoušť byla od začátku až podezřele lehká.

No a dneska na střelnici už mi to přišlo divné, protože se mi jednou ne zcela korektně zachoval reset, resp. spoušti chvíli trvalo než se vrátila a netlačila mi zpět do prstu. Asi tušíte.
Samozřejmě, že jsem tam měl tu pružinu jenom na ozdobu. Při instalaci mi utekl jeden její konec, takže nebyla napružená a byla fakt jen na parádu. Spoušť se vracela jenom sílou vypouštěcího ústrojí, což je asi 1-2 mm chodu, než se oddělí disconnector od vypouštěcího ústrojí a pak už to vracel jenom ten kroucený drát :-)

Každopádně bez té pružiny ta spoušť nebyla vůbec špatná, takže přemýšlím o pořízení Ultra Match setu. Sice na nošení ten odpor spouště není od věci, ale poslední dva týdny jsem tu zbraň nosil nataženou bez pružiny úplně, takže asi v pořádku :-) http://www.hkparts.net/shop/pc/VP9-VP40 ... p17222.htm

Jinak teda dneska 20 ran, stříleno z 7-8 metrů (obrannej drill). Stříleno S&B 7,5g/114g FMJ.

Obrázek

MKabar

Příspěvek#193 » čtv 15. říj 2015, 23:52

Hodne lidem s Ultra TRS selhaval reset a nebo jim prijde velmi slaby, coz je pochopitelne, je fakt prehnane lehka. Spousta pouzila jenom tu druhou, TRS tam radsi nedavali a nechali puvodni. Jestli chces strilet rychle, tak pomaly reset je na skodu. Ja jsem ted zvykly na medium TRS v kratkem LEMu v Lku a se starou LS V3, kde je lehka TRS z vyroby uz mam trochu problem, sem tam to zmacknu driv, nez to stihne dojit do resetu.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#194 » stř 4. lis 2015, 20:58

V Leiku je nyní předváděčka H&K do 15.11. Je to spíš USP fashion akce, ale SFP9-SF k vyzkoušení jest :-)

mich

Příspěvek#195 » pát 6. lis 2015, 17:35

Ahoj. Taky jsem koupil SFP9. Tady nikde nebyla tak jsem si zajel na SK. Jsem z Prostějova tak to mám blíž než do Prahy. Ale trošičku mě mrzí že tam není ten rychlonabíječ. A že se nedá nikde sehnat. Našel jsem ho jenom tady: http://www.hkparts.net/shop/pc/HK-VP9-P30-P30L-USPC-P2000-9-40-Mag-Loader-p1164.htm ale tam to neposílají do ČR. V krabičce je na něj místo ale není tam. A tak mě napadlo ho vytisknout na 3d tiskárně. Mám 3d tiskárnu ale nemám podle čeho to nakreslit. Tak kdyby jste to někdo měl doma, ten rychlonabíječ tak by jste mi sem mohli hodit fotky s rozměrama a já bych nakreslil, vytiskl a 3d model bych dal někam sem na fórum. Aby jste si to mohli taky vytisknout. Doma nebo ve 3d fotolabu.

Zpět na