Walther PPQ
Glock a spol.
- lipas
Příspěvek#391 » pon 9. kvě 2016, 20:51
Mat: diky, taky mi to neprijde normal, nastesti u me PPQ stale hlaven jak zrcadlo, ted uz jsem na nastrelu cca 1000ks. Takze doufam, ze tvuj byl vazne vadny kus, ktery se nekdo pokousel zatusovat dementni konstrukci o tom ,, ze je to normalni a na funkci to nema vliv"
Pokud ma nekdo dalsi pripady, kdy to je jasna vada, muzete prosim napsat?
Pokud ma nekdo dalsi pripady, kdy to je jasna vada, muzete prosim napsat?
- P.V.
Příspěvek#392 » pon 9. kvě 2016, 21:15
Xerxes píše:wally: jo tak ten indikátor zachycení závěru by se mi taky docela hodil. Téměř každou návštěvu střelnice se mi minimálně jednou stane, že závěr vzadu prostě nevidím (pokud se snažím střílet mířenku)...
Já si radši u ZOZ rány radši počítal, abych nemačkal navíc...

Díky, za postřehy k PPQ.
- johnnyjak
Příspěvek#393 » pon 9. kvě 2016, 22:29
wally píše:Ale zde jsi nejspis nepochopil use case. Neni to o tom, ze zmacknu spoust a nic se nedeje.. ale prave o tom, ze spoust vubec mackat nebudu, protoze vidim (diky indikatoru), ze zbran neni pripravena ke strelbe.
Diskutuji zde situaci, kdy po vystreleni posledniho naboje zustane zaver vzadu, ale strelec si toho nevsimne, protoze z jeho pohledu pres miridla to neni zretelne.. Proto se muze stat, ze zbytecne zmackne spoust, zatimco v pripade indikatoru na P99 jasne vidi, ze zbran jiz neni nabita - proto rovnou prerusi strelbu a zkontroluje zbran (a vidi, ze ma zaver vzadu a prazdny zasobnik).
Tedy z meho pohledu nejde o bezpecnost (zbran vzdy kontroluji), ale jednoduse o komfort.
Pokud s pistolí budeš alespoň trochu poctivě trénovat, za krátký čas prostě závěr v zadní poloze nepřehléhneš. Budeš totiž cítit, že se zbraň po výstřelu posledního náboje a zachycení závěru chová jinak. A kdyby sis toho někdy náhodou nevšiml, tak obzvlášť u plasťáků je dobře poznat posunuté těžiště. Je to mnohem rychlejší, než indikátor a funguje to i za tmy

Stejně tak indikátor náboje v komoře je berlička, na kterou není dobré se spoléhat. Neznám jediného pokročilejšího střelce, který by náboj v komoře kontroloval jinak, než pootevřením závěru a následným pohledem na náboj(za špatných světelných podmínek dotekem).
Mimochodem: kdosi tu tvrdil, že PPQ nemá SA spoušť. To není pravda, protože jediné, co stisk spouště PPQ vyvolá je uvolnění záchytu a vypuštění úderníku

- wally
Příspěvek#394 » úte 10. kvě 2016, 05:21
johnnyjak píše:Stejně tak indikátor náboje v komoře je berlička, na kterou není dobré se spoléhat. Neznám jediného pokročilejšího střelce, který by náboj v komoře kontroloval jinak, než pootevřením závěru a následným pohledem na náboj(za špatných světelných podmínek dotekem).
Myslim, ze se tocime v kruhu... Zbrane maji dalsi podobne berlicky (treba cerveny spodek zasobniku) a nechapu, co je na nich spatneho. Nerozporuji, ze nejaky advance strelec pozna zaseknuty zaver podle teziste. Urcite budou lide, co podle vahy poznaji nenabitou zbran (nebo to alespon budou tvrdit). Podobne samotne zaseknuti zaveru vzadu pri prazdnem zasobniku muzu oznacit za berlicku, jelikoz jsou lide, kteri zaver natahnou neuveritelne rychle. A co teprve takovy Chuck Norris?
Ano, tyhle berlicky jsou pro plebs, kterym zvysuji komfort pouzivani a zaroven prispivaji ke snizeni rizika vzniku nejake nehody. Muzeme prosim uz toto tema opustit?
- paza
Příspěvek#395 » úte 10. kvě 2016, 08:55
No tak konkrétně u PPQ je ten rozdíl mezi přebitím a zaseknutím závěru v zadní poloze tak markantní, že je nad všechny indikátory. To se nedá necítit. Navíc v nějaké vyhrocené situaci se nikdo na nějaké indikátory dívat nemá náladu ani čas a tu zbraň musí ovládat i tak.
- wally
Příspěvek#396 » úte 10. kvě 2016, 11:45
paza píše:No tak konkrétně u PPQ je ten rozdíl mezi přebitím a zaseknutím závěru v zadní poloze tak markantní, že je nad všechny indikátory. To se nedá necítit.
A presto se to nekomu stane.. Dokazete akceptovat prostou myslenku, ze jde jen o "ficuru" ktera nijak neovlivnuje schopnost majitele zbrane s ni manipulovat? Vzdyt to tady nikde netvrdim, ze se bez toho zit neda! Jen jsem napsal svuj subjektivni nazor (kterej shodou okolnosti sdili i nekteri dalsi). Proste jsou veci, ktere nekomu prijdou uzitecne a nekomu zbytecne. Tak to proste je a nerozumim, proc tu ma porad nekdo potrebu zduraznovat, ze zrovna ON to ma jinak. Ja taky po internetu nepisu, ze mi dioda na palubni desce auta indikujici zatazeni rucni brzdy prijde zbytecna. Vsak kdo jen trochu jezdi autem, tak to prece pri rozjezdu pozna, ze ma zatahlou rucku, ne?
Navíc v nějaké vyhrocené situaci se nikdo na nějaké indikátory dívat nemá náladu ani čas a tu zbraň musí ovládat i tak.
Copak nekde pisu, ze clovek nema umet svou zbran ovladat? Sorry, ale prijde mi to jako argument typu "vyvaruj se pouzivani sirek, protoze v pripade ztroskotani na pustem ostrove budes muset rozdelavat ohen trenim drivek".
Ale kdyz uz jsme u hypotetickych situaci, tak co treba nasledujici scenar:
Stanu se ucastnikem prepadeni banky. Utocnik je jeden a pomoci sve zbrane zneskodni ostrahu, ktera zrovna tasila zbran. Ostraha ma Walther P99, nicmene kvuli stresu/nervozite/neschopnosti si behem taseni vyhodi zasobnik a ten odklouze o nejaky metr dal. Ja se schovavam za pultem a utocnik me nevidi, zbran samotna shodou okolnosti lezi asi metr ode mne, nicmene zasobnik je o neco dal. Zvazuji, ze se po zbrani natahnu a na utocnika vystrelim, jenze nevim, jestli ma v nabojove komore naboj. Pokud ne, pouze na sebe pohybem upozornim a stanu se dalsi obeti. Nicmene indikator na zbrani mi napovi, ze ve zbrani je naboj. Muzu si tedy zahrat na hrdinu a jednim presnym vystrelem utocnika zneskodnit.
Tak, a ted kdyz jsem ve svem umele vykonstruovanym fantasy scenarem vyhrocene situace obhajil uzitecnost indikatoru nabite zbrane, muzeme se PROSIM zase bavit o necem smyslplnem?
Mate ostatni na PPQ M2 plastova a nebo kovova miridla? Ja ho kupoval s plastovymi, ale radeji bych kovova, idealne tritiova. Vi nekdo, zda se u nas daji sehnat a na kolik to vyjde?
- Branibor
Příspěvek#399 » úte 10. kvě 2016, 17:44
mám zakládat extra vlákno pro q5 nebo to tu zasviníme dalším modelem? Třeba by někdo zasvěcený mohl sdělit předpokládaný datum uvedení na trh? Zatím je doporučená 1.199 Euro což je vcelku darda. Jinak má zbraň mít v základu mikrometrický mířidla od italský LPA, víc vyklovanej závěr, kvůli rychlejšímu přebíjení a v balení mají být tři 15 ranný zásobníky.
- mischanek
Příspěvek#400 » úte 10. kvě 2016, 18:41
koncem dubna / zacatkem kvetna se nejake uz dovezly
http://www.guns-trade.cz/pistole-walthe ... 5r-am-3210
drivejsi info od dovozce:
"Jedná se o sportovní derivát, vycházející z pistole Walther PPQ M2 s hlavní délky 5". Nejdůležitější úpravy jsou tyto:
- odlehčený závěr
- ocelová mířidla - světlovodná muška s červeným vláknem, stavitelné hledí
- možnost instalace mini-kolimátoru na svrchní stranu závěru, ke zbrani jsou dodávány tři montážní rozhraní pro zaměřovače Trijicon RMR, Leupold MiniRD a Docter
- spoušťový mechanismus Apex
- tři zásobníky s kapacitou 15 Nb
- hlaveň má polygonání vývrt
Zbraň je postavená přesně do divize Production dle pravidel IPSC, nicméně stále se jedná o vcelku kompaktní služební model, takže bude vhodná i pro skryté nošení."
Osobne mam trosku pochybnosti o tom polygonu, jestli nejde jen o chybu v prekladu, ale to uz se brzy dovim
Taky to nejak nezvladli se schvalenim do IPSC divize Production - nejdrive v dubnu pristi rok - viz info z oficialnich stranek - http://www.ipsc.org/rules/proddiv.php
"PENDING: The Q5 Match was unavailable for consideration in 2016, but will be considered during our next review in April 2017."

drivejsi info od dovozce:
"Jedná se o sportovní derivát, vycházející z pistole Walther PPQ M2 s hlavní délky 5". Nejdůležitější úpravy jsou tyto:
- odlehčený závěr
- ocelová mířidla - světlovodná muška s červeným vláknem, stavitelné hledí
- možnost instalace mini-kolimátoru na svrchní stranu závěru, ke zbrani jsou dodávány tři montážní rozhraní pro zaměřovače Trijicon RMR, Leupold MiniRD a Docter
- spoušťový mechanismus Apex
- tři zásobníky s kapacitou 15 Nb
- hlaveň má polygonání vývrt
Zbraň je postavená přesně do divize Production dle pravidel IPSC, nicméně stále se jedná o vcelku kompaktní služební model, takže bude vhodná i pro skryté nošení."
Osobne mam trosku pochybnosti o tom polygonu, jestli nejde jen o chybu v prekladu, ale to uz se brzy dovim

"PENDING: The Q5 Match was unavailable for consideration in 2016, but will be considered during our next review in April 2017."
- lipas
Příspěvek#402 » čtv 12. kvě 2016, 08:18
A ja bych se vratil k tem miridlum... sice jste mi vysvetlili, ze svetlovody jsou naprd (par stranek nazpet), ale stale o tom nejsem presvedceny
naopak... Takze koukam po truglech, ale jsou brutalne drahe. Zato VIM ze v armed.cz si objednali od zendla svetlovody na walthera a minimalne kus maji. A ze jich ma byt vic a za lepsi cenu nez trugla. Nevite o tom nekdo neco vic? (nekdo informovanejsi?)

- mischanek
Příspěvek#403 » čtv 12. kvě 2016, 14:22
Branibor píše:Polygon tam vskutku je. Zapomněl jsem ho zmínit.
A videl jsi ho na vlastni oci napr..? Protoze kdyz se podivas na definici stareho modelu M1 - http://www.carl-walther.de/cw.php?lang= ... oduct=2050 - tak tam pisou, ze lauf = polygon - a pritom ma drazkovany vyvrt. Stejne tak to maji napsano i u te nove Q5 Match.. fakt me to teda zajima.
- notobi
Příspěvek#405 » čtv 12. kvě 2016, 18:00
mischanek: vlastnim PPQ M2 NAVY a má polygon hlaveň mi nejde vyčistit, ale zatim to neřešim z časových důvodů. Ještě zkusim jinej přípravek a 3tí mosaznej kartáč, protože už jsem dva odrovnal snahou to dostat z hlavně a pak až si buď budu nadávat do lemplů ohledně čištění a nebo patřim k těm s vydrolenou povrchovkou
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí