GLOCK 48
Glock a spol.
- vidocqcz
Příspěvek#46 » stř 8. led 2025, 07:24
Chvíli jsem sondoval, zda Glock udělá GPT i pro slimline, ale asi bohužel. Cena je šílená, ale kupovat jen jazýček spouště a pak to někde roznýtovávat se mi nechtělo a drop in díl mi přijde jako win win řešení.
Osobně mi odpor spouště nevadí, ale prostě se nedokážu s tou úzkou pistolí a kulatou spouští srovnat a tlačím na jazýček spouště "pokaždé jinak". U velkého G takový problém nemám, protože tam mi ten prst na spoušť jde více ergonomicky (haha).
Nějak jsem Glock v tomhle nepochopil. Udělat kulaté čelo jazýčku spouště ze kterého ještě vystupuje pojistka. V podstatě s G48 nestrhávám jen v případě, že se vědomě snažím tlačit bříškem prstu přesně na místo, kde vystupuje ta něco málo přes milimetr rovná ploška pojistky spouště. Jinak mi z toho prostě vychází síla, která se rozkládá na spoušti ne ideálně kolmo k ose hlavně.
Osobně mi odpor spouště nevadí, ale prostě se nedokážu s tou úzkou pistolí a kulatou spouští srovnat a tlačím na jazýček spouště "pokaždé jinak". U velkého G takový problém nemám, protože tam mi ten prst na spoušť jde více ergonomicky (haha).
Nějak jsem Glock v tomhle nepochopil. Udělat kulaté čelo jazýčku spouště ze kterého ještě vystupuje pojistka. V podstatě s G48 nestrhávám jen v případě, že se vědomě snažím tlačit bříškem prstu přesně na místo, kde vystupuje ta něco málo přes milimetr rovná ploška pojistky spouště. Jinak mi z toho prostě vychází síla, která se rozkládá na spoušti ne ideálně kolmo k ose hlavně.
- LK
Příspěvek#48 » stř 8. led 2025, 09:28
Nemusis ani tahlo, nekteri ti to vymeni v ramci ceny toho hmatniku. Psal jsem, ze mi to tak udelali v RR Arms. Proste poslal jsem jim spoust se starym jazyckem/hmatnikem a dostal jsem zpet spoust s novym hmatnikem - profi udelane. Otazka cca 5 pracovnich dnu dohromady.
- vidocqcz
Příspěvek#49 » stř 15. led 2025, 12:14
Koupil jsem nakonec Apex Tactical + Apex 2kg stojina.
Reset mi přijde, že je trošičku kratší a výraznější, ale je to dost subjektivní.
Odpor spouště je stejný a mám z toho dobrý "pocit", páč to nosím a sportovní speciál jsem nechtěl.
Mělo by to mít "speciální" povrchovku", aby se snížily třecí odpory. No, nechal jsem to, ale když jsem viděl ty otřepy na hranách táhla spouště... no nechal jsem to tak. Zatím. Časem to možná přeleštím.
Ale ten pocit z rovné spoušti je nesrovnatelně lepší, než originál. Přesnost střelby je konečně tam, kde jsem to ve svých představách chtěl. Po roce snahy zlepšit soustřel jsem šel ze střelnice konečně s mírným úsměvem.
Cena je krutá. Za jazýček spouště+táhlo dát (17400/4500=3.9) cca čtvrtinu ceny celé zbraně je dost. Jo, je fajn, ale panebože, to neumí udělat Glock rovnou spoušt a kovová mířidla v základě?
Reset mi přijde, že je trošičku kratší a výraznější, ale je to dost subjektivní.
Odpor spouště je stejný a mám z toho dobrý "pocit", páč to nosím a sportovní speciál jsem nechtěl.
Mělo by to mít "speciální" povrchovku", aby se snížily třecí odpory. No, nechal jsem to, ale když jsem viděl ty otřepy na hranách táhla spouště... no nechal jsem to tak. Zatím. Časem to možná přeleštím.
Ale ten pocit z rovné spoušti je nesrovnatelně lepší, než originál. Přesnost střelby je konečně tam, kde jsem to ve svých představách chtěl. Po roce snahy zlepšit soustřel jsem šel ze střelnice konečně s mírným úsměvem.
Cena je krutá. Za jazýček spouště+táhlo dát (17400/4500=3.9) cca čtvrtinu ceny celé zbraně je dost. Jo, je fajn, ale panebože, to neumí udělat Glock rovnou spoušt a kovová mířidla v základě?

- MRBLUE
Příspěvek#50 » stř 15. led 2025, 13:12
Umi, ale nepotrebuje. Firma potrebuje vyrobit zbran zodpovedajucej kvality za co najnizsiu cenu. Ked sa pozries napriec vlaknami tak tam je kopa ludi co hladaju kde kupia Gock najlacnejsie, pripadne sa snazia pouzit zlavy pre ozbrojene zlozky a podobne. Kolko zakaznikov by si priplatilo radovo stovky eur za ocelove/tritiove/svetlovodne mieridla, hlinikovu spust ci ladeny spustovy mechanozmus?
- vidocqcz
Příspěvek#51 » pon 20. led 2025, 07:26
Mrknul jsem na glockshop a koukám, že Glock jde také do inovace. Tak abysme jen nepomlouvali 
https://glockshop.cz/rada-subcompact-a-slimline/1487-glock-48-a-cut-s-kolimatorem-aimpoint-coa.html

https://glockshop.cz/rada-subcompact-a-slimline/1487-glock-48-a-cut-s-kolimatorem-aimpoint-coa.html
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí