Bodyguard 2.0
Glock a spol.
- MRBLUE
Příspěvek#47 » úte 21. říj 2025, 16:52
V dobe svojho vzniku bol Kevin zaujmavy, lebo nic ine nebolo. Ja som ale radsej nosil CZ50 ako zaloznu Kevin mi naozaj absolutne nesedel. Dnes je na trhu ale dost zbrani ktore su ergonomickejsie, uzivatelsky privetivejsie, vykonnejsie, lahsie... Napriklad aj tento SW. Ale 9Br je drahe strielanie a Bodyguard 2,0 v porovnani s Taurusom je aj drahsi.
- Murphy
- Héfaistos
Příspěvek#53 » pon 27. říj 2025, 15:00
No, tak jsem nakonec přehodnotil priority a Bodyguarda 2.0 si pořídil.
Obsáhlou recenzi mých prvotních zkušeností naleznete zde: https://streleckeforum.cz/t/smith-wesson-bodyguard-2-0/931
Obsáhlou recenzi mých prvotních zkušeností naleznete zde: https://streleckeforum.cz/t/smith-wesson-bodyguard-2-0/931
IMG_20251027_133740_489.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Héfaistos
Příspěvek#55 » úte 28. říj 2025, 10:36
Rozdíl mezi 92 gr FMJ a 77 gr XRG (JHP) nebyl v bodu zásahu žádný pozorovatelný. Rozptyl byl velmi solidní - na 15m plocha dlaně a při pečlivé mířence by to šlo IMHO i lépe.
S mířidly jsem zatím nešiboval, ale budu muset. Nicméně uvažuji o mířidlech XS Sights (https://www.youtube.com/watch?v=RYTBs7sE1Bg), teď jen jak je dostat do ČR...
Ještě pro porovnání velikosti (tedy spíš malosti
) Bodyguarda 2.0 přihodím fotky společně s mou nejčastejší EDC zbraní, což je Glock 45:
S mířidly jsem zatím nešiboval, ale budu muset. Nicméně uvažuji o mířidlech XS Sights (https://www.youtube.com/watch?v=RYTBs7sE1Bg), teď jen jak je dostat do ČR...
Ještě pro porovnání velikosti (tedy spíš malosti
IMG_20251027_235159_504.jpg
IMG_20251028_091341_036.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Héfaistos
Příspěvek#57 » úte 28. říj 2025, 11:55
Na všech svých EDC mám Hiviz a jsem na ně "zvyklý" - škoda, že je nedělají (zatím) i pro Bodyguarda 2.0. U něho mě trošku vadí to hooodně široký hledí. Ale tahle zbraň pro mě bude v zásadě záložka, nouzovka - když si nebudu moci z nějakého důvodu vzít s sebou Glocka. Takže to zatím tak nehrotím a výhledově zkusím sehnat ty XS, nebo jestli je začne vyrábět Hiviz.
Jinak střílí se z toho překvapivě dobře a pohodlně, na rozdíl třeba od Kevina, kde je to tortura...
Jinak střílí se z toho překvapivě dobře a pohodlně, na rozdíl třeba od Kevina, kde je to tortura...
-
KapitánPacička - Příspěvky: 352
- KapitánPacička
Příspěvek#59 » úte 28. říj 2025, 16:52
Nechci byt nezdvorak, ale ta pistole vypada jako nejaky nezdarily pokus o plastak z 90. let.
Jak vidim fotku z boku, ten zaver vypada jako takovy ten odlitek na airsoftkach
A celkove design hnus
Co ale nepochopim, je takhle spatne tvarovany jazycek blokace spouste. Vzdyt staci mit v zime rukavice a ouha, kousek rukavice se dostane zespodu pod ten jazycek a strelba se nekona
A hadam ze i bez rukavic, pri rychlem vystrelu se to prstu nebude moc libit, kdyz se prst ocitne na spodni casti uvnitr luciku a zapichne se do te strasne pojistky spouste
Tohle jako vazne vyrabi Smith & Wesson

Jak vidim fotku z boku, ten zaver vypada jako takovy ten odlitek na airsoftkach
Tohle jako vazne vyrabi Smith & Wesson
- Héfaistos
Příspěvek#60 » úte 28. říj 2025, 21:35
Desing je věc názoru, ale kdybych si volil jen dle designu, nikdy bych nemohl nosit Glocky.
Naopak Bodyguard je proti Glocku krasavec. IMO.
Co se týče spouště a její blokace - nikdo s tím nikdy neměl jediný problém. Na YT (i jinde) je spoustu výtek k této pistoli, ale spoušť v nich fakt nikde a nikdy nefiguruje. Schválně jsem zkusil nacpat prst tak, aby mě ta pojistka jakkoliv "kousla" ale nepodařilo se. Oni asi ve S&W zase tak úplní blbci nebudou a zkonstruováno je to dobře. Doporučuji vyzkoušet naživo, než soudit jen podle fotek.
Z dostupných pistolí v ráži 380 Auto se mi momentálně jeví tato jako nejlepší. (Proto jsem si ji také pořídil, že...)
Co se týče spouště a její blokace - nikdo s tím nikdy neměl jediný problém. Na YT (i jinde) je spoustu výtek k této pistoli, ale spoušť v nich fakt nikde a nikdy nefiguruje. Schválně jsem zkusil nacpat prst tak, aby mě ta pojistka jakkoliv "kousla" ale nepodařilo se. Oni asi ve S&W zase tak úplní blbci nebudou a zkonstruováno je to dobře. Doporučuji vyzkoušet naživo, než soudit jen podle fotek.
Z dostupných pistolí v ráži 380 Auto se mi momentálně jeví tato jako nejlepší. (Proto jsem si ji také pořídil, že...)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí