Walther PPS M2

Glock a spol.

Jarda.Jezek

Příspěvek#466 » úte 9. zář 2025, 14:44

Kdybys uvažoval o 9Br.C nebo 9M, skvěle se dá v kapse jen tak bez ničeho nosit Kevin. Na střílení to není, ale na nošení je velmi fajn.
Koukal jsi na Canik MC9? Tem by šel jak nosit tak střílet.

M82K

Příspěvek#467 » úte 9. zář 2025, 20:23

Jsi dnes druhej co mi doporučuje Canik MC9 - kouknu na něj i když vzhledově nezaujme a co jsem koukal na rozměry je tedy baculatější. Ale kouknu.

Jinak kolimátor by řešit šel zafrézováním, dnes jsem se na to ptal ani ta cena není tak šílená na to, že bude výřez pro přímou montáž což je ve výsledku lepší než přes destičky.

Takže grip - dal by se řešit Talonem nebo nechat udělat jiný povrch, případně začít používat rukavice - na střelnici - na nošení a eventuelně obranný výstřel nic co by mi vadilo, naopak na holé tělo to zas bude příjemné.

Kapacita 6+1 až 8+1 s tím bych se musel psychicky smířit - jako líbilo by se mi 10 nepožaduji 15 co sem měl, ale ....... no.

Otázka tedy je se všemi úpravami ta zbraň vyjde na cca 30 a jít do 10 let starého modelu za 30 když by se měl ukázat nástupce který jistě většinu ,,problémů" vyřeší a bude stát cca tolik co tohle v základu.....?

Na druhou stranu ta konstrukce a vložený ocelový kontejner v kuse je asi to nejlepší co jsem u plastáku viděl, no a otázka je zda nová zbraň bude taky takto na kvalitu.
Pokud bych si jí nechal potunit asi budu spokojen, jestli se ukáže novinka a bude mít vše lepší budu nasranej to je mi už teď jasný - nevadilo by mi to za 2-3 roky ale koupit si zbraň a za pul roku je tu lepší to by mi hlo žlučí....

Jarda.Jezek

Příspěvek#468 » stř 10. zář 2025, 06:45

Možná to moc řešíš. Plná pistole kolem kilogramu, radši pod, se dá nosit úplně v pohodě, pokud ji máš na opasku ve vnitřním pouzdře. S takovou se ještě dá i dost dobře a relativně pohodlně střílet.

Pro mě takovou univerzální pistolí je canik tp9 sub elite (Elite SC v USA). Samozřejmě, pro tebe nyní asi až moc velká pistole, ale nosím ji roky, trénuji s ní, závodím s ní a ne úplně špatně. Mc9 je ještě menší a lehčí, ta by se ti mohla do kritérií vejít.

Pokud musí být pistole volně v kapse, přičemž nejde hodit tričko přes opasek, tak jsou tu mikropistolky. Zmínil jsem Kevina, protože jsem ho hodně dlouho nosil taky, i dnes, tak jednou či 2x do roka je příležitost ho vzít místo Suba. Bývaly doby, kdy jsem s ním také trénoval a závodil a také ne špatně. Siluetu s ním trefím spolehlivě i na 20m. Když ho vidíš, nic od něj střelecky nečekáš, ale fakt hodně překvapí. I když střelecky je to pistole pro masochisty. Dnes se jistě najdou i modernější a lehčí pistolky.

Výsledky dělá trénink, ne pistole. Kup si, co uneseš a u čeho konstrukce dovolí dostat spoušť na závodní úroveň. Časem poznáš, až to bude potřeba. V tu chvíli by byla chyba zůstat v pasti třeba s glockem, s jehož spoušť nejde dostatečně zlepšit. Přestože všichni budou říkat, že to stačí, že se s tím závodí, že je to bezpečné... Kilo na spoušti a milimetrový reset jsem ještě na glocku neviděl.

Když u toho vydržíš, budeš na 10m střílet zálepky.

kolombo

Příspěvek#469 » stř 10. zář 2025, 07:34

Nevím, jestli je bezpečné nosit zbraň s kilem na spoušti a milimetrovým resetem.

Buď to chci nosit a pak to musí být bezpečné a nebo s tím závodím a řeším chování spouště a zbraně na závodech.

Jarda.Jezek

Příspěvek#470 » stř 10. zář 2025, 09:00

Neříkám přece, že to má každý nosit. Říkám jen, že by se k tomu měla umět jeho zbraň přiblížit, až zjistí, že to potřebuje.

Sam Jr.

Příspěvek#471 » stř 10. zář 2025, 14:00

M82K: na hledání jedné pistole na všechno se vyprdni. Kup si nějakou vyhovující fullsize/compact pistoli na střelnici, případně na nošení do pouzdra a pak nějakýho prcka do kapsy. Garantuju ti, že budeš mnohem spokojenější, vyhneš se spoustě hledání a zkoušení a ve výsledku možná i ušetříš :) Já už mám pistole v Lugru 4 :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#472 » stř 10. zář 2025, 16:37

Jo. Tohle je cesta. Jde začít velkou a jít k menším, malou a jít k větším, nebo taky střední a jít oběma směry. Nakonec všechny cesty vedou do Říma.

Kup takovou, kterou potřebuješ teď. Ty další koupíš potom.

Když u toho budeš přemýšlet, třeba tak, jak jsem naznačil, nebo jinak, když to uznáš za lepší, ve výsledku trochu ušetříš.

Nejvíc ušetříš, když zůstaneš u přemýšlení a nekoupíš nic.

M82K

Příspěvek#473 » stř 10. zář 2025, 20:22

No me to PDP 3,5 přišlo uz moc velký na nošení - to jsem mel dvě pouzdra - Sharky nepoužitelný a Crocy taky nebylo ok na všechny situace. Pak Ledvinka tam se samo vše vešlo ale ne vždy ji chci tahat - dosel jsem si k tomu ze pro mne ideální kombinace kapsa a ledvinka.
Na to potřebuji něco menšího a lehčího. Střelecky to zas tak neřeším kor u malých plastiku mi to přijde zbytečný.

1kg na spousti nosit bych to nechtěl. Na střelnici pro pistoli je to pro mne fajn ani moc ani málo. Na pušce jsem byl zvyklej na sakra jiné spoustě v řádu desítek gramů ale to je něco jiného. U pistole jsem si ten 1kg vyzkoušel na kamarádovo TS2 a jo s tim se střílí hezky.

Hele ja už jsem tak zoufalej ze začínám hledat revolvery. ;)
Nutno říci ze s těmi jsem vždy střílel líp a do te kapsy na prasáka mi dávají smysl.

Jestli někdy vyjde PPS M3 budu na nej stát frontu abych měl první kousek ale ted se mi do M2 asi nechce byť by se většina dala řešit.

Jarda.Jezek

Příspěvek#474 » čtv 11. zář 2025, 06:41

Jo. Revolver je taky cesta. 5x357M ve scandiu nebo titanu, to pěkně trhá ruce.

kolombo

Příspěvek#475 » čtv 11. zář 2025, 08:58

Drsný Harry to nosil :-D

Jarda.Jezek

Příspěvek#476 » čtv 11. zář 2025, 10:20

To se budeš muset na ty filmy znovu podívat a pak to tu uvedeš na pravou míru...

KapitánPacička

Příspěvek#477 » čtv 11. zář 2025, 10:30

M82K: PDP je kopyto pistole s obrovskym zaverem, ani se nedim ze nastal problem pri noseni. Jak uz nekde zaznelo, jestli chces opravdu pravidelne nosit, tak to chce poridit opravdu malou zbran. Dle mojich zkusenosti idealne plochou, tedy 1 radovy zasobnik je vyhodou. Ta zbran pri noseni ve vnitrnim kydexu ti nebude vubec vadit a tlacit.

( Revolver je k nicemu, protoze pres valec je to tluste, casto neprijemne tlaci a hlavne ta zbran je daleko vetsich rozmeru s daleko nizsi kapacitou naboju, nez sikovna pistole !!! Mnohdy revolver 2" s 5 ran valcem je stejne veliky jako Glock 19 a to je propastny rozdil )

Jedine osvedcene reseni: velika pistole na strelnici a pravidelny trening. A mala na kazdodenni noseni a obcasny trening, pro udrzeni kondice.

:!: A nenechat si nabulikovat od tady nekterych "kolegu" jejich nesmyslne rady...

M82K

Příspěvek#478 » čtv 11. zář 2025, 14:11

No ja prave dosel k tomu že kydex není pro mě - v autě nepoužitelný.
Takže nosit budu - ledvinku/taštičku a v kapse u kalhot/kratas.

Včera jsem si dal revolver do kapsy, krásně se schoval celej nic nebylo poznat, malé a lehké 450g.

Kapacita 6 x 38 Special +P si myslím na sebeobranu úplně stačí. Jelikož jsem zvažoval PPS M2 kapacita byla taky 6 - větší zásobníky bych nenosil. Hm to PPS je o 100g těžší při stejných rozměrech - ok válec je silnější ale to je jen malá část celku.

Ale při nošení v kapse revolver vytáhnu a střílím, pistoli musím natáhnout a mít s nábojem v komoře je pro mne nepřekonatelný problém, respektive ani v tom kydexu na to nemám koule - tedy chci aby mi zůstali :)

M82K

Příspěvek#479 » čtv 11. zář 2025, 14:29

Hele až vyjde PPS M3 určitě pro ni poběžím. Ted si vyzkousim ten revolver stejne stoji tolik co sem schopen za měsíc vystřílet se vstupem na střelnice.

Jestli pak ukážou krásnou malou pistolku treba to zas uvidím jinak.

kolombo

Příspěvek#480 » čtv 11. zář 2025, 15:42

No, jedna rána .38 spec je 10 Kč ....
A sakra komplikovanější přebíjení.

Zpět na