Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.
MKabar

Příspěvek#466 » pát 8. dub 2016, 12:54

Tak jsem v noci spachal dalsi tentokrat full stippling na P30L SD. Je to delane tencim hrotem a ve vysledku je textura agresivnejsi, nez hrubsim hrotem jak na moji. Solidni drbacka, ale vysledek stoji za to :-).

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Takhle to vypada po vybrouseni pred stipplingem, hladky povrch zajisti ostre hrany.

Obrázek

Mat

Příspěvek#467 » sob 9. dub 2016, 17:34

Tak mám taky nakonec P30 V3 sd. Musím akorát dokoupit krycí matici na závit hlavně. Sice nevím proč jí nedávají k nové zbrani rovnou, ale to je detail. Tak dle referencí bych měl být spokojen. Po registraci doplním první dojmy :-)

DAveDOG

Příspěvek#468 » sob 9. dub 2016, 18:09

Můžu se zeptat v čem je pistole se závitem na hlavni lepší? K čemu se dá ten závit použít, když pominu montáž tlumiče výstřelu?

notobi

Příspěvek#469 » sob 9. dub 2016, 18:12

je jen o něco delší ale na nic (třeba se stane zázrak a povolí tlumiče) o čem už pochybuju

Mat

Příspěvek#470 » sob 9. dub 2016, 18:52

šlo mi o delší hlaveň. Verze "L" nebyla u nich skladem, toto je stejná délka, jen kratší závěr a závit na víc.

flint

Příspěvek#471 » ned 10. dub 2016, 23:28

Ahoj chlapi, chtěl bych se zeptat na váš názor. Chci si pořídit svojí první pistoli, i když něco už odstříleno mám. Ale tady z těch moc ne, popřípadě nic.

Moje požadavky jsou: pistole, 9mm, účel hlavně střelnice, ale spíš na vyblbnutí a zlepšení se, soutěže ne, moderní vzhled + ergonomie, spolehlivost, spíš pro menší ruku (nebo gripy), ne moc těžká ale nosit ji pravděpodobně nebudu nebo jen výjimečně, spíš bude v trezoru pokud nepůjdu na střelnici, cena do těch 20+k, chci novou, ale nevím jak to poleze potom do peněz, takže možná i přebíjený střelivo aby to bralo...

No a rozhoduju se mezi CZ SP-07, Walther P99 a právě HK P30L (ze kterýho jsem nestřílel, ani jsem ho neměl v ruce, ale líbí se mi asi nejvíc :)). Střílel jsem z nižšího modelu USP a bylo to pěkný, líbil se mi.

SP-07 - "levná", ale taková moc hranatá, domácí výroba, asi dobrej servis + ND, na mojí ruku mi přišla pořád trochu větší
P99 - nelíbí se mi, že nemá vnější kohout, jinak pěkná, do ruky docela padne, co servis a ND? na výhoz zásobníku bych si asi musel trochu zvykat
P30L - nemám osaháno, USP se mi líbilo, výhoz zásobníku lepší než u P99, no a vzhledově i co jsem četl recenze... prostě P30L se mi líbí:) Ale je docela drahá... měl by případně někdo na zkouknutí nebo půjčení? (jižní Čechy)

Co si o tom myslíte? Díky

MKabar

Příspěvek#472 » pon 11. dub 2016, 12:54

Jedina jednoducha otazka: Chces jenom reklamovat nebo i strilet? :-)
Jestli chces casto a vydatne reklamovat (prumerne tak 4-5 mesicu na reklamacku a u jedne nezustane),
kup si mistni produkci typu 07 apod. Budes spokojeny, das si par ran za pul roku a k tomu reklamacky.
Jestli chces strilet, kup si Hecklera. Nahradni dily a servis resit je zbytecne, nejsou jaksik treba.
V CR uz neni zrovna nejak malo H&K pistoli modernich a komu tady neco prasklo, ulomilo se nebo upadlo na P30? Stezuje si tady nekdo na tech triceti strankach na zavady, sekani, nebo musel nekdo neco nekdy reklamovat? Porovnej s vlakny o mistni produkci, co chvilu nova zavada a jedna lepsi nez druha. Porad neco praska, upadava, kouse se, nedela co ma atd. Zpracovani uz je mnohem lepsi, ale matros je porad slaby.
Neres pistoli z roku 99 (stary Walther P99) ani z roku 94 (USP). Existujou modernejsi a lepsi varianty.
Nove PPQ je fajn, ale skace vic, nez P30L a ted maj jaksik problem s povrchovkou v hlavnich viz vedlejsi vlakno o PPQ. Jinac co se H&K podpory tyce, veskere existujici dily lze bez problemu objednat nebo rovnou koupit na hermes.sk v Bratislave. Super podpora i velke skladove zasoby celeho H&K sortimentu.
Prijde ti pistole, ktera vydrzi minimalne 5 x tolik (100 tisic ran a vic) a je 20 x spolehlivejsi o tolik drazsi, kdyz stoji 22 vs 16-17? I kdyby stala 30, tak je to ve vysledku suma fuk, stejne zachvilu das vic za naboje.

Kalič

Příspěvek#473 » pon 11. dub 2016, 13:28

Jižní Čechy tedy zrovna ne, ale jsem přímo z Plzně. Pokud jsi "severněji" dá se celkem pohodlně dojet. Sám jsem byl před časem nakupovat v Blatné a Strakonicích. Nemám problém s tím nechat někoho zabouchat z mojí P30 LS. Taky uvažuji o P30 SD kvůli delšímu laufu. Nebo počkat, bude-li nový EXPERT v designu P30 v 9L?

DAveDOG

Příspěvek#474 » pon 11. dub 2016, 13:31

Kdy HK vyřeší dostupnost? A kdybych chtěl moderní kompakt od HK tak jakou zbraň mám zvolit?

flint

Příspěvek#475 » pon 11. dub 2016, 15:56

MKabar: Ta P-07 by mě vyšla na 12k, ale tvoje argumenty jsou logický, s tím souhlasím. Vlákno jsem si už před časem pročetl a závady se tu vážně neřeší. Takže je určitě lepší si připlatit za kvalitu a bezproblémový provoz:) Díky za odpověď.

PPQ neznám, vystřelil jsem si ale pár ran z malýho PPS a to se mi nelíbilo. Divný zpracování zásobníku (působí jakoby byl opačně) a kopalo mě to do kloubu palce. Navíc jsem zjistil, že mám rád ten vnější kohout.

Kalič: Dík, pošlu ti SZ.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#476 » pon 11. dub 2016, 16:03

Kalič: Na P30 ani SFP9 ten závit nijak nepomůže (ani zkušený střelec nepozná rozdíl). Jak psal MKabar, má to smysl pouze v případě P30L SD, kde je víc masa na závěru. Já ale osobně půjdu právě do P30 SD (ve středu má dorazit várka nových, už s výškově stavitelnými LPA mířidly do WalterTradingu)

Jinak nový Expert je hodně utopistická myšlenka. USP je v H&K, již mrtvý projekt.

Čop

Příspěvek#477 » pon 11. dub 2016, 16:37

Tak chlapi, kdo máte P30 V3 doma? Ono to snad nikde neexistuje na vyzkoušení!!!

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#478 » pon 11. dub 2016, 16:39

P30 V3 si můžeš vyzkoušet na jakékoliv předváděčce H&K, viz. kalendář: http://hecklerkoch.cz/kalendar-akci

Čop

Příspěvek#479 » pon 11. dub 2016, 16:53

No to je královská rada. Myslíš, že tohle jsem nezkontroloval jako první? :-D

Do Brna to mám 300km, 14.5. jsem nefunkční a do září čekat není úplně mým úmyslem :-)

Kalič

Příspěvek#480 » pon 11. dub 2016, 17:25

HawkCZ: Napsal jsem to nedokonale. Měl jsem pochopitelně na mysli P30L SD. Tedy tu s 5,08" hlavní. A že je USP EXPERT starší věc, to je jasné. Proto píšu, že bych o ní uvažoval pouze pokud by byl v designu P30.

Čop: Předváděčka 14.5. - 29.5. na Leiko Plzeň - to není zase až za tak dlouho

Flint: Podumám, kdy si dáme rande na Leiku v Plzni. Počkáš do předváděčky nebo víc chvátáš?

Zpět na