Walther PPS M2
Glock a spol.
- Héfaistos
Příspěvek#496 » úte 16. zář 2025, 17:21
M82K píše:Ok dle policejních statistik se u nás na střelbu v sebeobraně použije 1,5 výstřelu - tvrdá fakta.
No tak to ti stačí nosit něco na dva náboje a ještě ti tedy po konfliktu statisticky půl náboje zbyde... Ne?
Jenže v takovém případě se ti může lehce stát, že budeš budeš po případném konfliktu "tvrdej" ty a staneš se sám součástí "tvrdých fakt" policejních statistik...
K tématu - v dnešní době bych nic pod 10+1 (zvláště, když takových subcompactů jsou na trhu de facto plné kýble) na EDC ani neuvažoval. I z tohoto důvodu jsem se zbavil např Glocku 43.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 352
- KapitánPacička
Příspěvek#497 » úte 16. zář 2025, 19:22
M82K: Ja se po pravde moc nedivim, ze ti neco napsal mike4 do zpravy a dalsi lidi taky reagujou ! Ono cist takove "abych rekl slusne" hodne najivni nazory na pouziti zbrane a presne vedet ze ti podle statistiky staci 2-3 naboje, je myslim dost jasne varovani, ze ac tomu co pises pravdepodobne nejak veris, bohuzel to apsolutne dokazuje, ze nemas ani paru co se vsechno muze stat pri ostrem konfliktu !!! A ten blabol co jsi napsal, ze kdyz vystrelis vic jak 3 rany uz to bude masakr...V tvem pripade, bych doporucil nenosit zbran vubec...A muzes si najit jinou statistiku, ze treba prumerny policista za celou zivotni karieru, nevysreli v akci zadnou ranu. A chodit trenovat na strelnici chodi 2x za rok, tedy 100 naboju rocne. Takze jak vidis, policie malo trenuje, protoze stejne statisticky tu zbran 98% ani nevytahne v akci z pouzdra.
( A ted vazne: To ani nezminuju, ze strelba z revolveru, tedy v obranem rezimu v DA. Je velice narocna na techniku a trenink. Takze za tim jsou roky trenovani a vystrilene hromady naboju, aby strelec nestrhaval a s jistotou zasahoval. Tady pistole lepe odpouti streleckou chybu. A presto vsechno, je tak caste na ruznych zavodech LOS, IDPA videt mene ostrilene strelce, (kteri casto zbran nosi na obranu) a tady maji problem trefovat pistoli ci revolverem na velice kratkou vzdalenost terc, a to podotykam ze je minimalni adrenalin, strach a vsechno kolem, nez na jakou by se clovek dostal v ostrem konfliktu za nepredpovidatelnych okolnosti a podminek, dost mozna i se zranenim atd ) Tohle opravdu pochopi jen ti, kteri se dokazou divat do dalky a ne jenom na spicku sveho nosu...
Omlouvam se za OT, ale je myslim povinnost novacky nasmerovat spravnym smerem...
( A ted vazne: To ani nezminuju, ze strelba z revolveru, tedy v obranem rezimu v DA. Je velice narocna na techniku a trenink. Takze za tim jsou roky trenovani a vystrilene hromady naboju, aby strelec nestrhaval a s jistotou zasahoval. Tady pistole lepe odpouti streleckou chybu. A presto vsechno, je tak caste na ruznych zavodech LOS, IDPA videt mene ostrilene strelce, (kteri casto zbran nosi na obranu) a tady maji problem trefovat pistoli ci revolverem na velice kratkou vzdalenost terc, a to podotykam ze je minimalni adrenalin, strach a vsechno kolem, nez na jakou by se clovek dostal v ostrem konfliktu za nepredpovidatelnych okolnosti a podminek, dost mozna i se zranenim atd ) Tohle opravdu pochopi jen ti, kteri se dokazou divat do dalky a ne jenom na spicku sveho nosu...
Omlouvam se za OT, ale je myslim povinnost novacky nasmerovat spravnym smerem...
- M82K
Příspěvek#498 » úte 16. zář 2025, 20:25
Nosit služební zbraň a EDC na sebeobranu jsou dva různé pojmy a požadavky na zbraň jsou zcela jiné. Bohužel to ukazuje, že většina lidí toto nerozlišuje - jaký paradox že se to řeší ve vlákně PPS M2 tedy 6 ranné pistole.
K nováčkům asi tolik, že členem Českého Střeleckého Svazu jsem se stal v roce 1993
To, že běžný policajt vystřelí 100 ran ročně je sice smutné ale opět nechápu proč to sem tahat Já toho vystřelím za měsíc tolik co ten běžný policajt za 10 let.
Můj aktivní trénink byl kdysi cca 2000 ran měsíčně.
Další paradox je, že s revolverem jsem vždy nastřílel líp jak s pistolí.
Ta statistika je daná jak jsem zde psal dnes nedávný případ kdy majitele zbraně napadli dva muži zahrnoval 3 výstřely na 2 útočníky - tedy opět 1,5 na jednoho
Pro kolegu - a co budeš dělat až ti dojde těch 10 nábojů? Budeš litovat, žen neměl full na 20?
Tohle je prostě o hlavě.
Chlapci noste si co chcete a s kolika zásobníky chcete no a já si zas budu nosit to co chci já - tečka.
K nováčkům asi tolik, že členem Českého Střeleckého Svazu jsem se stal v roce 1993
To, že běžný policajt vystřelí 100 ran ročně je sice smutné ale opět nechápu proč to sem tahat Já toho vystřelím za měsíc tolik co ten běžný policajt za 10 let.
Můj aktivní trénink byl kdysi cca 2000 ran měsíčně.
Další paradox je, že s revolverem jsem vždy nastřílel líp jak s pistolí.
Ta statistika je daná jak jsem zde psal dnes nedávný případ kdy majitele zbraně napadli dva muži zahrnoval 3 výstřely na 2 útočníky - tedy opět 1,5 na jednoho
Pro kolegu - a co budeš dělat až ti dojde těch 10 nábojů? Budeš litovat, žen neměl full na 20?
Tohle je prostě o hlavě.
Chlapci noste si co chcete a s kolika zásobníky chcete no a já si zas budu nosit to co chci já - tečka.
- MRBLUE
- Murphy
Příspěvek#501 » stř 17. zář 2025, 10:15
M82K píše:A tady se dostáváme k jádru pudla - moje PDP nabité bylo 850g. Plně nabité PPS M2 je 670g.
Nabitý revolver z mého výběru je 530g - tedy značná váhová úspora a neco co jsem ještě ochoten nosit.
Tedy PDP byt 15 ran je hezké ale většinou jsem to tahat nechtěl.
Ja pri podobnych uvahach skoncil u Kevina. 6+1 je vic, nez 5. (Byt o neco slabsich 9*17.) A zasobnik opravdu prebiju rychleji, nez revolver.
- Murphy
Příspěvek#503 » stř 17. zář 2025, 14:55
Samozrejme, ze ne. Proste si poridim tolik zasobniku, kolik povazuji za potrebne.
Daji se k tomu koupit i 8ranne.
Porad se mi libi vic ten snubnose revolver, ale tohle je praktictejsi.
Ruger max9 je ve velikosti G43x. LCP a ec9 mi prijde snesitelne, ale je to natazeny nebo alespon prednatazeny striker a je bez blokace. Nechtel bych to nosit v kapse. A i to LCP je vyrazne vetsi, nez Kevin.
Pak je tu jeste https://www.top-guns.eu/pistole-sccy-cpx-2-cernacerna - to uz je DAO, takze pro moje kapesni noseni akceptovatelne. Ma vetsi kapacitu a je na lugery.
Ale kevim se v kapse proste ztrati. Nic lepsiho jsem v tomto smeru nenasel.
Ale kdyby sis ho chtel koupit, doporucuju predem vyzkouset. Vubec to neni prijemne postrileni.
Daji se k tomu koupit i 8ranne.
Porad se mi libi vic ten snubnose revolver, ale tohle je praktictejsi.
Ruger max9 je ve velikosti G43x. LCP a ec9 mi prijde snesitelne, ale je to natazeny nebo alespon prednatazeny striker a je bez blokace. Nechtel bych to nosit v kapse. A i to LCP je vyrazne vetsi, nez Kevin.
Pak je tu jeste https://www.top-guns.eu/pistole-sccy-cpx-2-cernacerna - to uz je DAO, takze pro moje kapesni noseni akceptovatelne. Ma vetsi kapacitu a je na lugery.
Ale kevim se v kapse proste ztrati. Nic lepsiho jsem v tomto smeru nenasel.
Ale kdyby sis ho chtel koupit, doporucuju predem vyzkouset. Vubec to neni prijemne postrileni.
- paza
Příspěvek#505 » stř 17. zář 2025, 17:22
Mám na nošení PPS M2 a revolver Ruger LCR, při nošení preferuji LCR, je to miláček maličký a lehoučký, PPS M2 se sedmi náboji má hmotnost 695g, LCR s pěti náboji .38 má 452g a ten rozdíl v hmotnosti 240g je opravdu znát a rozdíl ve velikosti (malosti LCR) je také příjemný...
- paza
Příspěvek#507 » stř 17. zář 2025, 18:05
Já mám LCR poměrně krátce, takže nemohu posoudit, ale žádné stížnosti jsem nikde nenašel, shlédl jsem před nákupem kvanta videí a všichni hodnotili LCR velmi dobře a neuváděli žádné problémy...
Tady je pěkné video od hickok45: https://www.youtube.com/watch?v=_BmpQqtBAVc
Tady je pěkné video od hickok45: https://www.youtube.com/watch?v=_BmpQqtBAVc
- paza
Příspěvek#508 » stř 17. zář 2025, 19:31
Jo je to tady OT, omlouvám se, ale na dotaz od M82K si dovolím sem ještě dát zkušenost s Ruger LCR .38Sp +P po 9 letech užívání: https://www.youtube.com/watch?v=6BL6qJvF5oc
- Murphy
Příspěvek#510 » čtv 18. zář 2025, 06:51
M82K píše:Naprostý souhlas
Jen by mě zajímalo to LCR nedělá to napojení z alu rámu na plast nějaký problém?
Zatim 1375 ran, z toho 65x .357 (KLCR, takze ocelovy ram a plast). Zadna znamka vule ve spojeni.
Mrkni na video, kde to kompletne rozeberou. Prijde mi to masivnejsi, nez plastove pistole - tlustsi material.
Cetl jsem o nejakych povolujicich sroubcich, ktere se musi zakapnout loctitem, ale nevidel jsem zmiknu o problemu v techto mistech.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí