Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.
DAveDOG

Příspěvek#496 » čtv 21. dub 2016, 07:08

Zbraň jsem si objednával u Walter trading a nechal si ji dovézt přímo do obchodu který mám nejblíž. Tam ani jiné HK nemají. A ve od Walteru jsem dostal odpověď že je to v pořádku. Že to tak má být. :(

DAveDOG

Příspěvek#497 » čtv 21. dub 2016, 11:31

Dnes dorazily 3D tisky botky na zásobník. Nechal jsem si tisknout jen Mkovou velikost. Pro začátečníka opravdu ideální, úchop je teď parádní na to abych si zvykal na to co dělá pistole při výstřelu. Jsem asi puntičkář, ale mezera mezi rukojetí a tou botkou by mohla být o kousek menší. Takhle se zásobník v šachtě trošku mele.

Nechal jsem si vytisknout i ten prodlužovací nádstavec pro velký zásobník, ale ten model je hodně špatný. Vůbec nesedí horní část.

Obrázek

Návštěvník

Příspěvek#498 » čtv 21. dub 2016, 18:38

DAveDOG: ty hrbety jsou na oficialni reklamaci u prodejce, nesedi to s deklarovanym obsahem baleni.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

LaMac

Příspěvek#499 » čtv 21. dub 2016, 21:52

DAveDOG: tvrzení prodejce/dovozce je fakt divný. Na ofiko stránkách H&K máš uvedeno 27 kombinací gripu,což v sestavě 3+2+3 jaksi nevychází (se dvěma hřbety to máš jen 18), viz. HKP30SK.
Já u své P30L samozřejmě dostal 3 různé hřbety i strany ve velikostech S, M i L.
Mimochodem tu svoji mám taky přímo z WT před cca měsícem.

MKabar

Příspěvek#500 » pát 22. dub 2016, 10:17

Tvrzeni dovozce neni vubec divny, jako obvykle se toho chcou zbavit a mit to bez starosti. Napisou prvni zvast co je napadne a doufaj, ze bude klid. Stara klasika. Ma tam byt samozrejme medium hrbet.

Kalič

Příspěvek#501 » sob 30. dub 2016, 18:15

Tak jsem dnes nečekaně zjistil, že prodloužení zásobníku +5 na P30 od Taylora Freelance začalo vykazovat dost podstatnou závadu: Při nadrcnutí všech 20 + 1 do komory se mi při dotlačení zásobníku do šachty pistole "kousne" náboj, který je úplně dole na podavači. V praxi to potom je tak, že když vytlačím palcem náboj, co je nahoře na vývodkách jako první, dalších 18 se mi volně vysype do dlaně. Pružina zůstane stlačená, nepodává a drží ji "šprajclý" náboj dole. Musel jsem se zásobníkem dost nešetrně dvakrát třísknout o tvrdou podložku a až pak se náboj uvolnil a pružina ho vystřelila (ne odpálila) k vývodkám. Tam zůstal trčet ven jako vztyčený prostředník. Na okraji nábojnice u zápalky pak byl vryp od něčeho ostrého co ho tam uvnitř drželo. Nedalo mi to a zkusil jsem všech 20 napáskovat znovu. po jednom, pěkně palcem bez "krmítka". Říkal jsem si, že s tou nabíjecí pomůckou třeba nemám takový cit jako v prstech. Ale situace se opakovala. Na vývodkách náboje pruží, ale jak vrazím zásobník do pistole, ve které je náboj v komoře a znovu ho vypustím ven je to tu zase. Ty náboje jsem nevystřílel. Tak bych ty s těma rýhama určitě ještě dohledal. Pokud to nepůjde odstranit budu muset páskovat pouze 19+1. Při tom snad problém nebude, ale budu to muset vyzkoušet.

Kalič

Příspěvek#502 » sob 30. dub 2016, 19:52

Tak jsem ten kouslý vyfotil founem. Vypadá to, jako by byl celý plastový podavač hozený ke straně a ta patrona je skříplá mezi něj a stěnu zásobníku. A je to fakt nepříjemná šupa když to pak bleskově vyletí nahoru. Napáskoval jsem jen 19 a snad to bude zase fungovat tak jak má.
Naposledy upravil(a) Kalič dne sob 30. dub 2016, 20:12, celkem upraveno 1 x.

Kalič

Příspěvek#503 » sob 30. dub 2016, 19:57

Kouslej + 5.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Mat

Příspěvek#504 » sob 30. dub 2016, 22:10

Tak taky přidám trochu do mlýna. Mám za sebou prvních (cca 100ranz každé) z P30 3V SD spolu s XDM 9 4,5"
Grip, držení, pohodlí u HK je bez debat asi to nej co jsem měl možnost zkusit. Co se týče střelby (každá ruka to má samozřejmě jiný, takže hodnotím subjektivně) U HK bych asi změnil odpor spouště, je na mě přd odpálením úderníku tvrdší než bych si přál. Možná nová zbraň a sedne to. Trochu se peru s délkou chodu spouště, je to pro mě velkej nezvyk, ale to se podá. Ten odpor spouště mi pocitově vadí víc. Záchyt má perfektní délku, chodí na ťuknutí. Vypouštění uderníku - nezvyk, ale funguje to. Jen vnitřně věřit, že to neselže :-)

Vím že sem do HK zkušenost s XDM nepatří, ale měl jsem je sebou obě na první seznámení. Tak snad nebude vadit pár řádek.
Oproti HK menší zpětný ráz (to je ta váha závěru navíc na ústí hlavně) spouštění úderníku je o řád víš než u HK (jo, taky mě to překvapilo) absolutně jemný bez jakéhokoliv náznaku že jsem před odpalem. Výstražníky natažení a náboje v komoře chválím, někdo přemýšlel. Ergonomie velice dobrá. Negativně hodnotím záchyt závěru. Absence na pravé straně mi trochu chybí, střílím oběma rukama. Jeho délka nutí vyvinout větší sílu na spuštění hlavně.

Luboš16

Příspěvek#505 » ned 1. kvě 2016, 08:14

Mate, vyměň si u P30 pružinu úderníkové pojistky za měkčí, bezpečnost se tím nezmění a odpor spouště se před odpálením výrazně sníží.

Mat

Příspěvek#506 » ned 1. kvě 2016, 18:00

Mám tam "modrou" .... mají to nějak rozlišené barvou? Případně, co mám po dovozci chtít? Děkuji za odpověď.
PS: Teď je otázko, zda oba myslíme totéž. Modrou mám pružinu úderníku.... na pružinu úderníkové pojistky kouknu, to už stejně budu muset asi nechat někde udělat.

Necituj bezprostředně předcházející příspěvek! Pravidlo č.7 Peggy

Luboš16

Příspěvek#507 » pon 2. kvě 2016, 09:46

Modrá pružina o které mluvíš je bicí, tu nech. Pružinka úderníkovi pojistky je malá, dost se to řešilo kolem strany 15. Výměna není nic složitého, postačí kladívko a něco, čím vyklepneš příčný čep v zadní části závěru, myslím si, že to tu již taky někdo popisoval

Mat

Příspěvek#508 » pon 2. kvě 2016, 19:39

díky... objednám u dovozce :-)

DAveDOG

Příspěvek#509 » stř 4. kvě 2016, 15:02

HawkCZ píše:Dojmy z P30 SK (V3) i v tomhle mém článku. Fotky dodám během dne ;-)
http://hecklerkoch.cz/clanky/prvni-sezn ... sfp9-sf-sd

Ty máš s těma fotkama dodací lhůty stejný jako HK. :)

MKabar

Příspěvek#510 » stř 4. kvě 2016, 19:40

Az ti cesky dovozce HK doda lehkou pruzinku blokace uderniku, tak uz ju nebudes potrebovat, bo zrovna budes zhanet novou baterku do 40 W plazmove pusky... :-D. V Bratislave jich maji jeste tak deset skladem (ja jsem momentalne na suchu, secky jsou pryc co jsem mel v zasobe), hermes.sk, cena je tak tri Euro plus neco malo posta. A rovnou si muzes prikoupit niklovanou sear pruzinku, tu maj taky skladem. Ta uz sice nepomuze tak vyrazne, ale taky stoji 2-3 Euro jenom, tak proc ne. Ta lehka blokace je nutny zaklad.

To TF prodlouzeni - rozebrat a omrknout podavac, jestli neni v nejakem miste odreny. Vypada to, ze pri 20 nabojich se asi podavac sprajcne o prechod mezi telem zasobniku a telem prodlouzeni. Proto to nedela s 19 naboji. Nezapiloval jsi ten podavac moc dole? Nejezdi ted na suro?

Zpět na