Walther PPS M2
Glock a spol.
- M82K
Příspěvek#511 » čtv 18. zář 2025, 07:09
JJ já ho měl v ruce, je to jako na nošení super, ale od revolveru bych chtěl kov - aspoň dural - nicméně je to zajímavá řada a tohle by mne zajímalo 1400 ran je hezké, ale to jsou pro mne 2 měsíce a zbraň která projde záběhem. Spíš by mě zajímalo něco jako 50 000 výstřelů.
Nicméně, když už zde padl hickok45 tak moc pěkná úvaha od člověka co nosil a zkoušel kde co. Přesně jak jsem nadhodil je rozdíl nosit zbraň jako aktivní uživatel - ostraha, policie, armáda a je rozdíl nosit zbraň defenzivně na sebeobranu.
https://youtu.be/DwSVxBEwXF0
Jinak taky pardon za OT našel jsem jedno staré vlákno, ale z neznámého důvodu je uzamčené. Nicméně ona ta PPS má s revolverem společnou kapacitu, takže to není zas tolik od věci.
Nicméně, když už zde padl hickok45 tak moc pěkná úvaha od člověka co nosil a zkoušel kde co. Přesně jak jsem nadhodil je rozdíl nosit zbraň jako aktivní uživatel - ostraha, policie, armáda a je rozdíl nosit zbraň defenzivně na sebeobranu.
https://youtu.be/DwSVxBEwXF0
Jinak taky pardon za OT našel jsem jedno staré vlákno, ale z neznámého důvodu je uzamčené. Nicméně ona ta PPS má s revolverem společnou kapacitu, takže to není zas tolik od věci.
Naposledy upravil(a) M82K dne čtv 18. zář 2025, 07:19, celkem upraveno 1 x.
- M82K
- M82K
Příspěvek#515 » čtv 18. zář 2025, 08:27
Opravdu se mi líbí ten vnitřní ocelový kontejner v kuse na PPS a ne System samostatně vložených malých kontejnerků - no z pravé strany dlouhá vodící lišta v kuse po 2/3 délky zbraně, z druhé strany je to přerušené ale taky delší než je běžné jinde. Chod závěru s minimální vůlí a extra hladce - prostě v ruce to působí o třídu vejš než Glock nebo jiné plastáky - doufám, že toto bude u M3 zachováno.
- Henry
- paza
Příspěvek#517 » čtv 18. zář 2025, 09:06
PPS M2 je výborná pistole, než jsem koupil Ruger LCR tak jsem ji nosil, zkoušel jsem párkrát vyjít i s PPQ M2, ale to se běžně nosit nedá...
PPS M2 je dobře nositelná kvalitní zbraň, že by se mi stalo že by mi nějak klouzala v ruce to ani náhodou, ale ono záleží na tom, jaké má kdo ručičky, před časem jsem uvažoval o tom že ji prodám (po nákupu LCR), ptal jsem se u jednoho prodejce zbraní a zájem byl velký, ale nakonec jsem si ji zatím nechal...
PPS M2 je dobře nositelná kvalitní zbraň, že by se mi stalo že by mi nějak klouzala v ruce to ani náhodou, ale ono záleží na tom, jaké má kdo ručičky, před časem jsem uvažoval o tom že ji prodám (po nákupu LCR), ptal jsem se u jednoho prodejce zbraní a zájem byl velký, ale nakonec jsem si ji zatím nechal...
- M82K
- M82K
- Střelec
Příspěvek#520 » ned 21. zář 2025, 09:34
M82K píše:Vlastně v ničem, ale pokud jsi trochu na mechanické ,,hračky" tak oceníš když je něco vyrobené přesně a nekloktá ti závěr na plastovém rámu. No zas drtivá většina zbraní má ty malé kontejnerky - viz třeba podstatně novější PDP.
To ocením např. na pěkně pasované sběratelské zbrani od renomovaného puškaře, ale ne u EDC, tam mi jde o spolehlivost a s tím jdou v ruku v ruce i ty vůle. EDC je spotřebák a dělník.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 352
- KapitánPacička
Příspěvek#521 » pon 22. zář 2025, 15:37
Sice se to zde zvrhlo oravdu vse moznym smerem. Ale co se tyka vule zaveru vs. ramu. Tak tohle tvrzeni ze to nicemu nevadi, hlavne rozsirujou majitele Glocku a podobnych kopyt.
Jako ruku na srdce, kdyz chytnu zbran, ktera vylozene ma obrovske vule, tak jak to dokaze vyrobit Glock, nebo CZ P10... tak takova vule uz neni kvuli zabezpeceni funkcnosti pri znecisteni, ale je to pouze ukaz, ze tolerance uz hodne uhnou a pak zaver na ramu doslova kvedla, kde pri stisknuti spouste se cely zaver pohybuje nahoru i do strany! Me osobne tohle vadi, protoze tohle neni precizni vyroba...
Mam nekolik zbrani primo na sport, kde vule je defakto "NULA" a co se tyka spolehlivosti, neni problem s tim vysrilet 1000 ran bez zavady. Takze i zbran na obranu, muze mit velice male vule a byt spolehliva. Jini vyrobci to umi.
Kdyz pujdes do obchodu koupit si pistoli a daji ti na vyber. Kde jedna bude mit opravdu nepatrnou vuli a druha bude mit vule ala Glock. Tak je jasne, ze 99,9% lidi si vezme tu s minimalni vuli.
Tohle preci musi znat kazdy majitel CZ, kde kazdy pise, ze ma vyberovou zbran
Jako ruku na srdce, kdyz chytnu zbran, ktera vylozene ma obrovske vule, tak jak to dokaze vyrobit Glock, nebo CZ P10... tak takova vule uz neni kvuli zabezpeceni funkcnosti pri znecisteni, ale je to pouze ukaz, ze tolerance uz hodne uhnou a pak zaver na ramu doslova kvedla, kde pri stisknuti spouste se cely zaver pohybuje nahoru i do strany! Me osobne tohle vadi, protoze tohle neni precizni vyroba...
Mam nekolik zbrani primo na sport, kde vule je defakto "NULA" a co se tyka spolehlivosti, neni problem s tim vysrilet 1000 ran bez zavady. Takze i zbran na obranu, muze mit velice male vule a byt spolehliva. Jini vyrobci to umi.
Kdyz pujdes do obchodu koupit si pistoli a daji ti na vyber. Kde jedna bude mit opravdu nepatrnou vuli a druha bude mit vule ala Glock. Tak je jasne, ze 99,9% lidi si vezme tu s minimalni vuli.
Tohle preci musi znat kazdy majitel CZ, kde kazdy pise, ze ma vyberovou zbran
- Střelec
Příspěvek#524 » pon 22. zář 2025, 19:20
KapitánPacička píše:Mam nekolik zbrani primo na sport, kde vule je defakto "NULA" a co se tyka spolehlivosti, neni problem s tim vysrilet 1000 ran bez zavady:
To by mě tedy zajímalo, co je to konkrétně za zbraně, že s "vůlemi de fakto nula" vystřílí 1000 ran bez závady (asi na jeden zátah - bez čištění?), protože pojmy "spolehlivá funkce" a "nulová vůle" se vylučují a zatím jsem nepotkal ani zbraň, která by byla fakt dobře spasovaná z výroby a nemusela se minimálně "zajet" před tím, než začala spolehlivě přebíjet.
- MRBLUE
Příspěvek#525 » pon 22. zář 2025, 19:49
Shadow 2 Orange. A uz sa mi stalo ze som odstrielal 400 ranove Mosqito, dalsi vikend 220 ranovy pretek a az potom som sa dostal k cisteniu. Akurat som to prestrekol Balistolom. Ale rovnako nemam problem s Glockom ci inymi plastakmi. Niekedy zasnem co vsetko tu ludia riesia. Ked to striela a striela kam ma, tak nemam potrebu skumat vole ci nejaky sram na povrchovke. A uz vobec nie vo vnutri pistole.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí