Walther PPQ
Glock a spol.
- ValdaM
Příspěvek#751 » stř 7. pro 2016, 18:38
WALTHER PPQ M2 - BRNO???
Našel by se majitel v Brně? Chtěl bych porovnat chod závěru.
Nevím jestli to tak má být či ne, ale když šustím a závěr pomalu natahuji tak chvíli přes maximálním předepnutím dojde ke svaknutí, potom když uvolňuji pomalu dojde při přesunu náboje do komory k zaseknutí a následném přeskočením závěru/náboje, v konečné fázi se závěr zasekne cca 5 - 10 mm od normálu a je nutné ho dorazit.
Je to normální?
Děkuji
EDIT: Ono první cvaknutí vychází zřejmě někde z prostoru zásobníkové šachty.
Našel by se majitel v Brně? Chtěl bych porovnat chod závěru.
Nevím jestli to tak má být či ne, ale když šustím a závěr pomalu natahuji tak chvíli přes maximálním předepnutím dojde ke svaknutí, potom když uvolňuji pomalu dojde při přesunu náboje do komory k zaseknutí a následném přeskočením závěru/náboje, v konečné fázi se závěr zasekne cca 5 - 10 mm od normálu a je nutné ho dorazit.
Je to normální?
Děkuji
EDIT: Ono první cvaknutí vychází zřejmě někde z prostoru zásobníkové šachty.
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#752 » stř 7. pro 2016, 18:50
když to děláš pomalu s nábojem tak jo. Koukal jsi někdy na vystřelený nábojnice? Je na nich kroužek. Walther má nábojovou komoru na konci skokově zúženou (stepped chamber), líp to těsní a pak by se vnitřek pistole neměl tak zasírat, třeba ve srovnání s Glockem.
-
- SansLogique
Příspěvek#755 » sob 10. pro 2016, 15:43
Takže pokud to někoho zajímá, udělal jsem úpravy spoště podle návodů na Walther foru a Lanzerbot blogu.
Pružinu č. 16 jsem vyměnil za 6 lb Ghost pro Glock. Instalace je vcelku triviální.
Pak jsem zkusil "napružit" pružinu č.32.2, což je ve fázi demontáže a napružení legrace (stačí vyšoupnout rollpin č. 31 a vyndat celej domeček. Dát to ovšem zpátky dohromady už je větší problém.
Ve výsledku má spoušť celkově větší odpor, možná je i o trošku větší "zeď" (wall) před breakem, jinými slovy dosáhl jsem toho, o co mi šlo, nicméně definitivně uvidím až na střelnici.
Každopádně pro mě jako člověka, kterej se zabývá hlavně všelijakýma drillama a snaží se střílet co nejrychleji na vzdálenosti 7-15m s tasením, přebíjením a přenášením mezi terčema je to určitě pokrok. Pro lovce desítek na 25 m to není.
Pružinu č. 16 jsem vyměnil za 6 lb Ghost pro Glock. Instalace je vcelku triviální.
Pak jsem zkusil "napružit" pružinu č.32.2, což je ve fázi demontáže a napružení legrace (stačí vyšoupnout rollpin č. 31 a vyndat celej domeček. Dát to ovšem zpátky dohromady už je větší problém.
Ve výsledku má spoušť celkově větší odpor, možná je i o trošku větší "zeď" (wall) před breakem, jinými slovy dosáhl jsem toho, o co mi šlo, nicméně definitivně uvidím až na střelnici.
Každopádně pro mě jako člověka, kterej se zabývá hlavně všelijakýma drillama a snaží se střílet co nejrychleji na vzdálenosti 7-15m s tasením, přebíjením a přenášením mezi terčema je to určitě pokrok. Pro lovce desítek na 25 m to není.
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
-
- SansLogique
Příspěvek#760 » úte 13. pro 2016, 09:51
Gogtas - stejně jako se musí překonávat větší odpor pružin při spouštění, tak zase tlačej naopak spoušť větší silou proti prstu při jejím uvolňování do resetu.
Celkově mi tahle úprava každopádně vyhovuje a nechám to tak.
Ovšem samozřejmě to záleží na vkusu každého soudruha.
Celkově mi tahle úprava každopádně vyhovuje a nechám to tak.
Ovšem samozřejmě to záleží na vkusu každého soudruha.
- Bretas33
Příspěvek#761 » ned 25. pro 2016, 15:37
- notobi
Příspěvek#762 » ned 25. pro 2016, 16:26
ptal bych se přímo u dovozce http://www.guns-trade.cz/ koukni si do rozkresu zbraně potřebuješ dva díly č.41 a č.42 a napiš jim dotaz po dovolený Ti odpoví
- mischanek
Příspěvek#763 » ned 25. pro 2016, 17:27
presne jak pise notobi - potrebujes dily dle rozkresu 41, 42 a navic jeste jinou delsi pruzinu - dil 43 - v seznamu dilu jsou pak vzdy oznacene jako +2
(Jezisek mi ted donesl na tri supliky, taky mi ta patka vylepsuje uchop, ovladani pri zpetnem razu..
)
(Jezisek mi ted donesl na tri supliky, taky mi ta patka vylepsuje uchop, ovladani pri zpetnem razu..

printscreen.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- dexter_kazmin
- dexter_kazmin
Příspěvek#765 » pát 13. led 2017, 09:32
Cau lidicky, nemate nekdo zkusenosti s Tru-DOT miridly na Wlathera PPQ M2 (viz obrazek dole)? Nasel jsem je pouze od Meprolight (Izraelska firma) a v cesku je nejake zastoupeni, co o nich pisou na linku
(o prodeji nevim, na e-shopu jich maji jen par, ale snad na objednavku by sly dodat i tyto na Walthera) nebo pak objednani primo z Izraele od vyrobce pres eBay, ale za to se pak musi platit clo, jelikoz castka je okolo 2.200 Kc a se zarukou to asi bude o neco horsi - davaji 12 let zaruceneho sviceni kvuli polocasu rozpadu.
Podle informace od Meprolightu primo na COM strankach i na eBayi, by ty miridla na P99 meli pasovat i bez problemu na PPQ M-series (viz link nize)
Mate nekdo zkusenosti pripadne vite o jinem vyrobci miridel s Tru-DOTy pro Walthera v CR? Vim, ze na Glocky je jich miliarda a prodava a montuje je kdekdo, ale na Walthera jsem nasel jen tyto.
Diky za jakekoliv poznatky a hodne pohody v novem roce a vsechny trefene strely.
Kód: Vybrat vše
http://meprolight.cz/products681a.html
(o prodeji nevim, na e-shopu jich maji jen par, ale snad na objednavku by sly dodat i tyto na Walthera) nebo pak objednani primo z Izraele od vyrobce pres eBay, ale za to se pak musi platit clo, jelikoz castka je okolo 2.200 Kc a se zarukou to asi bude o neco horsi - davaji 12 let zaruceneho sviceni kvuli polocasu rozpadu.
Podle informace od Meprolightu primo na COM strankach i na eBayi, by ty miridla na P99 meli pasovat i bez problemu na PPQ M-series (viz link nize)
Kód: Vybrat vše
http://www.meprolight.com/default.asp?catid={9E0E114D-D3CE-4DA7-9D49-69AA4FC0C485}&details_type=1&itemid={9A13C89E-37D8-40E3-A025-E4E83E0E0CB9}
Mate nekdo zkusenosti pripadne vite o jinem vyrobci miridel s Tru-DOTy pro Walthera v CR? Vim, ze na Glocky je jich miliarda a prodava a montuje je kdekdo, ale na Walthera jsem nasel jen tyto.
Diky za jakekoliv poznatky a hodne pohody v novem roce a vsechny trefene strely.

Miridla,.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí