Springfield Hellcat

Glock a spol.

Henry

Příspěvek#826 » pát 25. říj 2024, 09:47

Pravděpodobně toto jak je červený čtvereček.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zdenstar

Příspěvek#827 » pát 25. říj 2024, 18:07

cipis: Děkuji, dnes jsem to tak testoval a je to jak píšeš, střílí to přesně nad...zvláštní...ale dá se na to dobře zvyknout :)

Tvrdolín

Příspěvek#828 » pát 25. říj 2024, 19:18

Henry píše:Pravděpodobně toto jak je červený čtvereček.

Aha, díky.

risa2000

Příspěvek#829 » pát 25. říj 2024, 21:02

zdenstar: A na jakou vzdálenost? Mám Hellcata, a při střelbě na cca 12 m, mi to střílí tam kam mířím.

Ujko Straka

Příspěvek#830 » pát 25. říj 2024, 22:42

Měl tu někdo možnost střílet Hellcatem s kompenzátorem ? Jestli je to opravdu znát, nebo je to jen okrasa ? :D

Gimpel

Příspěvek#831 » sob 26. říj 2024, 00:13

........ ,,Nemá to lítat na flek, ale nad, je to správně" .........

V minulosti a jak vidím i dnes, se sporadicky používají takováto speciální nastřelení zbraně. Ne o mířenkářích nemluvím. Souvisí to snad se strháváním špatných střelců, navíc pod situačním stresem.

Obecně se v bojové střelbě, mnohdy považuje zásah umístěný výše za lepší, než ten nižší.
Sám mám na věc diferentní názor (jedině na flek) ale o to nejde teď.

Nebo také jinak.
Vždy mířit (nacílit) na opaskovou sponu. Dle vzdálenosti, koule půjde někam nahoru ale celkem přijatelně. Takovéto techniky občas preferují zejména některé armády.

Jsem rád, že jsem téma vyčerpal. Sebe rovněž však.

Roadrunner

Příspěvek#832 » sob 26. říj 2024, 17:26

Ujko Straka píše:Měl tu někdo možnost střílet Hellcatem s kompenzátorem ? Jestli je to opravdu znát, nebo je to jen okrasa ? :D

Mám ho na PRO s prodlouženou hlavní a je to velká paráda. Pistole zůstává v rovině a celkově se to hodně zklidní

Ujko Straka

Příspěvek#833 » sob 26. říj 2024, 22:51

Super, díky moc, protože to je asi to poslední závažíčko na jinak vyrovnanou misku vah mezi Hellcatem a p365kou..

Roadrunner

Příspěvek#834 » ned 27. říj 2024, 11:45

No tohle ti nezávidím, to je taková Sofiina volba. Každá z těch pistolí má něco, co nemá ta druhá. Ale Hellcat s kompenzátorem je super. A pistole značené Springfield Armory mají už i modifikovanou spoušť s daleko nižším odporem (na svém PRO z fabriky 2,3kg)

Ujko Straka

Příspěvek#835 » ned 27. říj 2024, 18:37

Právě, je to dost složitá volba, párkrát si s nima ještě zajdu zastřílet a pak to rozlousknu..

zdenstar

Příspěvek#836 » pon 28. říj 2024, 17:25

risa2000. Ne ne už dobrý, hrál jsem si s tím na 5-20m a střílí to překvapivě dobře a přesně na to jaký je to kotě (a jak krásně se nosí). Jen to není na tečku, jako když zarovnám glocka nebo CZ, ale nad. Takový prostě detail :) ale pak to funguje moc pěkně. Díky za vysvětlení každopádně.

zdenstar

Příspěvek#837 » pon 28. říj 2024, 17:34

Ujko Straka: A na co to primárně chceš? Nošení? Taky jsem byl u té volby (ale hellcat sedl na první dobrou), jen teda v obochodě a pocitově si Sig ten výrazný cenový rozdíl neobhájil. Hellcata jsem chtěl na nošení (nosí se fakt neskutečně krásně) a střelba z něj mi přijde super, zábavná a v pohodě. Čili nejsem si jist, jestli Sigem získáš tak zásadního.

Ujko Straka

Příspěvek#838 » úte 29. říj 2024, 10:40

Ano, primárně na nošení, ale aby s tím nebylo za trest si jít i normálně zastřílet.. Jelikož mám velkou ruku ale krátké prsty, tak se mi většina běžně širokých zbraní drží blbě. V obchodě jsem měl možnost vzít si do ruky 365X a sedl mi parádně. Proto chci ještě zkusit H11 pro kdyby měl podobně dobrý grip, tak abych nepřiplácel 11k za siga.

zdenstar

Příspěvek#839 » úte 29. říj 2024, 15:37

Ujko Straka: Sig je stopro skvělej, ale Hellcat/h11 je parádní také, rozšíření zásobník grip trochu zlepší. Na nošení je to neskutečný rozdíl proti compactům. Nácvik střelby s tím je v pohodě, samozřejmě na pohodlný střílení je větší zbraň jinde. Na nošení hlavně spolehlivost a rozměry a váhu. Dost si lidi ještě chválí Canik, hlavní je ať to sedne do ruky :) Tak ať dobře vybereš.

Ujko Straka

Příspěvek#840 » úte 29. říj 2024, 19:01

Jo, na Canika jsem teď koukal taky a zkusím asi i jeho.. sice to bude na pěkný výlet ale co už.. :D Díky.

Zpět na