Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.
MKabar

Příspěvek#916 » stř 31. kvě 2017, 20:39

Dobra prace. Mas ten upraveny control lever dobre nacasovany, aby zvedal blokaci az kdyz je spoust uplne vzadu? To je celkem dulezite to casovani, pro zachovani bezpecnosti zbrane. Na kterou stranu jsi po zkraceni pridaval material (funguje to sice na obou, ale jedna neni uplne idealni). Menil jsi uhel napojeni tahla spouste pro zkraceni pretravelu? Co overtravel? Da se tam udelat i interni doraz.

Jinac Lobos ocekava prvni testovaci serii novych control leveru pro zkraceni resetu kazdou chvili tento nebo pristi tyden (dostanu prototyp na dukladne otestovani) a na nove spousti se jeste pracuje na 3D navrhu. I Holm uz zjistil, ze mu tece do bot a zacal kutit rovnou spoust, ale to je jedno, bo svuj control lever stejne nepusti a ani ho uz nepotrebujem. Bude to od Lobose a profi pracicka, urcite jeste preciznejsi nez od Holma, jak zkraceni resetu, tak nova spoust - spouste budou nejspis dve, jedna mirne zakrivena pro V3 a jedna uplne rovna pro kratky LEM V4.1.

Mala ukazka 3D modelu spoustaku P30:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

P.V.

Příspěvek#917 » stř 31. kvě 2017, 20:43

Už aby to bylo. :) Tohle bude mít přednost před mířidly.. :angel:

MKabar

Příspěvek#918 » stř 31. kvě 2017, 21:06

Pajdalek - tak mam ti vyridit pochvalu od Lobose, pry to mas urcite hezci, nez ten Holmuv osklivej prototyp ;-) :-D.

MKabar

Příspěvek#919 » stř 31. kvě 2017, 21:08

Hele ted jsem mluvil s Lobosem a ta testovaci serie prvni tech novych control leveru bude do patku hotova, za dva max tri tydny to mam doma a bude se dukladne testit. Nahodim pak video, jak to fici ;-).
Na spousti jeste maka na navrhu, ale ma nove lepsi rychlejsi CNCko, tak ted bude mit vice casu na designovani P30 spouste.

Pajdalek

Příspěvek#920 » stř 31. kvě 2017, 22:42

Tak na ten první dotaz Mkabara sem si musel vzít gůgl (ani ten mi teď narychlo nepomohl) :) neumím americky. Control lever je původní. Nemám hotové táhlo spouště, ale i tak to časování nechám prozatím původní (budu ho řešit až budu mít někdy LEM 4.1).

Overtravel (vidíš ten škrábanec na vypouštění zásobníku?) tak asi mínus 0.5 mm :) v tuto chvíli s původním táhlem. Takže si při výstřelu vypustím zásobník :D .Kompletní v1.0 by měla zkrátit chod spouště i resetu o 45% s navýšením celkového odporu spoušťového mechanizmu. V nejbližší době mi půjde pouze o perfektní doladění celkového chodu spouště v SA i DA spolu s přesně umístěnými dorazy a hlavně s minimálním dopadem na odpor.

Když vše půjde dobře tak táhlo budu mít hotové zítra. A když mi přeložíš ovrtrevl a pretrevl do češtiny tak ti to možná i změřím :) Nemám žádný modelovací program, takže můj plán na výrobu dokonalé spouště je konkrétně: vymyslím - vyrobím - změřím - vyrobím nový - změřím - a naposledy vyrobím dokonalost samotnou :D

To, že to není hotové jim říkat nemusíš... alespoň si s tím pohnou kluci američtí.

Když vše dopadne tak dovezu na kritiku do jednoho nejmenovaného nedodělaného šourůmu HK v Praze, ale už teď vím co a jak upravím na Samodomo v1.1 .

MKabar

Příspěvek#921 » čtv 1. čer 2017, 11:07

Reset zkracuje upraveny control lever (soucastka c. 28 v explozivnim nakresu), to Tecko co zveda blokaci. Kdyz ho dole ufiknes, tak se zkrati reset, ale uz to nedosahne na sear ani na blokaci, tak se to musi nadstavit kusem kovu, Holm to tam navaruje na puvodni. Lobosacky bude cely nove vyrobeny na CNC v novem tvaru. Vecer hodim foto upraveneho dilu. Nevim co planujes s novym tahlem, na zkraceni chodu to urcite vliv mit bude, ale s resetem asi nic neudelas, z principu funkcnosti toho spoustaku a vsech tech na sobe zavislych dilu to stoji a pada na control leveru. Reset se bude chovat diky CL furt stejne bez ohledu na delku tahla. Sorry za tu anglinu, ja nektere dily neumim rict cesky.
Pretravel je doslova predcesta nebo lepe predchod, neboli ta vule na spousti nez zabere tahlo prave. No a overtravel ''zachod'' (:-D) je chod spouste za bod odpalu. Cili zbytecny propad.
Kazdopadne az to vytunis tu spoust, tak pridanim toho noveho CL od Lobose by to melo byt ideal ;-). Ale Lobos maka uz i na samotne spousti.

Kalič

Příspěvek#922 » čtv 1. čer 2017, 11:46

Na ten zkrácený reset spouště se taky těším už pár let. Až to bude vychytané, tak pustím do světa svoji P30 LS a pořídím si P30L SD s tímhle tunningem. A potom teprve nad tou sestavou budu chrochtat blahem.

Pajdalek

Příspěvek#923 » čtv 1. čer 2017, 19:18

Děkuji za překlad :)

Tak táhlo bohužel nemám, ale alespoň jsem dnes doladil spoušť (doufám) :)

Pretravel cca 1mm
Overtravel cca 1mm
Doraz cca 1mm od vypouštění zásobníku

měřeno od oka zkušeného nástrojaře v cca prostředku madla spouště

Dovolím si teď k tobě asi hodně, ale dle mého názoru nemáš pravdu (pokud se mýlím tak se omlouvám a prosím o uvedení na pravou křesťanskou víru). Spoušť a táhlo spouště mají na délku chodu spouště a délku resetu výrazný vliv. Jedná se totiž o pákový mechanismus a z vlastní zkušenosti vím, že se dá díky těmto dvěma součástkám zkrátit chod resetu i spouště na necelou 1/2 . Osa čepu (navařeným na táhle, který spojuje táhlo a spoušť) se dá posunout na téměř dvojnásobnou vzdálenost od kyvného čepu spouště a stále to nebude vadit chodu závěru.

Konkrétně na fotce vidíš co jsem zkoušel včera a od čeho jsem pro dnešek upustil z dvou celkem zásadních důvodů.
1. Nechci ani vědět kolik lidí by bylo potřeba na to, aby to utáhli v DA :D
2. Velikostně se to dá nacpat do lučíku jen s úpravou pilníkem.

Z těchto důvodů dočasně přehodnocuji dříve uvedených 45% na (myslím si) reálných 25% bez použití pilníku a kámoše stojícího vedle pro případ kolabsu z důvodu pokusu vystřelení v režimu DA...
V hlavě mám pořád variantu s "45%" ohledně montáže do zbraně bez jakýchkoliv úprav, ale už nevím jak to udělat, aby tam byla o polovinu slabší bicí pružina a stále to dokázalo bez problému střílet.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MKabar

Příspěvek#924 » čtv 1. čer 2017, 22:32

No jak vidis, je to sice "funkcni", ale zaroven neni z duvodu ktere sam uvadis. Tudiz se to tak neresi.
Natahovat dal tu osu toho cepu tahla me fakt ani nenapadlo, tudiz jsem to bral, ze to nema vliv na reset.
Ja myslel, ze resis jenom uhly spouste a delku tahla, ale to je jedno. Jinac dovolit si muzes co chces, nikdo nemuze prece vedet vsechno :-D. Kamarad ten upraveny control lever (obslehli jsme to z Holmovic fotek) vyrobil uz v prosinci loni, ale byla to jenom takova domaci provizorka a cekame na profi verzi od Lobose radeji.

Upraveny control lever (bez upravy cehokoliv jineho) zkrati reset na polovinu a to se bavime o Holmovic verzi. Verze od Lobose navrhovana a dukladne zkousena ve funkcnim 3D modelu, z ktereho jsou ty screeny, co jsem tu daval, bude jeste o neco lepsi.
Vymena control leveru je zalezitosti povysunuti osy doleva, vytazeni disconnectoru (prerusovace, to stribrne uplne vpravo pri pohledu zezadu) a vytazeni control leveru, vlozeni noveho control leveru plus disconnector zpatky a dotlaceni osy. Otazka pul minuty asi zhruba tak, kdyz nepocitam sundani zaveru.
Na vymenu nove spouste bude samozrejme treba kompletni rozborka spoustaku, ale to je zas 10-15 minut, podle toho kdo jak s tim ma zkusenosti.

Standartni modra bici pruzina z P30 ma asi 12 liber, tezka LEM (k nicemu jinac) ma 14 liber a zavodni match bici z USP Experta/Elita/Matche ma asi 10,5 libry. Existuje jeste 10 liberni Lone Wolf neorigo.
Lehci nez 10 liber by uz s vysokou pravdepodobnosti zpusobovala lightstrike (natukle zapalky bez odpalu) u naboju s tvrdsima zapalkama (coz jsou treba tovarni S&B, S&B zapalky jsou solidne tvrde v posledni dobe).

Takze jak jsem rikal, spoust mas super, fakt pekna prace, nechej tahlo tahlem na dire jak to ma byt normalne a pridam ti k tomu novy control lever, az je budeme mit co nevidet skladem od Lobose a bude to cajk. Reset bude polovicni a nebudes potrebovat rumpal na mackani DA.

Jinac kdyz trochu odbocim - na cele DA se vybodni a soupni si to do kratkeho LEMu s nejlepsi kombinaci pruzin a je to zas o level lepsi spoustak. LEM je pecka.

Jinac ta pistole je navrhnuta s tak debilnim resetem dle specifikace nemecke armady a policie, oni chteli 7 mm reset, tudiz to HK tak postavilo. A na civilni verzi s lepsi spousti se vybodli, puvodne slibovali a pak bylo ticho po pesine. SFP9 SF (Special Forces) co se prodava na civilnim trhu ma 6 mm chod a 3 mm reset. Ale vojenska verze (kterou ani nejde objednat) ma chod 11 mm a taky 7 mm reset jak P30, aneb chudaci policajti v Nemecku :-D.

Kratka verze LEMu (v zavislosti na delce chodu v podstate normalni LEM z HK45 nebo USP) vznikla kvuli svycarske policii, tak se tomu rika svycarsky LEM a nekdy to oznacujou V4.1CH. Jinac samozrejme ten kratky LEM muze byt lehky V1.1, stredni V4.1 a tezky V2.1, nejenom stredni. To co tu vsichni maji nebo tu montujem neni v podstate ani ten stredni, TRS pruzina spouste je stredni (rychlejsi reset nez lehka u V3), ale je tam lehka blokace a match niklovana sear pruzina na vylepseni a puvodni bici (ta tezka LEM co tam ma puvodne byt je k nicemu, akorat jde tezko zaver).

MKabar

Příspěvek#925 » čtv 1. čer 2017, 22:37

Kalic - hele jestli vazne uvazujes o P30L SD, tak na nic necekej (Lobos bude uz brzo, otazka tohodle leta max) a res to radsi hned (pisni Hawkovi), bo maj prijit (cert vi kdy ale snad uz ted nekdy...) asi tak DVA (2) kusy, mozna tri ale spis 2. A to fakt nekecam. Lka nejsou vubec a pres leto asi ani nebudou ted. A mam pocit, ze jedna ta P30L SD uz je rezervla dokonce, ale to si nejsem jisty. Tak at potom necekas dalsich 8 mesicu jak kamos na prvni scislovane P30L SD, co jsme tahali jeste ze Slovenska (objednano cerven 15 a dosla unor 16).

MKabar

Příspěvek#926 » pát 2. čer 2017, 00:16

Jinac takhle vypada Holmuv upraveny control lever vs normalni (ten vpravo nahore s tim hakem je z pojistkove verze):

Obrázek

Jsem zvedavy, jak bude vypadat ten Lobosuv. Bez presnych rozmeru to nema smysl od oka kopirovat, je tam problem s casovanim, musi to presne slapat, aby se blokace zvedla az na konci pri stisku spouste.

Holm se dycky vymlouval, ze to upravuje individualne na kazdou zbran, ale to jsou jenom kecy, dycky jich ma na nake fotce hromadku na stole (uz si to chysta dopredu podle me) a sype to tam ve velkem. Ty spoustaky jsou prece stejne, rozdily jsou prakticky nemeritelne. Bere 300 dolcu za vyladeni jedne pistole, tak kdyby prodaval tuhle soucastku zvlast, tak by si tak 80 % lidi k nemu zbran na vyladeni neposlalo, bo by jim ten zkraceny reset stacil (to ze to vylesti, zrobi lepsi povrchovku a vymeni pruzinky uz je minimalni rozdil, polovicni reset je to hlavni o co jde).

Lobos bude dodavat novy control lever (cely nove vyrobeny dil z CNC z jednoho kusu, zadne navarovani materialu na origo dil ala Holm) na zkraceni resetu nejspis v setu i se spousti a jak jsem uz psal, nejspis budou dve spouste pro V3 a kratky LEM V4.1. Uvidime, jakmile budu vedet neco noveho, tak zas pisnu.

MKabar

Příspěvek#927 » pát 2. čer 2017, 00:18

Tohle je nejlepsi fotka co zverejnil, ale schvalne je focena zesikma, aby to zkreslovalo rozmery si myslim. Na predchozi fotce slo videt jenom kousek toho dilu, ne cely, schvalne ten dil byl castecne za okrajem fotky. Zadne jine fotky nejsou dostupne. Ale jak rikam, Holm uz je ted jedno, Lobos to jisti, bude to lepsi, kvalitnejsi a hezci ;-).

JirkaK

Příspěvek#928 » ned 4. čer 2017, 19:35

Dneska jsem poprvé střílel HK P30 V3, zcela vážně by mě zajímalo co na té spoušti ještě ladíte vždyť už takhle je to paráda, SA.

JirkaK

Příspěvek#929 » ned 4. čer 2017, 19:40

HK P30L V3 je to ta verze bez pojistky je teď k dostání, musím říct , že mě ta zbraň v dobrém překvapila

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#930 » ned 4. čer 2017, 19:58

Odpověď nalezneš na 62 stranách tohohle vlákna :-)

Zpět na