Walther PDP

Glock a spol.

Alesh31

Příspěvek#931 » pát 4. srp 2023, 19:27

Zeptám se borci. Utahujete destičku a kolimátor momenťákem nebo jen na pocit rukou?

Blacky

Příspěvek#932 » pát 4. srp 2023, 19:32

Vse na pocit. Momentak v ruce :)

risa2000

Příspěvek#933 » pát 4. srp 2023, 20:27

Alesh31: Ty šroubečky asi nemá cenu dotahovat momenťákem, ale pokud bys chtěl, tak si najdi na internetu doporučený moment a můžeš (každý materiál a závit má nějaký). Nicméně, co bych určitě nevynechal je kapka loctitu.

Satanáš

Příspěvek#934 » pát 4. srp 2023, 20:44

Aleshi, utahuju rukou, ale na krev - co torx dovolí než se urve. A ačkoliv v době inflace a rostoucích sociálních nejistot oceňuji Risovu šetrnost s Loctitem, já to radši vždycky zamatlám jak když labrador narazí na bahnitou kaluž. Vždycky kápnu do díry i na šroubky jak do kolimátoru, tak do destičky.

guttata

Příspěvek#935 » sob 5. srp 2023, 09:02

Taky jsem dotahoval rukou na fest a taky jsem nešetřil Loctite. Ale možná by tohle téma lépe sedlo sem:
viewtopic.php?f=47&t=16303&start=30

spitffire

Příspěvek#936 » ned 6. srp 2023, 20:35

Zdravím zdejší osazenstvo,
předem se omlouvám pokud to sem nepatří, nicméně zkusím štěstí..

pročítal jsem tohle vlákno, dost věcí jsem se dozvěděl nově, s dalšími jsem souhlasil, některá mě uklidnila a jiná pobavila a ikdyž jsem toho načetl hodně tak bych měl následný dotaz: (btw. nikde jsem nenašel, že byste to již v minulosti řešili a pokud ano tak se omlouvam), zajímalo by mě jak nastřelit pistoli s kolimátorem. V českém znění jsem o tom moc nenašel až jsem přemýšlel jestli se to vůbec děla, ale když na samotném kolimátoru se dá nastavit pozice tečky, tak to tam asi není z hecu.. :D je potřeba k tomu mít zvýšená mířidla? Viděl jsem, že ne každý kdo má kolík má také zvýšená mířidla.. Osobně bych je ale pořidit každopádně chtěl.

PS: četl jsem vaše příspěvky ohledně DPM systému pružin. Shodou okolností, jsem minulý týden po těchto pružinách koukal, pročítal, sledoval videa, pil pivo až mi to nedalo a kontaktoval jsem jejich zastoupení v ČR s dotazem jak to funguje a vůbec jsem chtěl nějaký komplexní odborný názor i za cenu toho, že je možné, že mi pán bude "jeho" prodávaný produkt uměle vychvalovat.
Stalo se to, že mi pán poslal tento systém, aniž bych něco objednával nebo platil. Jednoduše řekl: mam toho plný sklad a kdyby to nebylo dobré tak by to lidi nekupovali. Pošlu vám tento systém a sám vyzkoušejte zda-li to stojí za to. Pokud budete spokojen tak mi pošlete peníze a pokud ne, pošlu k Vám kurýra a zboží zase odveze..
To je celé, jen jsem se s vámi chtěl o tento zážitek podělit, protože já osobně jsem se ještě s takovým jednání a přístupem nesetkal. Za mě výborné..

guttata

Příspěvek#937 » ned 6. srp 2023, 20:53

Ahoj. Kolimátor se samozřejmě nastřeluje, abys měl zásah tam, kde máš tečku. Já jsem to udělal tak, že u nové zbraně jsem nejprve zkontroloval a opravil nástřel miřidel, následně instaloval kolimátor a nastřelil jej na vzdálenost 15m. Zvýšená miřidla záleží na tom, jaký máš kolimec. Já mám tento, takže jsem zvýšená miřidla neřešil... https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtop ... 3&start=30

Satanáš

Příspěvek#938 » pon 7. srp 2023, 07:37

Spitfire:
Nastřeloval jsem kolimátor bez mířidel, páč jsem nechával originály s nimi co-witness nefunguje. Pokud jsi někdy nastřeloval sklo na pušku, tak postup je identický. Pokud ne, tak zde je návod v kostce:

1) Nastavíš si terč na vzdálenost, na kterou víš, že trefíš i bez mířidel, umístíš tečku na střed a pálíš sérii (zpravidla 5ks)
1,5) Pokud už teď vidíš, že je to rozházené po celém terči a víš, že to není rukama nebo zbraní, reklamuješ kolimátor :D
2) Přečteš si manuál jakým způsobem točit těmi kolečky aby se ti hýbala tečka na skle
3) Pokud ti nástřel vyšel doprava nahoru, tak potočíš kolečky doprava nahoru, tj. posouváš tečku tam, kam ti to střílí, jak moc tím potočit volíš tak nějak od ruky
4) Provádíš tak dlouho dokud pistole nestřílí tam, kam svítí tečka
4,5) Pokud kolimátor necvaká, obrazec se nehýbe, nástřel se nemění, reklamuješ kolimátor :D
4,55) Pokud kolimátor cvakal, obrazac se hýbal, ale posledních pár centimetrů už s tím nemůžeš hnout, jsi na kraji rozsahu kolimátoru a musíš zkontrolovat/opravit jeho usazení, popř. omlátit tomu volovi, co ho naspodu ufrézoval došikma, páč ho chtěl mít nastřelený na 10km :D
5) Posuneš terč na vzdálenost, na kterou chceš mít kolimátor nastřelený a opakuješ činnost od bodu 3.

Ti kteří jsou drsnější si spočítají těžiště nastřílené grupy, změří vzdálenost od záměrné, ve vztahu ke vzdálenosti od terče vypočítají úchylku v úhlových minutách a podle toho určí přesný počet kliknutí kolečky odměru a náměru. Diskuzi zda je to u pistole nutné necháme k pívu :D

Pokud budeš nastřelovat na 25m a máš tovární mířidla, dost pravděpodobně ti vyjde tečka tak, že když zarovnáš mířidla do roviny, tak tečka kolimátoru bude v místě, kde by byla tečka mušky.

guttata

Příspěvek#939 » pon 7. srp 2023, 07:51

Krásná práce Satanáši. Takhle podrobně jsem byl líný to na telefonu datlovat...

Lonestar

Příspěvek#940 » pon 7. srp 2023, 08:45

Důležitý je hlavně bod 3 :lol:
Mě to stálo (na škorpíku) patnáct (3x5) ran navíc, než mi došlo, kam mám posouvat :lol:

Satanáš

Příspěvek#941 » pon 7. srp 2023, 09:59

Guttata: však on by Spitfire dozítra počkal :D
Lonestar: Každý jsme si tím prošli, nachytá se každý a pravidelně musím lidem na ubrousek kreslit, proč tím šoupat právě takhle. To je stejné jako s osou hlavně a osou mířidel a proč na větší vzdálenosti podměřovat :D

Jinak velký palce zastupiteli DPM, takhle si představuju důvěru ve vlastní produkt. Nelituju, že jsem mu dal prachy :D

guttata

Příspěvek#942 » pon 7. srp 2023, 10:08

Když už jsi to nakousl, kdo je a kde sídlí zástupce DPM? Chystám se to taky řešit. Jasně, mohl bych si to někde najít, ale Ty to asi budeš vědět z hlavy... :P

spitffire

Příspěvek#943 » pon 7. srp 2023, 21:03

děkuji uživateli guttata a zejména pak satanášovi, který nejenže poradil, ale hlavně pobavil :D
každopádně, úkol byl splněn a říkám vám... ten terč už nikoho srat nebude! >:)

Co se DPM týče, tak jednám s panem Romanem Šimánkem, info@dpmsystems.cz, https://www.dpmsystems.cz

Orličan

Příspěvek#944 » pon 14. srp 2023, 09:23

Zdravím všechny. Pročetl jsem si všechny strany na toto téma a celkem se mi PDP zamlouvá i kvůli OR již v základu za tu cenu. Nyní mám nabídku na HK SFP 9, která je ergonomicky super, ale není to verze OR, což bych asi i oželel. Otázka tedy zní, porovnával někdo obě tyto zbraně mezi sebou? O spolehlivost nemám strach ani u jedné. ND předpokládám budou podobný problém u obou, ale vzhledem k té spolehlivosti si myslim, že toto nebude potřeba úplně řešit.

guttata

Příspěvek#945 » pon 14. srp 2023, 09:28

Subjektivně mi u několika různých HK nevyhovovala spoušť, tak jsem na ně přestal koukat. Totéž Sig. Naopak u PDP byla spoušť jednou z wow věcí, když jsem ho vzal poprvé do ruky.

Zpět na