Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.

JirkaK

Příspěvek#931 » ned 4. čer 2017, 20:17

To je to čemu nerozumí, jediná zbraň u které se řeší úprava spouště v podobné míře, je Glock a tam tomu rozumím :)

P.V.

Příspěvek#932 » ned 4. čer 2017, 20:51

Chod spouště je OK, ale reset dlouhý...

Pajdalek

Příspěvek#933 » ned 4. čer 2017, 20:52

Když smícháš chovaní, odolnost, ergonomii, krásu a výdrž všech pistolí... vyjde ti P30... A když budeš chtít přimíchat celkový chod a odpor spoustě (což má velký vliv na přesnost a rychlost střelby) nějakých novějších strikerů například SFP9 nebo P10c tak ti zase vyjde P30, ale s upravenou spouští :) A to jsem opomenul možnost změny samotného systému spoušťového mechanizmu - zkoušel jsem ho jen na sucho, ale bylo to dost znát.

JirkaK

Příspěvek#934 » ned 4. čer 2017, 21:10

P.V. píše:Chod spouště je OK, ale reset dlouhý...

Aha, to je možné, já nějak reset neřeším, z revolveru jsem zvyklý povolit spoušť víc :-)

Pajdalek

Příspěvek#935 » pon 5. čer 2017, 15:06

Už se mi to narodilo :) viz obrázek dole.

Vzhledem k tomu že všechny díly v HK mají 6-ti místný kód tak pro tento díl navrhuji interní volací kód KACHNA :lol:

Hodnoty pro P30 V3 (SA/DA)

Pretravel: 2mm (oproti původně uváděnému 1 mm si sedl doraz té nové spouště)
Chod DA: 11mm
Chod SA: 7mm
Reset: 3,5 - 4 mm
Overtravel: 1 - 1,5mm
Reset i s overtravelem 5mm

To rozpětí overtravelu a resetu je dáno tím, že se to tam vzadu dost blbě měří.

Dostal jsem se na reset cca 3mm (tak aby zbraň byla funkční, ale při 40. decockingu mi to spadlo z bezpečnostního ozubu což by mohl být průser.. proto jsem šel na jistotu.

Další zkouška: 100 x výstřel na sucho do 1mm elektrody a pokaždé vyskočila, tzn. že úderník je při výstřelu odblokován, ale před výstřelem nikoliv.
100x Decocking ani jednou nespadl.

Myslím si, že 3,5 - 4 mm reset je bezpečné maximum pro úpravu pouze na Control Leveru.

A pokud Holm tvrdí, že upravuje CL na každou zbraň individuálně - tak já tomu věřím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Viklan

Příspěvek#936 » sob 17. čer 2017, 14:18

Tak vidím samé dobré zprávy. Kompletní spoušťák od LOBOSu je pomalu na světě a myslím si, že nás na něj čeká opravdu hodně.
Ale je tady další můj problémek, P30 s krátkým Lemem mám už nějaký pátek a protože bych chtěl střílet novou divizi IPSC Production Optics, tak by se mi líbila P30 L s výměnou destičkou pro montáž kolimoše. SFP9 to už má i když zatím ne v L- kové délce. Ví někdo něco o tom, kdy by byla P30 L pro kolimátor vůbec dostupná?
Dělá to Walther, SW, Sig, možná ještě někdo, tak proč ne HK?

MKabar

Příspěvek#937 » sob 17. čer 2017, 22:45

P30L jedine reseni na kolimos tohle misto hledi:

https://www.hkparts.net/shop/pc/viewPrd ... tegory=314

Tovarni SFP9 OR casem bude a nejspis udelaji i SFP9L OR, ale to bude trvat. P30 tovarni OR nebude nikdy.

Viklan

Příspěvek#938 » pon 19. čer 2017, 08:38

Marku, díky za odkaz.Vypadá to dobře. Známe někoho, kdo to tak má pořešený. Zajel bych za ním a rád to viděl v praxi.
Ještě k tomu ten nový kompletní spoušťák plus kolimoš Leupold a jsem na cca 45.000,-. Jenomže s novým spoušťákem je to po Carry Optics nepovolená úprava, tak teď babo raď.
Jaký je Tvůj názor na SW pistolku MaP C.O.R.E Pro Series. Jasný, není to HK, ale cenově skoro stejná hladina, příprava na kolimátor na zbrani a spoušť netřeba vyměňovat.

MKabar

Příspěvek#939 » úte 20. čer 2017, 15:15

Na co Leupold? Vortex Venom je paradni a stoji podstatne min nez Leupold. Videl jsem par amiku, co meli tu desticku. V Cesku nevim o nikom, ze by to nekdo mel.
CORE v 5" jsem kdysi chtel, rukojet mi sedi jeste o fous lip nez P30L SD. Ale s Apex rovnou spousti jedine, ta lamaci spoust mi fakt nevoni. 5" by mel byt snad v pohode, ale normalni M&P meli problemy s presnosti 9 mm hlavni. V USA jde koupit tercovou hlaven za sto dolcu, u nas ne :-(. Tak jsem se nato vybodl radsi.

Ja ted pokukuju po P320 X-Five - 4 magy 21 ran, montaz na kolimos, rovna spoust, Dawson miridla, magwell. Akorat ty okna v zaveru to kazi, jinac supr kanon. Lucik podbrouseny a US cena 999 USD.
U nas to bude garda, ale kdyz vezmes SFP9L OR (ktere cert vi kdy bude, kdyz neni jeste ani normalni SFP9 Optic Ready na kolimos) s Dawson spousti, miridly a magama navic, tak to bude nejak tak podobne. Otazka je, jak moc spolehlive to bude. Nez to tady bude dostupne, tak uz to bude dukladne otestovane.

Viklan

Příspěvek#940 » úte 27. čer 2017, 11:03

Ten Sig vypadá skutečně sqěle, asi jiná liga než podobný SW.Proč Ti tam vadí ty výřezy v závěru (držení bordelu ?).Ten jejich kolimoš ROMEO1 prodávají Poláci z cca 10 tis.To je míň než je pouhý přepočet.
Kdo by to u nás jako komplet dokázal sehnal?

MKabar

Příspěvek#941 » úte 27. čer 2017, 16:48

Co vim tak v Evrope to jeste neni. Park kusu v US se rozebralo temer okamzite. Je to podle me vyrabene v v US SIGu v Exeteru. Jo ty dury mi vadi, bo tam leze vselijaky bordel (radsi bych treba misto 5,25" XDM koupil puvodni HSko bez okna v zaveru, ram po ostiplovani vypada skoro stejne). Uz jsem par G34 dobre napechovanych piskem videl a strilet se jim pak uz fakt nechtelo (jako ostatne cemukoliv do ceho naleze hrst pisku).

BORN_TO_GRILL

Příspěvek#942 » stř 28. čer 2017, 06:39

Viklan píše:Ten Sig vypadá skutečně sqěle, asi jiná liga než podobný SW.Proč Ti tam vadí ty výřezy v závěru (držení bordelu ?).Ten jejich kolimoš ROMEO1 prodávají Poláci z cca 10 tis.To je míň než je pouhý přepočet.
Kdo by to u nás jako komplet dokázal sehnal?

Jestli chceš kvér na production optic, tak ten Sig není v IPSC production listu. Tech zbraní na tuhle disciplinu se tady moc neprodava (Q5, C.O.R.E.,...)

Sent from my iPhone using Tapatalk

mc.ready

Příspěvek#943 » pát 28. črc 2017, 20:28

Neví někdo, zda se někde u nás dá sehnat tento díl na HK 45?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MKabar

Příspěvek#944 » stř 2. srp 2017, 15:31

Zkusim ti to sehnat, az budu neco brat na hkparts, ale bude to trvat nejakou dobu.

mc.ready

Příspěvek#945 » stř 2. srp 2017, 16:48

Ok. Dej vedět a domluvíme se, díky.

Zpět na