Plasťák na CCW ve velikosti compact s manuální pojistkou

Glock a spol.

Dukosak

Příspěvek#1 » ned 12. led 2025, 22:46

Ahoj,

prodává v Česku někdo nějaký compact plasťák s manuální pojistkou? Na netu jsem našel jen tu M18 od Sig Sauera, ale platformě p320 vůbec nedůvěřuju a k tomu i ty M18 pár vojákům sami od sebe vystřelily, přestože byly zajištěné manuální pojistkou.

Trošku jsem zhubl, takže s absencí pivního pupku už mohu nosit u apendixu, ale tam vyžaduju, aby ten kvér měl manuální pojistku, když mi bude mířit s ostrým v komoře na okurku :D

Máte někdo nějaké doporučení? Je mi jedno, kde se to prodává a klidně si udělám výlet

kolombo

Příspěvek#2 » ned 12. led 2025, 22:49

Některé kohoutové ČZ se dělají i s pojistkou, pokud vím. To budou mít všude ...

LordSalix

Příspěvek#3 » ned 12. led 2025, 22:55

Tak si dej do pouzdra nataženého Glocka bez nábojů a pokus se vystřelit různým šudláním, kterého se bojíš. Strkej tam špejli, co já vím. Je to skoro nemožné i když se snažíš.

Pokud ani to nepomůže, tak než přejít k pojistce (které v podstatě vymizely s odchodem starých SA zbraní a proto na trhu skoro nejsou), tak bych se radši ještě podíval na DA/SA zbraně, kterých je pořád dost a nebo na strikery s dlaňovou pojistkou (HS Produkt).

Případně v menší velikosti se s pojistkou dělají P365 a ty samy nestřílí.

Dukosak

Příspěvek#4 » ned 12. led 2025, 23:32

kolombo píše:Některé kohoutové ČZ se dělají i s pojistkou, pokud vím. To budou mít všude ...

A jo, ta P09C nocturne a k tomu je ještě OR. Dávám si ji na seznam.

Dukosak

Příspěvek#5 » ned 12. led 2025, 23:36

Dukosak píše:Ahoj,

prodává v Česku někdo nějaký compact plasťák s manuální pojistkou? Na netu jsem našel jen tu M18 od Sig Sauera, ale platformě p320 vůbec nedůvěřuju a k tomu i ty M18 pár vojákům sami od sebe vystřelily, přestože byly zajištěné manuální pojistkou.

Trošku jsem zhubl, takže s absencí pivního pupku už mohu nosit u apendixu, ale tam vyžaduju, aby ten kvér měl manuální pojistku, když mi bude mířit s ostrým v komoře na okurku :D

Máte někdo nějaké doporučení? Je mi jedno, kde se to prodává a klidně si udělám výlet

edit: musí ještě přípravu na kolimator

MRBLUE

Příspěvek#6 » pon 13. led 2025, 00:13

Na vianoce som dostal Taurus G2C. Fajn pistolka. A ma aj poistku, aj ked ja ju povazujem za zbytocnu a nepouzivam ju.

wratko

Příspěvek#7 » pon 13. led 2025, 00:21

Tu by mohlo super pasovať niečo od GP s rámom Mk.23, to spĺňa všetky parametre

CzechJoker

Příspěvek#8 » pon 13. led 2025, 07:43

U CCW chceš zbraň, na kterou je spolehnutí. GP s rotačním uzamykáním hlavně do této množiny nespadá.

Úderník

Příspěvek#9 » pon 13. led 2025, 08:20

Steyr dělá výborného strikera s volitelnou man. pojistkou.
https://www.steyr-arms.com/en/pistols/pistol-a2-mf/

CzechJoker

Příspěvek#10 » pon 13. led 2025, 09:19

Otázka je, jestli to STV přiveze a kdy. Navíc ne každému ten štajer sedí do ruky.
Jinak pojistku mají některé verze Ruger MAX9, SW MP9... Stačí si projít nabídku.

wratko

Příspěvek#11 » pon 13. led 2025, 09:21

CzechJoker píše:U CCW chceš zbraň, na kterou je spolehnutí. GP s rotačním uzamykáním hlavně do této množiny nespadá.

Pri Mk.12 súhlasím, s tým mám aj osobnú skúsenosť... Mk23 už ale vyzerá byť ok, okrem toho už má úplne iný systém uzamykania a skúsenosti so spoľahlivosťou sú zatiaľ pozitívne.

Alebo ešte HS H11 Pro s poistkou, lepšia zbraň ktorá spĺňa parametre ma nenapadá.

Úderník

Příspěvek#12 » pon 13. led 2025, 09:53

CzechJoker píše:Otázka je, jestli to STV přiveze a kdy. Navíc ne každému ten štajer sedí do ruky.
Jinak pojistku mají některé verze Ruger MAX9, SW MP9... Stačí si projít nabídku.

Já ho bral minulý týden z Motola. Ale je fakt, že s pojistkou nikde nemají. Je asi jen na objednávku u výrobce.
Mě sedí skvěle. :thumbup: Jen jsem záda rukojeti měnil na M.

audis

Příspěvek#13 » pon 13. led 2025, 13:11

Dukosak:
zelenysport. Cz. Mají tam v 9x19 malé taurus pistole. Pt111 a ještě něco. Mají myslím man pojistku. Za 7 8 tisíc (před 4 lety staly 12 14 tisíc.)

Za mě pojistka ne. Je na nic. Plus Zbytečný úkon navíc při taseni. Jestli se bojím si ustrelit nohu při taseni, nenosím náboj v komoře.

Spirpin

Příspěvek#14 » pon 13. led 2025, 14:43

Dukosak: SIG Sauer P365 XL je OR a má verzi s pojistkou i bez, totéž Ruger MAX-9.

Petr z Braníka

Příspěvek#15 » pon 13. led 2025, 15:13

Moje P-09 byla dodávána s decockerem, ale v kufru byla i manuální pojistka, kterou bych mohl za decocker vyměnit. Určitě to tak bude mít i kompaktní P-07.

Zpět na