Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

PetrCV

Příspěvek#1171 » pon 11. črc 2016, 17:11

Ahojte všichni tak už jsem také vlastníkem makarovu. Je to bulhar od Brýmový ročník 98 a mám ten pocit že od policie.není sice moc střílený ale jde vidět že byla laděna mířidla. Vystřílel jsem s ním tak 200 nábojů a zatím bez závad a v ose.jinak selhávky měl otec když jsem mu to půjčil a to tak že když vložil zásobník tak místo aby pustil závěr v ruce tak ho pomalu přidržoval a pokaždé když to udělal rána nevyšla ani na zápalce nic nebylo nebo jen cosi.Ale jinak radost a je teda přesný až jsem čuměl :shock: :ugeek:

davidk

Příspěvek#1172 » pon 11. črc 2016, 21:05

Jak bych s tím měl nastřílet na 10m, aby se dalo říct že mi to jde. Na pistolovém terči na 10m to mám posypané úplně po celém černém. A pravděpodobně strhávám (většina zásahů na 7mé-8mé hod)
Když dám terč na 15m už to leze z černého. Makarov je moje první pistole.

Střelecké zkušenosti s krátkou zbraní , mám jen s hodně starým revolverem s lehoučkou spouští. S tím na ten stejný terč na 10m střílím 10-ky,9-ky. S tou pistolí mi to nejde a nejde. Co jsem ještě vypozoroval, tak na makarovu blbě ostřím na mušku. Na revolveru mám dál mušku od hledí, a zaostřím si lépe.

PetrCV

Příspěvek#1173 » úte 12. črc 2016, 15:33

No já jsem taky začátečník o tom žádná.spíš jsem vypozoroval že když nemám úplně uvolněnou ruku tak mám lepší soustřel.na 15m se kupodivu strefuju líp a je to i tím za jsem si barvil mušku a i mířidla aby to bylo rozpoznat proti černému když není člověk na venkovní střelnici.když se mi to osvědčí tak si ta mířidla udělám pořádně.

Heki

Příspěvek#1174 » úte 12. črc 2016, 19:15

Hoši potřeboval bych helfnout. Mám na Maku odstříleno asi 500 ran a začal zlobit slide lock (střelecká pohotovost). Po dostřílení zůstane závěr vzadu, ale jakmile vytáhnu zásobník, závěr sám skočí dopředu. Případně zůstane závěr vzadu i po vytažení zásobníku, ale drží tam tak slabě, že po nabití plného zásobníku a doražení rukou, závěr sám skočí dopředu a nabije zbraň (bez toho, abych se dotkl tlačítka vypouštění závěru). Dle mého názoru (a na všech ostatních zbraních co jsem měl v ruce) má závěr jít vpřed až poté, co mu to dovolím tlačítkem. Máte někdo s tímto zkušenost?

pelanj

Příspěvek#1175 » úte 12. črc 2016, 19:17

Dělá to i s jiným zásobníkem?

Heki

Příspěvek#1176 » stř 13. črc 2016, 05:28

Já mám jen jeden, ale řek bych že tím to nebude, protože dokud je zásobník ve zbrani je vše ok. Navíc zamknout do zadní polohy jde závěr i tlakem na tu pojistku směrem vzhůru rukou při vyjmutém zásobníku a v této pozici se to prostě bez zásobníku neudrží.

Jde o to, že takových 200 nábojů dozadu mi to fungovalo bezproblému.

PetrCV

Příspěvek#1177 » stř 13. črc 2016, 05:53

Taky mi to udělalo, dal jsem novej zásobník a jak jsem ho dorazil tak závěr samovolně nabil.a taky i to že párkrát šel jen s malou silou shodit.Ale furt si myslím že je to slabším uchopením zbraně.kámoš s cz45 je na tom dost podobně.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1178 » stř 13. črc 2016, 10:44

Konkroloval jsi výřez na závěru, kam záchyt zapadá? Případně funkční plošku záchytu?
http://www.makarov.com/tech.html

Heki

Příspěvek#1179 » stř 13. črc 2016, 12:06

Hodím sem pak fotku. Nějaké oleštění tam je, ale nepoznám z toho jestli to už je špatně nebo to je ještě v cajku. Slabým úchopem to podle mě nebude - ikdyž to stáhnu rukou dozadu až na doraz, tak to udělá stejně.

Georg

Příspěvek#1180 » stř 13. črc 2016, 13:02

Já jsem měl v prvopočátku podobný problém (resp. mi občas nezůstal závěr vzadu - bylo to úchopem), pak jsem to vyřešil (já věděl, že tu stránku najdu :D ):
viewtopic.php?f=19&t=178&start=915 - podstatné foto je dole na konci stránky, "kecání" o něco výš.
Je to starší záležitost, ale jak vidím, opět aktuální :D Vlastním 4 kusy zásobníků a všechny mám takto preventivně upravené a nemůžu si na nic stěžovat :lol:

PetrCV

Příspěvek#1181 » stř 13. črc 2016, 13:46

Takže pak vše v pohodě? :geek: ta packa lépe zapadne do čehosi jak jsem tak asi pochopil :mrgreen:

Georg

Příspěvek#1182 » stř 13. črc 2016, 16:49

Jo, fpohodě. Ta "packa", co trčí ven z toho zásobníku zvedá páku záchytu závěru. Tim, že je zásobník propilován, má ta "packa" moznost delší dráhy a tim pádem větší šanci pro vytlačení páky záchytu. A s tim stoupá spolehlivost zachycení závěru.
Já se o tu "packu" dřív občas pořezal, tak jsem ji navic jen lehce oleštil hrany :D

Bruno

Příspěvek#1183 » stř 13. črc 2016, 17:03

Fakt dobrý nápad.

Heki

Příspěvek#1184 » čtv 14. črc 2016, 21:18

To můžu sice zkusit, ale opět si myslím, že to problém neřeší, protože ikdyž páčku záchytu závěru rukou dotlačím až na její doraz, tak po vyjmutí zásobníku to stejně shodí závěr dopředu. Problém nebude v zásobníku, ale v samotné zbrani.

PetrCV

Příspěvek#1185 » čtv 14. črc 2016, 21:42

to vypadá jako kdyby jsi tu páčku záchytu měl už úplně ošoupanou, zkus jí vyfotit, ale nějak se mi to nezdá.
jinak tady jsou ta moje mířidla, zatím jen tak amatérsky :lol: ale naprosto mi pomohla.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na