Fég P9R (Mauser 90 DA) - nevytahuje náboje z komory

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
Houba

Příspěvek#1 » úte 11. říj 2016, 12:30

Zdravím, koupil jsem si Mauser 90 DA (stejné jako Fég P9R) za celkem slušný peníz, ale při první návštěvě střelnice jsem by nemile překvapen tím, že zbraň se po 2 - 5 ranách zasekne. Vždy to bylo tím, že nedošlo k vytažení vystřelené nábojnice z komory, takže zbraň vystřelila, vytahovač nevytáhl nábojnici, závěr šel dozadu a cestou zpět nabral ze zásobníku nový náboj, který se zasekl. Na nábojnici byla odřená mosaz, jak se ji vytahovač snažil vytáhnout. Střelivo používám S&B. Nemyslím si, že by byla unavená pružinka vytahovače, neboť při stisku je dosti silná. Vytahovač není zlomený (viz. foto). Při konzultaci s jedním známým mi bylo řečeno, že by mohl být vytahovač obroušený a stačilo by jej pilníčkem připilovat, aby svíral s nábojnicí úhel menší než 90°. Chtěl bych se proto zeptat, zda-li by to bylo možné, protože náhradní vytahovač nepůjde jen tak sehnat. Navíc se mi nechce hned chodit k puškaři, když bych si to mohl opravit sám.

Ps: když závěr ovládám ručně, vyždy náboj spolehlivě vytáhnu z komory

Houba

Příspěvek#2 » úte 11. říj 2016, 12:39

vytahovac.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sided
moderátor

Příspěvek#3 » úte 11. říj 2016, 13:30

Podbroušení zobáčku může pomoct a nebo taky ne. Záleží na tom jak moc jsi šikovnej a jak moc to strefíš. Taky může díky tomu prasknout. Osobně bych tu mrchu vrátil předchozímu majiteli a bral to jako poučení že si nemám kupovat zbraň kterou vyráběla fabrika na hrnce.

Drvoštěp

Příspěvek#4 » úte 11. říj 2016, 13:39

Kolik toho máš nastříleno? Tohle jsem totiž viděl u střelce s "měkkou rukou". Zkusil jsi dát tu pistoli do ruky někomu zkušenému?

Houba

Příspěvek#5 » úte 11. říj 2016, 13:48

pro sided: zbraň jsem kupoval v Bearece, nevím jestli by uznali reklamaci na použitou zbraň

pro Drvoštěp: moc nastříleno nemám a se zbraní jsem střílel pouze já, ale jak může střelec ovlivnit vytažení nábojnice z komory?

Drvoštěp

Příspěvek#6 » úte 11. říj 2016, 13:56

Exaktně to vysvětlit neumím. Jen jsem už viděl, že nováčkovi selhávala pistole, která svému ostřílenému páníčkovi fungovala naprosto bezchybně.

Houba

Příspěvek#7 » úte 11. říj 2016, 14:09

Aha, to je sice možný, ale zbraň by měla fungovat bezchybně bezohledu na to, kdo a jak ji drží.

P.V.

Příspěvek#8 » úte 11. říj 2016, 14:11

Nové moderní možná jo, ale i u těch se najde dost lidí,co si třeba shazují závěr... Zkouška zkušeným střelcem je nejlevnější možnost řešení problému...

Drvoštěp

Příspěvek#9 » úte 11. říj 2016, 14:24

Sakra já se Tě naprosto nechtěl dotknout! Promiň. Jen tak hledám, jestli by se nedalo najít nějaké řešení a vysvětlení než se do toho pustíš s pilníkem.

Pro Sideda qíz: Jaký je rozdíl mezi 1891 a 1936.

Melchisedech

Příspěvek#10 » úte 11. říj 2016, 14:24

Doporučuji např. toto vlákno na konkurenčním fóru.

http://www.strelectvi.cz/forum/limp-wri ... 84a5f5b034

RomanB74

Příspěvek#11 » úte 11. říj 2016, 14:38

>Houba: Zkus vložit náboj do prostoru před úderníkem, aby bylo vidět jak sedí vytahovač na nábojnici. Z logiky věci, pokud úderník odpálí a vytahovač nezachytí nábojnici tak, aby ji alespoň povytáhl z komory - jak popisuješ, tak bude zřejmě chyba ve vytahovači. Tipnul bych širší dno nábojnice a nezapadnutí vytahovače do její drážky. Zobáček vytahovače se zdá s tupým úhlem a trochu zaoblený, takže pokud zachytí nábojnici jen částečně, pak by při zpětném pohybu mohl sklouznout z osazení nábojnice.

Houba

Příspěvek#12 » úte 11. říj 2016, 14:46

Díky za odkaz, přečetl jsem to. Avšak si myslím, že úchop jsem neměl slabý, obzvlášť natolik, aby to způsobovalo závadu. Zbraň taky není tintítko, je velmi podobná ČZ75. A jinak opět, pokud tý věci mám svěřit život, tak se nemůže každou 2-5 ránou zaseknout.

mikymoto

Příspěvek#13 » úte 11. říj 2016, 14:50

Houba píše:Aha, to je sice možný, ale zbraň by měla fungovat bezchybně bezohledu na to, kdo a jak ji drží.

KAŽDEJ nástroj se musí držet správně aby fungoval tak, jak bylo zamýšleno. Pokud budeš držet blbě nůž, sbíječku, tenisovou raketu, a tisíce jiných věcí, tak neudělají to, co od nich očekáváš. U zbraní je to stejné - jen citlivost na blbé držení je u každé trochu jiná. Nech z toho vystřelit někoho zkušeného (jak radí ostatní) a teprve poté řeš co s tím.
Taky jsem nevěřil, že mám problém s rukama - bohužel měl.

Houba

Příspěvek#14 » úte 11. říj 2016, 15:02

>RomanB74 lepší foto asi neudělám

ee.jpg

e.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » úte 11. říj 2016, 15:03

Se slabým držením imho nemá přeskakování vytahovače nic společného. Taky se mi zdá ten úhel špatný a zkusil bych jej přibrousit. Na HP 35 mi vytahovač selhával - na střelectví v příslušném vláknu někdo dával odkaz na německý eshop s náhradními díly, ale nic laciného to nebylo. Pokud je na fegu stejný a pro případ, že by se přibroušení nepovedlo to můžeš brát jako záložní zdroj.

Zpět na