Beretta 70 v ráži 7,65Br.

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Evogunit

Příspěvek#46 » úte 7. bře 2017, 21:55

Tak aftermarket zásobníky jsou doma. Závěr vystavují a vyjma designu zatím zjišťuji, že pouze při brzdění závěru při podávání posledního náboje, dojde ke vzpřímení v komoře. Uvidíme, jak při ostrém testu...

vevericka

Příspěvek#47 » úte 2. kvě 2017, 21:42

Tak jsem si ji taky dnes donesla, uvidím, jaké budou zkušenosti...

Střelec

Příspěvek#48 » pát 19. kvě 2017, 09:55

Chtěl bych se zeptat, jaký je rozdíl mezi Berettou 70 a Berettou 35? Obě jsou ve stejné ráži a u staršího modelu jsem narazil na to, že se vyráběl současně do roku 91. Nechápu právě v čem je mezi těmito pistolemi rozdíl, aby ses průběžně vyráběly obě dohromady. Je to chyba nebo ne? Mám nabídku na Berettu 34 od kamaráda, kterému propadl ZP, říká, že je výborná na nošení, ale odrazuje mě jen SA mechanismus, takže za mě spíš na střelnici. Koukal jsem ale právě na Berettu 70 a moc v těch dvou pistolích rozdíl nevidím.
Chce za tu Berettu 1000 Kč, takže to taková investice není. Na občasné zastřílení pro manželku nebo pro děti vzhledem ke slabšímu náboji by mohla být dobrá.

Spirpin

Příspěvek#49 » pát 19. kvě 2017, 10:25

Podle tohoto zdroje (http://www.panzer.cz/cs/pistole/905-pis ... mm-br.html) se Beretta 35 vyráběla jen do roku 1967, takže 70 lze považovat za její nástupkyni.

Pupak

Příspěvek#50 » pát 19. kvě 2017, 10:42

Berettu 34/35 neznám, mám B70 v 7.65 a pro manželku nebo děti ji považuju za dost málo vhodnou. Vzhledem k dynamickýmu závěru a tvrdý pružině budou mít problém ji vůbec natáhnout, spoušť je taky dost tvrdá a díky malý váze to ve finále nekope nijak výrazně míň než luger v nějaký fullsize nebo compact pistoli. Cena a dostupnost střeliva je oproti lugeru taktéž horší. Naopak velmi vhodná pro tyto účely je její ségra B70 v .22LR, kde chodí všechno lehce, nekope a nedělá moc kraválu.

Střelec

Příspěvek#51 » pát 19. kvě 2017, 12:06

Takže to asi byla nějaká chyba autora článku, co jsem o pistoli našel, nejspíš došlo k záměně s datem vyřazení od policie.
Otázka tedy je, jestli to vzít nebo ne. Moc za to nechce, ale prvoplánově jsem uvažoval, že by to byla pistole pro takový trénink členů rodiny. ,,Manželka" (ať nepředbíhám, formálně až za měsíc) má problém natáhnout CZ75, jestli toto je ještě tvrdší, tak to asi moc neužijeme. A na nošení asi už nejvhodnější podlě mě nebude.
Ale co tak googluju, tak pistolka se mi jako sama o sobě líbí, ale asi bych před 34 šel do modernější 70, má například nějaké moderní bezpečnostní prvky oproti předchůdkyni, popř. je v něčem vyloženě lepší? SA jsou obě.

RomanB74

Příspěvek#52 » pát 19. kvě 2017, 12:39

>Střelec: B70 sice už nemám, ale dovolím si pár poznatků. Za prvné, tuhost zbraně je vážně pro "velký kluky". Jak si mé děti oblíbily malorážkovou verzi B71, tak s touhle mrchou nechtěly mít nic společného. Měli opravdu velký problém natáhnout závěr. Oba dali pár výstřelů a prý "stačilo".
Zpětný ráz bych zhodnotil jako "o facku ostřejší" než běžná 9mm Luger pistole podobných rozměrů. Třeba G43 kope pocitově daleko méně. Cena střeliva .32ACP (7.65Br) je docela tragická na nějaký trénink.
B70 v ráži .32 jsem měl primárně na nošení. S dřevěnými střenkami byla velmi elegantní. Nicméně loni jsem zcela přehodnotil své priority a přístup ke zbraním a vše mimo .22LR a Luger šlo z domu.
B70_3.jpg

Berettu 71 nebo nějakou jinou malorážkovou pistoli by asi měl mít každý, kdo to se střílením chce brát trochu vážněji (byť rekreačně). Bez ohledu na to, jak moc to usnadní vstup do světa střelců začínajícím amatérům z řad rodinných příslušníků.
Tisícovka za Berettu 34/35 (+ NP & kolky) mi přijde docela dost vzhledem k užitné hodnotě. Z pohledu sběratele značky by to byla samozřejmě jiná situace. Faktem je, že se jedná o půl století starou technologii navíc v poněkud nepraktické ráži. Proti gustu samozřejmě ani slovo, nicméně ze své zkušenosti si dovolím "hlasovat pro NE".
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Střelec

Příspěvek#53 » pát 19. kvě 2017, 12:44

Dobře, děkuji za rady. Já pistoli zatím v ruce neměl, takže jsem mohl spekulovat, kamaráda s tím potkám nejdřív za týden. Uvažoval jsem právě o této pistoli jako tréninkové alternativě k "dospělé" pistoli, ale vzhledem k tomu, že to nesplňuje, tak to dál řešit nebudu, každopádně jestli je ta malorážka o poznání lepší a splnila-li by moje požadavky, tak nad ní začnu asi uvažovat. Ovšem taktéž s tím nemám jedinou zkušenost. Kdysi jsem střílel z Margolíny a nějakého revolveru v .22 LR, ale to je let... Z malorážek mám jen ZKM a ta je dlouhá.

Bohuliby

Příspěvek#54 » sob 20. kvě 2017, 01:15

Mít malorážkovou Beretu je dnes moda, v ráži 7,65 mm, je zase její sestra, viděl jsem krásné, ocelové.
Za mě fakt ne, na malorážku je lepší revolver, k vůli špatným nábojům a ve větší ráží raději od 9 mm Br.
Věc názoru.

Evogunit

Příspěvek#55 » pát 16. čer 2017, 21:22

S tím komfortem střelby se nemohu ztotožnit. Když dám 50ks lugeru fullsize plastem a pak dám několik zásobníků z Berettky, tak je to pro mě o poznání jemnější rána. Dle mého záleží, jestli si na ni zvyklý a poskládáš dobře ruku. Za mě příjemná, přesná a spolehlivá. Fakt je, že pokud vezmu někoho nezkušeného s sebou, tak preferuje velkou 9mm. Když ji miluješ, není co řešit. Za ty peníze, je to mazel. Jediné o co se bojím, je životnost AL rámu, ale zatím cca 1700 ran a bez znamkyz změn, tak snad to bude v pohodě.

vevericka

Příspěvek#56 » čtv 22. čer 2017, 18:48

Evogunit: já ji mám s ocelovým rámem, ten by držet měl určitě. Ale je pravda, že ta pružina závěru je na mě skutečně HODNĚ tvrdá. :-(

Bohuliby

Příspěvek#57 » ned 9. črc 2017, 23:21

Jinak pěkná pistolka do sbírky.

Střelec

Příspěvek#58 » úte 11. črc 2017, 14:20

Takže jsem měl možnost na střelnici vyzkoušet Berettu M70 a jsem rád, že jsem poslechl a nekoupil. Když to srovnám se Sigem p232, co jsem si koupil na nošení (9mm Br), tak mi Sig i vzhledem k menší hmotnosti, ale naopak větší ráži, přijde na střílení příjemnější. Síla potřebná k natažení je vyšší u obou, obě maji tvrdou pružinu, ale pocitově je Sig potom při střelbě jinde. Kromě toho nevím, jestli funkce SA je na nošení ideální. Ale to už je o osobních preferencích.

mar.tan

Příspěvek#59 » sob 15. črc 2017, 15:33

zdravím,

dnes mi na střelnici vypadlo/vyletělo tlačítko vypouštění zásobníku (s pružinou), bohužel jsem neviděl kam a ani po dvojnásobném prohledání střelnice jsem ho nenašel. Netušíte někdo, de se dá sehnat náhradní? Je stejné jako Beretty 71?

vevericka

Příspěvek#60 » sob 15. črc 2017, 23:29

Řekla bych, že by mohlo být stejné - když tak na ně obě koukám... Rozebírat se mi to teď nechce.

Zpět na