TT-33
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- mikymoto
Příspěvek#106 » pát 23. led 2015, 11:57
Těžko říct. tak rok zpátky jsem řešil teoretický nákup cvičných nábojů (9mm luger, dodnes neuskutečněný) a dost jsem hledal informace. V jednom videu na "tytrubko" borec porovnával několik různých výrobců cvičných nábojů a celohliníkové tam dost haněl - údajeně se hliník dost ošoupával na komoře a bylo s tím dost otravnýho čištění.
Naopak chválil náboje plastové s mosazným dnem (tuším že to byl Tipton), které prý chodily bezproblémově a nijak se o komoru neodíraly. Všechny informace pouze z doslechu - osobní zkušenost nemám.
K tomu dodatečnýmu značení tokarevů - myslím označení ráže a to TT-C. Alespoň podle fotek to vypadá na dodatečně značené jehlou. Neporadil by si s tím šikovný zbrojíř? Myslím tím jemně přebrousit a znovu načernit? Nebo je ta jehla už hodně hluboko, co na to majitelé (Dandys a spol.)?
Naopak chválil náboje plastové s mosazným dnem (tuším že to byl Tipton), které prý chodily bezproblémově a nijak se o komoru neodíraly. Všechny informace pouze z doslechu - osobní zkušenost nemám.
K tomu dodatečnýmu značení tokarevů - myslím označení ráže a to TT-C. Alespoň podle fotek to vypadá na dodatečně značené jehlou. Neporadil by si s tím šikovný zbrojíř? Myslím tím jemně přebrousit a znovu načernit? Nebo je ta jehla už hodně hluboko, co na to majitelé (Dandys a spol.)?
- Dandys
Příspěvek#107 » pát 23. led 2015, 21:05
Ano, TT-C a ráže, jsou dodatečně značeno jehlou. Nejsem zbrojíř, ale řekl bych, že kdyby to někdo mermomocí chtěl odstranit, asi by se to dalo udělat... Mi to tam neva, stačí mi vědět, že mám kus poctivé ruské oceli, která (snad) něco vydrží. Příští týden ji konečně otestuju...
- Bohuliby
- Tomka
- Dandys
Příspěvek#112 » sob 24. led 2015, 09:11
Zbraně z válečné doby, podle mě, asi nebudou ve stavu I+, to asi nebudou uloženky, tenkrát co se vyrobilo, šlo hned na frontu. Ale třeba bude mít člověk štěstí na nějaký zachovalý kousek (nebo přímo rok 1945, to už asi tolik nekvaltovali).
Zásobníky - zlatá puška na Plumlově určitě něco má, otázka jestli to neprodává jen k zakoupeným zbraním. Ale dotaz bych tam určitě poslal (nebo zavolal).
Zásobník se dá nechat poslat i poštou, když by to měl někdo daleko, ne? 
Zásobníky - zlatá puška na Plumlově určitě něco má, otázka jestli to neprodává jen k zakoupeným zbraním. Ale dotaz bych tam určitě poslal (nebo zavolal).

-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#114 » sob 24. led 2015, 12:36
Bohuliby píše:Tak bohužel, v BVS zásobníky nejsou v nabídce.
Hugof..: Ročník 1936 je super, gratuluji.
Děkuji, mě se fakt zdál nejlepší . Taky jsem vycházel z předpokladu, že v roce 36 to vyráběli na relativně nových mašinách a nehonili kvantitu na úkor kvality. Ale třeba si to jen namlouvám

- wiktor
Příspěvek#115 » pon 26. led 2015, 17:24
Koupil jsem ve Zlaté pušce rv. 1937 a vypadá to opravdu skvěle. nikde známka opotřebení - prostě nic. Závěr má načervenelou barvu - mělo by to být typem oceli - vyšší obsah uhlíku. Hlaveň zrcadlo, povrchy čisté(i vnitřní), spokojenost. Tato poslední várka by měly být uloženky z Tuly
- mikymoto
- wiktor
Příspěvek#118 » pon 26. led 2015, 19:31
mikymoto píše:wiktor píše:- mělo by to být typem oceli - vyšší obsah uhlíku
A nepleteš si uhlík s křemíkem? Uhlík nepochybně ovlivňuje spoustu vlastností oceli, ale pokud se pamatuju správně, tak barvu černění nikoliv.
Jak jsem slyšel, tak povídám

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX