Kapesní pistole - poradí někdo?

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Ex

Příspěvek#1 » stř 1. dub 2015, 20:42

Ahoj,
léto se už pomalu blíží a já přemýšlím o pořízení nějaké malé pistolky na nošení pod trikem. Mělo by se jednat o zbraň kterou bude možné mít "vždy a všude".
Postupně mým užším výběrem prošly tři vlastně dost podobné zbraně : Kel-tec P-3AT, Ruger LCP a Taurus TCP - vše v .380 .
LCP a TCP jsou co se týče papírových parametrů víceméně stejné a dle US fór jsou i uživatelské zkušenosti víceméně podobné. I tak bych se ale chtěl zeptat na Vaše praktické zkušenosti s těmito pistolkami, hlavně co se týče spolehlivosti, pohodlí při nošení a kvality zpracování. Zajímaly by mě taky Vaše zkušenosti co se týče samotného sehnání zbraně?

No a co se týče ráže, nechci tu vyvolat klasickou debatu na téma účinnosti střeliva, ale popravdě bych radši než .380 měl spíše .32 ,ale nikde v ČR na internetu (+ v Brně v kamenných obchodech) jsem tady tyto menší sestřičky zatím neviděl. Bývá problém s dovezením některé z těchto pistolek v .32? Jak to zhruba dlouho může trvat a koho by jste případně doporučili? Pochopitelně pokud to nepůjde jinak, .380 považuji za stále dobrou pro tenhle typ zbraně.
No a závěrem bych se chtěl zeptat, zda by mě někdo nenechal z některé z nich vystřelit? Přecejen osobní zkušenost považuji před nákupem za nutnost.

Díky za vaše tipy :-)

mikymoto

Příspěvek#2 » čtv 2. dub 2015, 13:29

Neporadím nic konkrétního, ale něco podobného se řešilo tady
viewtopic.php?f=33&t=5485

Týkalo se hlavně ráže 9 mm Br., 9 mm Lgr a 40. SW - nicméně může to napovědět.

přesně tak - zamykám

sided

Zpět na