Walther P1
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- iloveguns
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#64 » stř 3. úno 2016, 18:55
Dnes se mi stala při čištění pistole taková věc - všiml jsem si, že výztužný kolík na jedné straně vyčuhuje trochu víc, než na druhé. K vlastnímu překvapení jsem ten kolík uchošťourem s dost malým odporem vytlačil ven. Docela mě to překvapilo, protože jsem myslel, že je to tam nalisované. Máte to taky někdo? Je to normální, nebo se mám bát?
- Grasel
Příspěvek#65 » sob 13. úno 2016, 21:10
Tak to je asi špatně, ten kolík je tam jako výztuha slabého místa ve slitinovém rámu, kde naráží závora (původní P 38 je ocelová celá tak ho nemá) a ten kolík aby fungoval, musí podle mě být ,,na fest", pokud je volný nebo nedej bože už je ta díra ,,vytlučená" mazal bych s tím k puškaři, riskuješ poškození zbraně - prasknutí rámu.
P.S.: U mé P1 je z obou stran jakoby zapuštěný a drží natvrdo.
P.S.: U mé P1 je z obou stran jakoby zapuštěný a drží natvrdo.
-
- hugofalfar
Příspěvek#66 » sob 13. úno 2016, 21:47
Taky jsem se toho bál (a ještě trochu bojím), tak jsem psal dotaz do ZS a pan Rudolf mi odpověděl tohle: "Buďte bez obav, rám i bez kolíku přežije pistoli, dříve praskne závěr. Pokud se vám kolík vysouvá, nalepte ho zpět lepidlem na kov." Tak jsem se podle jeho rady zařídil a děj se vůle páně 

- Grasel
Příspěvek#67 » pon 7. bře 2016, 19:49
Tak ne že bych chtěl nějak pana Rudolfa dehonestovat, ale že by dřív praskl ocelový závěr než AL rám, to snad nemohl ani myslet vážně, to by tam ten kolík asi nedávali... Možná než si nechat radit od prodejce, měl jsi jít radši k puškaři.
P.S.: Nedá mi to se nezeptat, tu pistoli máš od něj, že?
P.S.: Nedá mi to se nezeptat, tu pistoli máš od něj, že?
- Grasel
Příspěvek#69 » pon 7. bře 2016, 21:39
Tak to jsem si myslel, asi se mu nechtělo řešit reklamaci tak ti poradil takovou hovězárnu... blbý je, že jsi ho poslechl, teď můžeš na nějaou reklamaci v klidu zapomenout. Každopádně bych to nepodcenil a šel s tím ( i takhle ,,opraveným") k puškaři.
No lecos to o panu Rudolfovi svědčí...
- Bruno
Příspěvek#70 » úte 8. bře 2016, 03:45
Ten čep vytáhni ,a odmasti ho třeba technickým benzínem.Hadrem namočeném v benzínu protáhni otvor po čepu.Potom vem vteřinové lepidlo,trochu nanes na čep a zasuň ho na místo.
Budeš mít pokoj.Samozřejmě můžeš použít i speciální lepidlo na kov.Vteřiňákem to ale bude stačit.K žádnému puškaři nechoď,to mi příjde,jako bys jel do servisu s autem,že potřebuješ dolít kapalinu do ostřikovače.
Budeš mít pokoj.Samozřejmě můžeš použít i speciální lepidlo na kov.Vteřiňákem to ale bude stačit.K žádnému puškaři nechoď,to mi příjde,jako bys jel do servisu s autem,že potřebuješ dolít kapalinu do ostřikovače.
-
- hugofalfar
Příspěvek#71 » úte 8. bře 2016, 12:10
Grasel píše:Tak to jsem si myslel, asi se mu nechtělo řešit reklamaci tak ti poradil takovou hovězárnu... blbý je, že jsi ho poslechl, teď můžeš na nějaou reklamaci v klidu zapomenout. Každopádně bych to nepodcenil a šel s tím ( i takhle ,,opraveným") k puškaři.
Já se ho jenom ptal, vůbec jsem nechtěl řešit reklamaci. Koneckonců pistoli mám už rok. A záruka na tohle je asi jen 6 měsíců, ne?
- sided
Příspěvek#73 » úte 8. bře 2016, 14:26
Vteřinovka asi časem povolí ale lepidlo na kov musí být OK. Samozřejmě správný postup by byl přestružit díru protože je nejspíš už trochu vyklepaná, vyrobit nový kolík s přesahem a přelisovat. Jenže v tomhle případě už oprava převyšuje cenu zbraně. Jestli to bylo ještě v záruce tak to ZS určitě klidně vyřeší výměnou za jiný kus který vezmou z regálu ale ty si jen přiděláš práci s další registrací kvůli prkotině.
- Bruno
Příspěvek#75 » stř 9. bře 2016, 18:24
hugofalfar,nemáš zač.Já si takhle zalepil kolíček na mušce u CZ 75.Drží to už přes deset let.Jinak by samozřejmě šlo znovu vystružit díru a vyrobit nový kolík.Na ten kolík není žádný tlak ze strany,neboj bude držet.A když by časem povylezl,tak není problém ho znovu přelepit.(nejlevnější metoda).Pak bych už použil lepidlo na kov.Vem si,že se u některých revolverů lepí hlavně k rámu.Jasně, to je speciální postup,na který jako laik nedosáhneš.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí