TT-33
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- mikymoto
Příspěvek#151 » pát 30. led 2015, 19:42
Buno, Tvoji snahu něco zjistit nikdo nezpochybňuje. Jde jen o to, že ani policajti to neví jistě a sami píší "pravděpodobně máte na mysli". Spíše bych tipoval, že Tě přesně nepochopili. Velké značení na závěru (TT-C a 7,62x25 Tokarev) je dle informací od vícero lidí dodatečně realizované el. jehlou přímo do brynýru. Už jen pravidelnost písmen naznačuje, že to nebude něco původního - veškeré původní popisy jsou raznicemi a jedno číslo skáče od druhého.
A jelikož nejsou žádné přesné informace přímo od prodejce (neví a nebo prostě nechce s pravdou ven, co je to C), tak se tu o tom můžeme pouze dohadovat. S ohledem na roky ale věřím ve verzi dodatečného "zprasení" závěru zbraně zbytečnými popisy, neb ty pistole v těch letech vyráběli jen rusáci. Je možné, že se jedná o požadavek na ruské straně při zcivilňování původně vojenských zbraní. Opět jen hypotéza
A jelikož nejsou žádné přesné informace přímo od prodejce (neví a nebo prostě nechce s pravdou ven, co je to C), tak se tu o tom můžeme pouze dohadovat. S ohledem na roky ale věřím ve verzi dodatečného "zprasení" závěru zbraně zbytečnými popisy, neb ty pistole v těch letech vyráběli jen rusáci. Je možné, že se jedná o požadavek na ruské straně při zcivilňování původně vojenských zbraní. Opět jen hypotéza
- mikymoto
Příspěvek#152 » pát 30. led 2015, 19:49
Ještě ke střenkám.
Vypadá to, že to nebude až tak jednoznačné a střenky s hvězdou se vyskytují i u pistolí vyráběných po roce 1942 v Iževsku. Myslel jsem, že to u těch v Zeleným sportu jen nějak splácali dohromady, ale celkem dost Tokarevů na zahraničních serverech má tyto střenky. Dle dohledaných podkladů jich dokonce bylo více, než střenek s trojúhelníkem. Takže rozšiřuji sbírku podkladů, které snad někomu pomůžou k identifikaci.
Způsob značení dle roku výroby a zbrojovky. Krom jiného je vidět i rozdíl v umístění značky zbrojovky Tula u prvních modelů (vyskytuje nad rokem výroby). Sice to není česky, ale dle obrázků a čísel lze pochopit.
Rozdíly mezi jednotlivými roky v detailech hvězdy.
Slušná sbírka fotografií střenek i s roky výroby.
Zdroj, odkud byly přílohy brány (kdo umí azbuku má výhodu)
http://forum.guns.ru/forummessage/85/18 ... 78010.html
Vypadá to, že to nebude až tak jednoznačné a střenky s hvězdou se vyskytují i u pistolí vyráběných po roce 1942 v Iževsku. Myslel jsem, že to u těch v Zeleným sportu jen nějak splácali dohromady, ale celkem dost Tokarevů na zahraničních serverech má tyto střenky. Dle dohledaných podkladů jich dokonce bylo více, než střenek s trojúhelníkem. Takže rozšiřuji sbírku podkladů, které snad někomu pomůžou k identifikaci.
Způsob značení dle roku výroby a zbrojovky. Krom jiného je vidět i rozdíl v umístění značky zbrojovky Tula u prvních modelů (vyskytuje nad rokem výroby). Sice to není česky, ale dle obrázků a čísel lze pochopit.
znacky dle roku.jpg
Rozdíly mezi jednotlivými roky v detailech hvězdy.
strenky - rozdily ve hvezde.jpg
Slušná sbírka fotografií střenek i s roky výroby.
foto - strenky dle roku.jpg
Zdroj, odkud byly přílohy brány (kdo umí azbuku má výhodu)
http://forum.guns.ru/forummessage/85/18 ... 78010.html
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Lynx
Příspěvek#153 » pát 30. led 2015, 19:55
Nad debatou se celkem bavím, tak ještě přiliju olej do ohně: myslíte, že v SSSR byla za války taková pohoda, že si mohli dovolit nechat zahálet už dříve vyrobené kusy, aniž by je poslali vojskům? Vždyť o jiné zbraně byla nouze taková, že se o jednu dělili dva.
A co se roků výroby týká, skutečně MUSÍ jít o rok výroby? Ano, na originále je za značkou rok, ale když budu zbraň kopírovat, co mě donutí dát tam skutečný rok výroby?
A co se roků výroby týká, skutečně MUSÍ jít o rok výroby? Ano, na originále je za značkou rok, ale když budu zbraň kopírovat, co mě donutí dát tam skutečný rok výroby?
- Bruno
Příspěvek#154 » pát 30. led 2015, 20:04
to asi tak nebude, proč bych to měl na Tokarevovi z roku 1936 ?
Sportovní z roku 1936 ? To si děláš srandu ? Smiř se s tím že to není originál rus,ty to značení zkrátka nemají..Jestli chceš tak pátrej co to - C-znamená.Mě to je celkem jedno.Jenom mě to zajímalo.
Sportovní z roku 1936 ? To si děláš srandu ? Smiř se s tím že to není originál rus,ty to značení zkrátka nemají..Jestli chceš tak pátrej co to - C-znamená.Mě to je celkem jedno.Jenom mě to zajímalo.
- Walt
- Tomka
Příspěvek#157 » pát 30. led 2015, 20:59
Já si myslím a doufám že je to Rus a že to tam bylo později doděláno jehlou..Myslím si že to takhle označujou rusové,když to posílají pro civilní trh..pochybuji o tom že by někdo kopíroval pistoli za 3000,-kč,než by to prohnal zkušebnou a udělal na to veškeré papíry,tak by stála o hromadu víc,to si myslím...
- mikymoto
Příspěvek#160 » pát 30. led 2015, 21:27
Tomka píše:Já si myslím a doufám že je to Rus a že to tam bylo později doděláno jehlou..Myslím si že to takhle označujou rusové,když to posílají pro civilní trh..pochybuji o tom že by někdo kopíroval pistoli za 3000,-kč,než by to prohnal zkušebnou a udělal na to veškeré papíry,tak by stála o hromadu víc,to si myslím...
Tak přesně to mě napadlo taky. V těch 3900,- je cena vlastní zbraně, cena tormentace, cena dopravy i marže obchodníka. Představa, že si na zbrani za zbytkovou cenu dá někdo práci, aby RUČNE vytloukal razidlem falešný čísla a roky výroby mi přijde úsměvná. Pokud by se už někdo pokoušel vyrobit repliku předválečného Tokareva, tak to nezprasí těmi popisky a nebude to prodávat takto pod cenou.
V ruské armádě, stejně jako v ostatních je pistole zbraní důstojníků, takže pokud byl před válkou vyroben počet převyšující potřeby armády, tak je nebylo třeba na frontu hnát všechny. Běžný a snadno nahraditelný pěšák byl vyzbrojován puškou. Pistole by při tempu výcviku před nasazením na frontu byla nad schopnosti většiny z nich - kolikrát se netrefili ani z té pušky. Krom jiného válečné zásobování není zrovna vzorem dokonalosti, takže zabordelení a zapomenutí několika beden nemusí být mimo mísu.
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#161 » pát 30. led 2015, 21:41
Bruno píše:to asi tak nebude, proč bych to měl na Tokarevovi z roku 1936 ?
Tos nepochopil, psal jsem, že Ivani tu pistoli teď pro civilní trh deklarujou jako sportovní - je to v tom papíru, co byl u zbraně, psáno anglicky
- Lynx
Příspěvek#162 » pát 30. led 2015, 21:45
mikymoto píše:Tak přesně to mě napadlo taky. V těch 3900,- je cena vlastní zbraně, cena tormentace, cena dopravy i marže obchodníka. Představa, že si na zbrani za zbytkovou cenu dá někdo práci, aby RUČNE vytloukal razidlem falešný čísla a roky výroby mi přijde úsměvná. Pokud by se už někdo pokoušel vyrobit repliku předválečného Tokareva, tak to nezprasí těmi popisky a nebude to prodávat takto pod cenou.
V ruské armádě, stejně jako v ostatních je pistole zbraní důstojníků, takže pokud byl před válkou vyroben počet převyšující potřeby armády, tak je nebylo třeba na frontu hnát všechny. Běžný a snadno nahraditelný pěšák byl vyzbrojován puškou. Pistole by při tempu výcviku před nasazením na frontu byla nad schopnosti většiny z nich - kolikrát se netrefili ani z té pušky. Krom jiného válečné zásobování není zrovna vzorem dokonalosti, takže zabordelení a zapomenutí několika beden nemusí být mimo mísu.
Udělat kopii zbraně za tuto cenu není nic nemožného. A kdo říká, že je to dělané ručně?
Ad chaos - při stěhování zbrojovky by se na to celkem snadno přišlo a během stěhování by šly docela určitě k jednotkám, aby nedošlo k žádným výpadkům při přesunu.
Každopádně je to akademická debata, ať je původ jakýkoli, onen nápis znemožňuje brát zbraň jako možný originál, ten tento nápis prostě nemá. Což pro spoustu lidí nemusí být na překážku - vypadá to jako Tokarev? Vypadá. Střílí to 7,62x25? Střílí. Tak proč ho nevzít?
- Bohuliby
Příspěvek#163 » pát 30. led 2015, 23:09
Mikymoto, fakt super, perfektní popis daného problému. Seznam střenek je prostě skvělý !!!
Ty drážky na závěru jsou jasné, ty hrubé jsou do roku 1945, ty jemné a je jich více jsou poválečné, u těch střenech zejména dřevěných bych si nebyl úplně jistý. Viděl jsem válečné a byly tam opravdu různé, dřevěne i bakelitové. Asi to také praskalo a tak tam dávali, co bylo skladem, viz naše CZ 50 a CZ 70.Na CZ 50 jsou dnes již originální nesehnatelné, pátral jsem po nich 18 měsíců, a sehnal, ale to je již OT.
Ty drážky na závěru jsou jasné, ty hrubé jsou do roku 1945, ty jemné a je jich více jsou poválečné, u těch střenech zejména dřevěných bych si nebyl úplně jistý. Viděl jsem válečné a byly tam opravdu různé, dřevěne i bakelitové. Asi to také praskalo a tak tam dávali, co bylo skladem, viz naše CZ 50 a CZ 70.Na CZ 50 jsou dnes již originální nesehnatelné, pátral jsem po nich 18 měsíců, a sehnal, ale to je již OT.
- Bruno
Příspěvek#164 » sob 31. led 2015, 09:01
mikymoto :klobouk dolů,fakt bezva práce.
Lynx :přidávám se k Tvému názoru.Mě zkrátka nešlo do hlavy to pitomí *C*.Jestli to není Rumun z Cugíru,což by bylo logické značení,tak proč si s tím někdo dával tu práci ? Moc se mi nechce věřit,že by rusové tam dodatečně dávali to C,a mysleli tím sportovní.Divné je taky to,že nikde není jednoduché vysvětlení.Proč ?Přeci když si něco koupím,a bude na tom nějaké značení,tak chci vědět co to znamená. V dnešní době to je všude samej podvod.Tak co si o tom má člověk myslet.
Lynx :přidávám se k Tvému názoru.Mě zkrátka nešlo do hlavy to pitomí *C*.Jestli to není Rumun z Cugíru,což by bylo logické značení,tak proč si s tím někdo dával tu práci ? Moc se mi nechce věřit,že by rusové tam dodatečně dávali to C,a mysleli tím sportovní.Divné je taky to,že nikde není jednoduché vysvětlení.Proč ?Přeci když si něco koupím,a bude na tom nějaké značení,tak chci vědět co to znamená. V dnešní době to je všude samej podvod.Tak co si o tom má člověk myslet.
- Lynx
Příspěvek#165 » sob 31. led 2015, 11:00
Jak říká Bruno, pokud by bylo vše čisté, tak jsou k tomu jasné informace.
A k domněnkám typu Sportovyj/Signalnij (nebo jak), myslím, že jde o C latinky a ne C azbuky. Pochybuju, že by označení ráže psali latinkou a označení modelu azbukou. Chápu, že by, při předpokládaném vývozu do zahraničí, zejm. v postsovětské éře, psali na zbraň latinkou, ta je leckdy třeba i na nábojích. Ale jedno tak a druhé tak?
A k domněnkám typu Sportovyj/Signalnij (nebo jak), myslím, že jde o C latinky a ne C azbuky. Pochybuju, že by označení ráže psali latinkou a označení modelu azbukou. Chápu, že by, při předpokládaném vývozu do zahraničí, zejm. v postsovětské éře, psali na zbraň latinkou, ta je leckdy třeba i na nábojích. Ale jedno tak a druhé tak?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí