TT-33

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

herrtopke

Příspěvek#211 » stř 15. črc 2015, 21:56

Zdravim
mozna mi nekdo pomuze.Mam TT 33 a pistole ma velky problem.Po kazdem vystrelu nevyhodi nabojnici.Ta zustane napul zaseknuta .Nesetkal se s tim nekdo?A jak to resil?
Diky za odpoved.

Bruno

Příspěvek#212 » čtv 16. črc 2015, 15:03

Tím myslíš že zůstává napůl v nábojové komoře,nebo skřípnutá ve výhozním okénku ? Kdyby to bylo v nábojové komoře,tak já bych zkontroloval čistotu a hladkost v komoře.Spíše bych to ale viděl na špatný drápek vytahovače.Kdyby se skřípala nábojnice v okénku,tak to většinou dělají vývodky na zásobnících.Následující náboj trčí vzhůru víc než má,a brání plynulému vyhození vystřelené nábojnice.Hlavně prohlédni ten drápek vytahovače,jestli není omletý,potom zkontroluj vývodky a také vyhazovač-jestli není nějak poškozený.
Jestli to je ten druhý případ,půjč si zásobník od někoho,komu funguje bezchybně, a uvidíš.Jestli to bude fungovat,tak si nastav vývodky podle něho.Jinak můj letitý Tokáč má opravdu hodně za sebou.Vystřílel jsem z něj tisíce nábojů.Pár selhačů bylo u nábojů 40 a více let starých.Některé šly odpálit až na podruhé,a některé vůbec.To ovšem není zbraní.Za ty léta jsem měl jedinou poruchu,a to že mi praskla spona,která na pravé straně drží rozborný čep.Klobouk dolů před Tokarevem,a je mi jedno jestli to je okopírovaný Colt 1911,jak se píše.I když v jiné ráži.Je to zkrátka spolehlivá zbraň.

Serz

Příspěvek#213 » čtv 16. črc 2015, 15:22

no anebo varianta co jsem tuhle psal v jinem vlakne, jestli nahodou neni ocelova nabojnice. ocel hur ztraci teplo, dele zustava "nafouknuta", tim padem velky odpor pro vytahovac a ten to proste nezvladne

Bruno

Příspěvek#214 » čtv 16. črc 2015, 15:42

To by musela být zaprasená nábojová komora,a nebo náboje by musely mít na sobě nějaké mazivo.To by po výstřelu zapeklo nábojnici v komoře a brzdilo.Myslím že takový náboj by nikdo nenabíjel.

Serz

Příspěvek#215 » čtv 16. črc 2015, 16:41

nene, ja psal o necem jinem. ocel oproti mosazi ma jine teplovodne charakteristiky. je pravda, ze zaprasena nabojova komora by tomu jeste vic pomohla, ale myslenka porad plati

Bruno

Příspěvek#216 » čtv 16. črc 2015, 17:12

Já to chápu - ocel a mosaz.Napsal jsem co bych dělal já.Ocel jsem měl na nábojích do jiných zbraní,a žádný problém.Pouze například u CZ-75 jsem měl brzo po vytahovači.TT-33 je vojenská zbraň.Nevěřím že by to u ní dělaly oceláky.

Serz

Příspěvek#217 » čtv 16. črc 2015, 17:25

heh, aniz bych chtel debatovat o nicem, bylo by dobre zjistit, jake ze to vlastne se TEHDY do toho pouzivaly naboje. vcelku se "obavam", ze kvuli cene vyroby ocelove. na druhou stranu moderni mosazne by mely byt o to stravitelnejsi

gastly

Příspěvek#218 » čtv 16. črc 2015, 19:17

Pokud má TT problém s municí v 99,99% je to novovýroba SB v mosazi. Tuto kombinaci nepřekouše ani špagin. Oceláky byly vždy (pokud odpálí) v pohodě. Pepa.

Bruno

Příspěvek#219 » pát 17. črc 2015, 07:33

Serz :
Přečti si celý článek.Najdeš tam i odpověď ohledně nábojů.
http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=72274

Dandys

Příspěvek#220 » stř 14. říj 2015, 10:25

Mi se lakovaný ocelák už 2x zapekl v komoře (cca po 30-40 výstřelech), i když jsem hlaveň TT předtím čistil kovovým, štětinkovým i lacetkou s balistolem a druhou (čistou) lacetkou dosucha. Stará i nová mosaz bez problémů.

Bohuliby

Příspěvek#221 » stř 14. říj 2015, 17:10

Mě se oceláky lakované také kously, mosaz ne.

Walt

Příspěvek#222 » stř 14. říj 2015, 18:28

ja je (bxn, aym) nasypal na starou kosili, lehce prostriknul konkorem, zabalil a chvili promnul (blby vyraz, vim)
pak byla strelba bez problemu
podle me vadi pulstolety prach a bordel z papirovych krabicek

Bruno

Příspěvek#223 » čtv 15. říj 2015, 12:31

Souhlasím.Já jsem psal,že jsem tento problém nikdy neměl.Je ale pravda,že tyto staré náboje (i desítky let) jsem všechny promnul v hadru od oleje.Něco na tom bude.

Dandys

Příspěvek#224 » pát 16. říj 2015, 09:18

Dík za radu, pročistím a vyzkouším znovu. ;-) Je fakt, že to střelivo už pamatuje pár zim...

ferda_mravenec

Příspěvek#225 » ned 15. lis 2015, 07:49

Zdravím Vás kolegové,

rozhoduji se mezi koupí originál TT nebo Norincem 213. Chci se zeptat - je kvalita zpracování u Norinca lepší, nebo horší oproti orig TT?

Zpět na