Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Kublajchán

Příspěvek#241 » ned 8. led 2012, 08:50

Vashan píše:Podle mne by s použitím na obranu neměl být problém - jsou-li tedy náboje schváleny ČUZZS pro civilní použití.

Problém je, kolik lidí stojící za útočníkem sejmeš. Jinak nejsou schváleny pro civilní použití.

Bruno

Příspěvek#242 » ned 8. led 2012, 14:41

To označení 21 ,jak jsem se opravil,mají být náboje vyrobené v Polsku.Jestli to jsou spékané piliny nevím určitě.Četl jsem že ano,ale nikdy jsem je neměl,takže jsem zde napsal pouze to,co jsem četl.Kdybych je měl tak bych to po prvním výstřelu okamžitě poznal.

Bruno

Příspěvek#243 » ned 8. led 2012, 15:01

Nevím jestli se to děje také u pistole ČZ 82.U mého Maka,když jsem vystřelil náboj ze spékaných pilin,tak se mi udělal na konci hlavně pravidelný kroužek z jiskřiček.Je to krásně vidět při výstřelu.Nevím jestli to bylo tím,že ta tvrdá střela dře klasický vývrt,nebo se střela už v hlavni začíná z části rozpadat. Nevím.Ale vím že bych ty piliňáky už v Maku nepoužíval.Možná že to neudělá u některého Maka.Ale to by potom znamenalo,že ta hlaveň už není nic moc,a že je hlaveň - tedy vývrt vydřený.Aspoň tedy z části.

Artifex

Příspěvek#244 » pon 9. led 2012, 07:31

82jka s ocelákama jiskří, je to normální, u Maka s drážkovaným vývrtem to normální není.

kralik

Příspěvek#245 » pon 9. led 2012, 19:01

neni tomu nahodou naopak? polygonalni vyvrt byl na 82 delany....

Bruno

Příspěvek#246 » pon 9. led 2012, 22:05

Taky nevím proč by to u Maka nemělo jiskřit.Také bych řekl že to má být spíš naopak.
Ale s 82kou nemám žádné zkušenosti.Tak nevím.

Bohuliby

Příspěvek#247 » pon 9. led 2012, 23:47

Tak dnes jem na Maka dostal průkaz zbraně, serie v azbuce CH zůstala, přesto, že na faktuře BVS je SN, snad s tím nebudou v budoucnosti problemy. Téměř vždy, po pěti letech mně přepisují nějaké průkazy zbraní, zjistí, že to má být napsáno jinak. Mak není sbírková zbraň, je ale nějaký ročník, který by časem byl ceněn více ?

Bohuliby

Příspěvek#248 » pon 9. led 2012, 23:54

Ještě jeden postřeh, to jsem hned nezjistil, na faktuře je zaškrtnuto, že BVS dává na Maka záruku 24 měsíců. Otázka je na co všechno by se to vztahovalo !

Artifex

Příspěvek#249 » úte 10. led 2012, 05:53

Bruno píše:Taky nevím proč by to u Maka nemělo jiskřit.Také bych řekl že to má být spíš naopak.
Ale s 82kou nemám žádné zkušenosti.Tak nevím.

Tím jsem chtěl říci to, že když mak jiskří tím že z toho střílí oceláky tak je to průser protože ty jiskry jsou vlastně štěpinky z vydřených drážek, to normální pro zbraň není, naopak u 82jky ty štěpinky jsou právě větší= jiskří to víc a nejsou to štěpinky z drážek ale štěpinky ze střely takže tam to normální je.

Georg

Příspěvek#250 » úte 10. led 2012, 08:08

Bohuliby píše:Tak dnes jem na Maka dostal průkaz zbraně, serie v azbuce CH zůstala, přesto, že na faktuře BVS je SN, snad s tím nebudou v budoucnosti problemy. Téměř vždy, po pěti letech mně přepisují nějaké průkazy zbraní, zjistí, že to má být napsáno jinak. Mak není sbírková zbraň, je ale nějaký ročník, který by časem byl ceněn více ?

Překlad se tu již jednou řešil. Jde o to, že v evropě se používá latinka a v překladu z ruštiny CH opravdu znamená SN, takže buď v klidu :lol: (se schválně koukni na mou fotku - je o nějakou tu stránku zpět, jak bys překládal tu "mou" azbuku - v češtině (latince) je to IP ) A že by byl nějaký ročník ceněn více ? To velmi těžko. Je to jako s naší CZ 75.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#251 » úte 10. led 2012, 12:50

Artifex: Mám za to, že kdyby to bylo tak, jak píšeš, musel by povrch ocelové polygonální hlavně CZ82 být tvrdší, než tvrdochrom v Makarovu, což dle mého názoru není... Podle mě jde i u Makarova o materiál střely, který jiskří. To, že současně ubývají drážky je věc druhá.
PS: ono nám může být vlastně fuk, co jak jiskří, za předpokladu, že se ze zbraní budou střílet náboje, na které byly konstruovány - to jen aby si někdo nemyslel, že zpochybňuji fakt, že oceláky patří jen do CZ82.

Georg

Příspěvek#252 » úte 10. led 2012, 17:04

Já mám na vás, diskutující zase jiný dotaz:
vyrábí se ještě dnes náboje vz. 82 ? Já myslím, že ne (možná se mýlím) V naší firmě se kdysi dostřelovaly tyto náboje z pistolí vz. 82 a někdy se stávalo, že tyto náboje docela dost "prskaly". Bylo to dle mého způsobeno stářím, kvalitou prachu a střely a také způsobem skladováním. Vemte v úvahu, k čemu tyto náboje byly určeny - pro armádu. V armádě jsou možná skladovány lépe, v naší firmě teda rozhodně nebyly :cry:

Kublajchán

Příspěvek#253 » stř 11. led 2012, 15:13

Existuje něco jako brynýr na ty hnědé součástky (vytahovač, kohout, pojistka) ?

Nevíte, kde bych sehnal šroub na ty čínské střenky? Ten originální má na to moc vysokou hlavu a je krátký, a nikde na netu jsem nic podobného nesehnal. Jako alternativu jsem zkoušel normální šrouby, ale opracovat je běžnými nástroji (pilník) je na dlouho (řádově dny soustavného broušení, včetně tech zářezu na odskok).

E-Ryc

Příspěvek#254 » stř 11. led 2012, 15:30

Pokud je jeden sroub treba pilovat dny (at uz do jakehokoliv tvaru), tak je asi na case vymenit pilnik ;)

Kublajchán

Příspěvek#255 » stř 11. led 2012, 15:50

Ty pilníky mají něco za sebou a možná už nepilují jako dřív, přesto musí existovat šroub přímo určený na ty střenky. Když tam nechám origo šroub, tak moc vyčnívá a drží jen na 2 nebo 3 závitů. Čínská střenka zlepšuje pro praváka komfort při držení, ale zároveň ho degraduje vyčnívající hlava šroubu do dlaně.

Zpět na