Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Bruno

Příspěvek#361 » pát 4. kvě 2012, 11:37

Co jsem se dočetl,tak to má vyrábět ruský Barnaul.Jestli se tomu dá věřit.Myslím ale že v tomto případě nekecaj.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#362 » ned 3. čer 2012, 19:14

Po par mesicich vsechny opet zdravim..PM porad drzi a je naprosto bezchybny, dokonce jeden znamej Glokar po tom, co si ho 2x vyzkousel na strelnici zacal vazne uvazovat, ze by si ho poridil :D
Ale chtel jsem se optat, neuvazoval nekdo o tom, ze by si na Maka vyrobil tlumic? (jsem tak trochu technicky typ, tak proto by me to urcite na par dni zabavilo) :D
Ale jak je to zhlediska legislativy, ze nebude koupenej (na vyjimku PCR), ale vyrobenej.. pak ho samozrejme nahlasit a drzet jako zbran kategorie A?
Pak je dalsi vec jak vymyslet konstrukci ktera by na PM drzela, ale to by se neco snad i vymyslelo
P.S. snad me za tuto otazku neukamenujete :oops:

mobil-man

Příspěvek#363 » ned 3. čer 2012, 21:43

Nejde to bez vyjimky udelene PCR. Ustanoveni, ktere jsem zkopiroval dolu je jasne. Je nutne mit skupinu A, radny duvod - krome sberatelstvi mohou navic vsechny ostatni casove omezit.
Pokud si neco takoveho vyrobite bez vyjimky, pak se dopustite nedovoleneho ozbrojovani.

Kód: Vybrat vše

§ 4
Zbraně kategorie A
Zbraněmi kategorie A jsou
c) doplňky zbraní
[b]1. tlumiče hluku výstřelu,
[/b]
§ 9
(1) Zbraň kategorie A je zakázáno nabývat do vlastnictví, držet nebo nosit, pokud není dále stanoveno jinak. Zákaz podle věty první se nevztahuje na vývoz nebo dovoz uskutečňovaný podle zvláštního právního předpisu.9)
(2) Policie České republiky (dále jen "policie") může udělit výjimku držiteli zbrojního průkazu skupiny A nebo zbrojní licence skupiny A, F, G, H, I nebo J, který provádí
a) sběratelskou nebo muzejní činnost,
b) přepravu, střežení mimořádně nebezpečných nebo cenných zásilek nebo střežení objektů mimořádné důležitosti, anebo objektů důležitých pro obranu státu,
c) výrobní nebo obdobnou činnost, při které ke zkoušení výrobků nutně potřebuje zbraň kategorie A,
d) výuku a výcvik ve střelbě ze zbraní kategorie A, nebo
e) filmovou nebo divadelní činnost; v takovém případě musí být zbraň nevratně upravena tak, aby při střelbě z ní mohly být použity pouze cvičné náboje a nábojky.
Výjimku lze udělit, pokud to neodporuje veřejnému pořádku a bezpečnosti, a lze ji časově omezit, pokud je udělena podle písmen b) až e).

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#364 » pon 4. čer 2012, 09:05

To: Mobil-man, dekuji za reakci, jsem drzitelem skupiny ,,A,,. To, ze na koupi je potreba mit vyjimku (v mem pripade sberatelstvi) to ja vim. Me jde spise o to, zda by nekdo nevedel, co by obnaselo za papirovani kdybych ho chtel Komplet Vyrobit Sam...
Jinak zde jsem nasel par fotek..vypada to trochu drsne az reklbych morbidne ;) ..ale rikal jsem, ze jako zajimavost dobry..

Tady je i video kde ho porovnavaji s <<PB>> (Pistolět Besšumnyj), video ma nic moc kvalitu, ale evedente je tam uz vymyslena trochu jina konstrukce uchytu:

http://www.u-tube.ru/pages/video/51723/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mobil-man

Příspěvek#365 » pon 4. čer 2012, 12:20

Tak je to zajimave, ale obavam se, ze urednicky siml bude spis proti, at jiz z duvodu, ze tezko se ospravedlni sberatelsky zamer pro neco, co si sam vyrobite a za druhe nepochybne pro ne zamitnuti zadosti bude znamenat min prace.

Kazdopadne to uz by bylo treba znat nekoho, kdo toto podstoupil, nebo se informovat primo na oddeleni PCR.

petrx

Příspěvek#366 » pon 4. čer 2012, 13:28

sám si můžeš vyrobit tak maximálně zbraň kategorie D, jako pavelkrab

tlumič je zakázaná součást zbraně a pokud ho vyrobíš, tak jsi v průseru, když na to přijdou

rozhodně bych to takhle nezveřejňoval ani v teoretické rovině

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#367 » pon 4. čer 2012, 13:43

To Mobil-man: toho se obavam taky. Jelikoz kdyz o tom uvazuji logicky, tak by se asi jednalo o nejakou ,,nedovolenou vyrobu,, jelikoz nemam na to nalezite opravneni/licence atd.

To Petrx: V zadnem pripade bych nic takoveho nevyrobil pokud by to bylo nejak i z te nejmensi casti zakazane zakonem. Pro to jsem se ptal na foru, nic spatneho na tom nevidim.

Jinak prolezl jsem spoustu for a prispevku jak v CR tak i ostatnich zemich (vsude to bude +- podobne) a musim konstatovat, ze vlastni vyroba jednoznacne pada. Kupovat neco takoveho je skoda penez (pro me) jelikoz pro me bylo podstatne, ze bych si to vyrobil sam a na par dni bych se mel cim zabavit. Ale zakon je zakon a ten je bezkompromisni :) Takze holt me musi zabavit zena :lol:

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#368 » čtv 7. čer 2012, 15:25

Mam otazku mimo tema (za to se omlouvam), ale prevazne chodim jen do tyhle diskuze :roll: Chtel jsem se optat, zda nevite jestli v zamecnictvi dokazou udelat duplikat klice k trezoru ktery je stary, ten klic ma tvar do pismena ,,L,, nevim jak se tyto klice jmenujou, ale driv na podobne byli snad vsechny zamky :) . V praci v uctarne meli starou pokladnu/trezor kterou nevyuzivaji (je delana z 3 mm ocele a je nezkutecne tezka) a velikosti na kratke zbrane je dokonala (V: 13, S:24, D: 33), akorat maji k ni jen jeden klic :roll: .

fíša

Příspěvek#369 » čtv 7. čer 2012, 16:25

Pokud je to klasické zámečnictví ( zámkařství a klíčnictví ), tak tam většinou mívají staré profily. Ale to se musíš zeptat s klíčem v ruce, protože jich je hodně.

mmaass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#370 » pát 8. čer 2012, 07:06

Diky za info, tak to tam vyzkousim opravdu s klicem v ruce.

krákorák

Příspěvek#371 » úte 3. črc 2012, 16:02

Před týdnem jsem byl na střelnici provětrat Makarova. Dal jsem stovku Wolf-ů, pocitově dobrý. Cena proti S&B : mínus 2,- Kč, čili 4,5 Kč. Pistole šlapala na 100%, naprosto bez problémů. Já si ten kus ruské oceli nemůžu vynachválit. Jsem rád, že ji mám. Jak jsem koukal, tak se stává nedostatkovým zbožím.

Bohuliby

Příspěvek#372 » stř 4. črc 2012, 09:56

Wolfy - cena dobrý, já zatím střílím starší SB z Beareky, cena je stejná. V BVS už Maky dlouho nemají v nabídce, občas jen komise. Za ty peníze je škoda to nekoupit, považuji tuto zbraň za jednu z nejlepších co mám.

matyman2

Příspěvek#373 » stř 4. črc 2012, 11:03

Měl jsem možnost si ji vyzkoušet a docela mi sedla, pěkná pistole, ale když už jsem se odhodlal si ji také pořídit, tak nějak vymizely z nabídky

Bohuliby

Příspěvek#374 » stř 4. črc 2012, 13:44

Zkus Zbraně Liberec, tam je má za 4250 Kč, v BVS to bylo jen o 100 Kč levnější, navíc pěkný obchod a super jednání, stačí tam napsat a domluvit se.

krákorák

Příspěvek#375 » stř 4. črc 2012, 17:04

Smůla, Liberec už hlásí nula kusů :cry:

Zpět na