První pistole

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

JirkaCV

Příspěvek#61 » pát 23. srp 2024, 16:47

Pokud musíte nosit o číslo menší tričko, aby se vám pěkně rýsovaly buchty na břiše (jako ten profesionální ochránce na mítingu AB), tak bude printit i zapalovač od Zippa.

Petr z Braníka

Příspěvek#62 » sob 24. srp 2024, 10:40

MRBLUE píše:Petr z Braníka
A naozaj si myslis ze postrielanie ludi na ulici, sposobenie si zranenia, prst na spusti ci ine “katastrofy” tvojho otca zapricinila celoocelova zbran alebo DA/SA spustovy mechanizmus?
75ky napriklad boli v tej dobe vo vyzbroji URNA ci UOUC.
A co sa dneska tyka tak pretekom nevladnu plastove strikery ale ocelove DA/SA zbrane alebo SA. Aj ja nosim vacsinou “maly plastak” ale nie preto ze by bol lepsi ako S2 Orange co nosim na zavody, ale z pohodlnosti

No, to co táta vyváděl s první pistolí v obýváku, to samozřejmě způsobila euforie po revoluci, wow efekt z nové sametové svobody, někteří se chovali jak rozjívené děti a naprosto neexistovaly kurzy pro civilisty.

Ale i samotná zbraň má samozřejmě svůj díl na neštěstí. Třeba příliš mnoho ovládacích prvků už způsobilo smrt toho, kdo se chtěl bránit. Stihnul tasit, ale nevystřelil, a pachatel byl tedy rychlejší. Šlo o zapomenutí odjištění manuální pojistky, nebo že se část oděvu nešťastně dostala pod bicí kohout. Neznám osobně, jen jsem o tom slyšel od instruktorů na kurzech, věřím jim to.

Rozhodně s tebou souhlasím, že plasťáky nevládnou závodům. Tam jsou jejich výhody k ničemu. Já ale mluvil o zbrani na nošení, a tam tvrdím, že když to není plastový striker v kydexu, tak je to vždy nějaká, o něco méně vhodná, volba. A to i přes to, že sám někdy jdu ven s nějakou takovou méně vhodnou variantou (například plasťák v brašně pro skryté nošení).
Uvědomuji si jen jednu výhodu SA/DA... Vadný náboj, selhač, by mohl být na druhý pokus odpálen. S DA spouští může člověk zkusit zmáčknout rychle ještě jednou, a možná to na podruhé vyjde. Bez přetáhnutí závěru. Připadá mi to jako téměř zanedbatelná výhoda, ale nepopírám ji.

MRBLUE

Příspěvek#63 » sob 24. srp 2024, 18:53

V pripade ze nedojde k vystrelu tak treba automaticky stiahnut zaver a vyhodit nanoj. Aj ked mas DA.

kolombo

Příspěvek#64 » ned 25. srp 2024, 16:29

Já tedy nevím, ale v jednom ročníku LOS vyhrál střelec s P-10. Není to, náhodou, plasťák ?

Zpět na