Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Basfous

Příspěvek#691 » čtv 6. úno 2014, 19:02

Pořídil jsem v pondělí v BVS taky jeden kousek, vybíral jsem z 6 ks a nakonec vybral ročník 1970.

Biermann

Příspěvek#692 » sob 8. úno 2014, 01:37

Tak se taky pridávám k vlastníkům Makarova. Nákup v Alfa proj, výběr z 5 kousků, nakonec výběr symbolického ročníku 1968 :)

KubaDostal

Příspěvek#693 » sob 8. úno 2014, 11:37

Taky jsem poridil Maka jako posledni prirustek do trezoru, rocnik 1965, ze Zlate Pusky

Biermann: Maji v AlfaProj jeste nejake strelivo? A za kolik?

Biermann

Příspěvek#694 » sob 8. úno 2014, 15:06

Střelivo tam měli nějaké "akční zbytky" od S&B za 285 s tím, že standardní cenu mají myslím 330. Což mi nepřijde žádná hitparáda... Než kupovat za 330, to už si radši koupím za 350 na střelnici. Ale pokud by měl někdo tip na levné střelivo pro Maka v Brně, tak dejte vědět.

Jinak teď jsem se vrátil z prvních střeleb a nebylo to špatné. Dobře se mi s ním střílelo jednoruč (což považuji za dobré u zbraně na nošení), naopak obouruč mi úplně nesedí. To mi ale dělají obecně zbraně s jednořadým zásobníkem (např. DW Guardian nebo PPSko).

jemhadar

Příspěvek#695 » sob 8. úno 2014, 18:19

Dnešní pěkný den vyhnal na střelnici i mě. Co nepřekvapilo byla spoušť, připadala mi, že má hrubější chod, ale nic jiného jsem od sovětské vojenské pistole nečekal. Naopak mě překvapilo, zvlášť s ohledem na informace z tohoto fóra, jak přesná ta pistole je; ne, že bych na 25 metrů sázel jenom desítky, ale přesto jsem byl s výsledkem hodně spokojen a věřím, že slabým článkem jsem byl hlavně já.

Dobře se mi z maka střílelo!

Bohuliby

Příspěvek#696 » sob 8. úno 2014, 20:50

Střelivo v Brně, Munitop, sleduj jejich stránky, dělají do Brna rozvozy.

Matt007

Příspěvek#697 » sob 8. úno 2014, 21:03

Mailoval jsem s p. Jirušem z munitopu a prý čekají v dohledné době nějaké omezené množství od Sellier and Bellot za cenu 4,50 ks.

Jan Jeni

Příspěvek#698 » sob 8. úno 2014, 21:09

taky bych teda bral za tu cenu :oops:

jemhadar

Příspěvek#699 » ned 9. úno 2014, 17:10

Dneska sice nebylo hezky, ale opět mě to táhlo na střelnici. Vystřílel jsem z Makarova 100 nábojů a vypozoroval jsem, že sveřepě táhne doprava a nahoru - na 25 metrů už je to hodně markantní. Zpočátku jsem to přičítal svým rukám, ovšem ve chvíli, kdy jsem se už se zbraní trošku sžil a dávám většinu do soustřelu velkého cca 4 cm, ale pořád doprava nahoru, tak by mě zajímalo, jestli je to nějaká vlastnost mého kusu, anebo na sobě musím ještě hodně pracovat? Podotýkám, že jsem zároveň střílel i z Margoliny a CZ 75BD a u těch takový problém nemám. S Makarovem musím mířit na levou dolní hranu černého středu, možná i kus od ní směrem do bílého.

PS: Tohle znám, ale v tomto případě mi to moc nepomohlo...
Obrázek

pekoz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#700 » ned 9. úno 2014, 20:01

Tak to jsem zatím rekordman :) .Ročník 1654 :o (Zlatá puška - Plumlov)

Matt007

Příspěvek#701 » ned 9. úno 2014, 20:25

Tak s 1654 jsi opravdu rekordman :mrgreen:

pekoz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#702 » ned 9. úno 2014, 20:51

aha... :lol: ale to mi nějak ušlo že na na hákovnici se to nabíjí nějak moc jednoduše :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no jo takže edit 1954 ...vzhledem k tomu že se začala dodávat cca 1951(+-) ...fakt je že jsme to vybírali 2. Měl jse m už vybranou cca 1971 ale měla hloubkové kazy kolem páčky pojistky (dost velké)... (tak by mě zajímalo jestli je ta moje fakt jen úloženka nebo už má nějaký zářez 8-) ale funguje super.

Matt007

Příspěvek#703 » ned 9. úno 2014, 21:09

Gratulace ke koupi, ta pistole je opravdu skvělá. Můj kousek je docela mladík z roku 1977.

Jan Jeni

Příspěvek#704 » ned 9. úno 2014, 22:02

1977 bych hned bral je to můj ročník !!! :) Bude to jistě nejlepší kousek!!

Georg

Příspěvek#705 » ned 9. úno 2014, 22:05

jemhadar píše:Dneska sice nebylo hezky, ale opět mě to táhlo na střelnici. Vystřílel jsem z Makarova 100 nábojů a vypozoroval jsem, že sveřepě táhne doprava a nahoru - na 25 metrů už je to hodně markantní. Zpočátku jsem to přičítal svým rukám, ovšem ve chvíli, kdy jsem se už se zbraní trošku sžil a dávám většinu do soustřelu velkého cca 4 cm, ale pořád doprava nahoru, tak by mě zajímalo, jestli je to nějaká vlastnost mého kusu, anebo na sobě musím ještě hodně pracovat? Podotýkám, že jsem zároveň střílel i z Margoliny a CZ 75BD a u těch takový problém nemám. S Makarovem musím mířit na levou dolní hranu černého středu, možná i kus od ní směrem do bílého.

nejsi sám, komu to střílí jinam :D Mě taky, jen si teď nemohu vzpomenout kam. Myslím, že taky vpravo nahoru, dlouho už jsem mířenku netrénoval, spíše akční střelbu (LOS). Ale jak sis mohl všimnout, sportovní spoušť zrovna nemá :D U mě je velký rozdíl, jestli střílím jednou rukou, nebo oběma :D Poslední závody mi dávají za pravdu :D

Jakými náboji střílíš ? Já osobně jen čistě S&B. Starší, lakované jak na zápalce, tak u okraje nábojnice, tak i mladší, lakované jen u zápalky. S mířidly jsem nehýbal, vypadají souose. Možná to bude tím, že zbraně jsou nastřeleny na sovětské náboje, přičemž ty současné české "lítají" jinak. Ikdyž ti to lítá jinam, pokud máš pěkný soustřel, nebude to tebou :lol: Na kruhový pistolový terč (nevím teď jeho přesné označení) se střílelo na 25m z Maka na spodek černého, nikoliv na střed.

P.S. já mám rok výroby 1973, takže "smolík", ale ten kousek od pekoz teoreticky mohl být v kosmu s Gagarinem :lol: Ten tam letěl v roce 1961 a Makarova měl s sebou. Jedná se tedy o první zbraň v kosmu :D

Zpět na