Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Bohuliby

Příspěvek#766 » pon 14. dub 2014, 20:36

Já jsem až tak postiženej, že Maka, když si ho beru ven, tak hned večer přeleštím, do terénu nosím raději CZ 82, také v ráži 9 Mak..
Prostě Makarov je jednička a to mám dost plasťáků.
Už jsem tady někde četl, že má jednoho na denní nošení a druhýho na mazlení, pomalu se k tomu dostávám !
Prostě, když ho miluješ, tak není co řešit. Sakra, to je vyznání ?

Matt007

Příspěvek#767 » pon 14. dub 2014, 20:54

to Fixfokus: No nebylo by špatný mít dva Makarovy :) Ale jak už jsem psal předtím chtěl jsem už taky něco v 9mmL, A o tom ošklivým petlahváči jsem taky snil pomalu od dětství :mrgreen:
Maka sebou beru pokaždý když jdu na střelnici (bych si ani nedovolil ho nevzýt :lol: ) Ale pěkně v kufříku nebo origo pouzdře. Ihned po střelnici samozřejmě následuje rituál čištění :D kdybych ho snad nechal jen den nevyčištěnýho tak snad budu zatracen :lol:
Co se týče tvýho dotazu se zásobníky tak za mě si myslím, že dva jsou úplně v pohodě a dostačující.
To Bohuliby: Chtělo by to někdy udělat sraz nás magorů do téhle překrásné věcičky :)

Bohuliby

Příspěvek#768 » pon 14. dub 2014, 22:09

To by bylo určitě hezké a zejména přínosné, ale např. George je z Moravy, já jsem se sice narodil ve Zlíně, ale žiju v Praze a tak budeme všude, kam se podíváš.
Sraz Makaronů by byla dobrá věc.

MouseSentinel

Příspěvek#769 » úte 15. dub 2014, 12:57

to Fixfokus: Docela mě lákal ten druhý Makarón, když jsem ho spatřil v obchodě:D Ale odolala jsem a koupil jsem moderní recyklát, který jsem také vždycky chtěl;) Navíc Géčko je s Makem docela podobné co se týče odolnosti, spolehlivosti a jednoduchosti konstrukce. Jinak po těch černých DDR střenkách jsem taky koukal. Origo hnědé se mi moc nelíbí a ta sovětská hvězda mě tam vyloženě prudí. Nakonec jsem to vyřešil navlečením kusu ze staré duše přes rukojeť, tak se mi zlepšil úchop a ta sovětská hvězda je zakrytá:) Zásobníky mám 4... co kdyby;)
Pro sraz Makarovníků bych byl taky pro. Ale po pravdě, někam na druhou stranu republiky by se mi moc nechtělo:D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Matt007

Příspěvek#770 » úte 15. dub 2014, 19:58

Jasně no, je to problém když jsme posetí po celé republice. Tak se to snad někdy povede.
Jinak s podobností Glock vs. Makarov máš pravdu. Ne nadarmo se Makarovu říka ,,levnej Glock" :mrgreen:

Kublajchán

Příspěvek#771 » úte 15. dub 2014, 20:47

Matt007: nebo o Glocku - "drahý Makarov" :lol:

Matt007

Příspěvek#772 » úte 15. dub 2014, 20:49

tak tak :D :mrgreen:

Georg

Příspěvek#773 » úte 15. dub 2014, 21:32

Walt píše:stopy koroze odpovidaji drzeni ( rukojet, uchopove drazky, spodek luciku)
sam mam agresivni pot a cernena CZ 75 dopadala podobne ......
uvnitr smes prachu a oleje, v otvoru zachytu zasobniku byla kulicka jak kus filcu
na noseni a strileni to nevadi ...

Tak toto vypadá na hodně časté nošení, občas střelbu a zanedbané čištění. Ta "kulička jak kus filcu" je od oblečení. No předchozí majitel se o tu zbraň teda moc nestaral :roll:

Pro fixfokus:
já mám to štěstí, že v Otrokovicích se střílí obranná střelba. Zde se tedy nehledí na počet vystřelených ran, ale aby se u toho taky přemýšlelo :D Pokud chceš zkusit LOS, tak vřele doporučuju. Jeden, nebo spíš dva závody. A nejen tobě, ale každému, kdo vlastní Makarova (samozřejmě i těm, kdo vlastní i jinou zbraň). Ale s Makarovem je to jiné v tom, že má jinak umístěnou páčku záchytu zásobníku. To je to, co tě bude při závodech mírně zpomalovat oproti jiným, "mladším" pistolím.
Nicméně to, že v zásobníku máš jen 8 nábojů tě nutí mířit přesněji, protože každá rána je "drahá" :lol: Jo a taky vochcipikulárnívyfikundace s páskováním jednořadého zásobníku jednou rukou byla též zajímavá zkušenost :lol: Sranda není ho naládovat, ale kam ho umístit, aby držel ? Nikdo ti neporadí (páč ho nikdo nemá, každý má velkokapacitní), je tedy víceméně malý, abys ho dal mezi stehno a lýtko :cry: (ikdyž nemožné to není)
Na závody LOS mi vždy stačily 2 zásobníky (někdy aj jeden :lol: ). Takže bych sbírku zásobníku asi nerozšiřoval. Ale zkušenost je to dobrá. Dá se s ním střílet jak ve velké pistoli, tak v malé, takže lze potrápit i jiné, mladší a modernější pistole :lol:

Co se týče srovnání Makarova a Glocka ? No já nevim. Plast a poctivé železo, dvojnásobná kapacita zásobníku, nesrovnatelná spolehlivost, jiný úchop, rozdílný účel použití.... Glock je Glock, ale Makarov je Makarov :D

Matt007

Příspěvek#774 » úte 15. dub 2014, 21:44

Ono to srovnání je dle mého hlavně ve spolehlivosti těchto zbraní. Jak u G tak u Maka 100%
A i ta odolnost, viděl jsem spoustu torture testů a to co vydrželí Mak a Glock to je něco :)

Bohuliby

Příspěvek#775 » úte 15. dub 2014, 22:24

Mouse : Proč ti vadí ta hvězda ? Vždyť všichni přeci víme, že jde o ruskou a velice, na svou dobu kvalitní zbraň ? Já si nedovedu tuto pistoli představit zase bez hvězdy. Ber to to tak, že to tak je a dělat z toho něco jiného asi není dobré.
Omlouvám se, ale je to pouze můj názor !

Bohuliby

Příspěvek#776 » úte 15. dub 2014, 22:28

Někdo tady před námi psal, že Rus mu do domu nesmí ?
Asi to nebyl člověk, který má rád zbraně jako my, ať si koupí " kvalitní zbraňˇ, z USA, za větší penize a bude spokojen.

Biermann

Příspěvek#777 » úte 15. dub 2014, 22:38

Tak tak, hvězda mu právě dává ten správný šmrnc.

Ad srazy: mě se zdá, že "Makistů" je tolik, že ať by se udělal kdekoliv, hojná účast by byla zajištěna ;)

Bohuliby

Příspěvek#778 » úte 15. dub 2014, 22:47

To je jasné, prostě vlákno Makarov na tomto foru je nejčtenější.
Proč asi ?
Je to naprosto jasné, super kvalita, cena, účinnost, spolehlivost, nostalgie s hvězdou.

robokop

Příspěvek#779 » úte 15. dub 2014, 23:14

Držel bych se při zemi. Super kvalita ani náhodou. A nostalgie ???? To myslíš vážně? Tomu, kdo je tady zažil, se musí otvírat kudla v kapse.
Ale jinak proti zbrani nic. Cena, účinnost a spolehlivost, to ano.

Walt

Příspěvek#780 » úte 15. dub 2014, 23:49

paskovat jednou rukou lze, zasobnik prostrcis lucikem a drzi vzprimene, videl jsem to na videu
kdyz uz ruskou zbran, pokud mozno sovetke vyroby

Zpět na