Pravidla - diskuse
Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)
- marinakus
Příspěvek#182 » pát 1. dub 2016, 19:56
Přes to, že jsem taky občas dostal trochu za uši, bylo to vždy za to, že jsem nějak ujel ..... a myslím, že Sided i ostatní admini jsou alespoň trochu zárukou zachování alespoň nějaké odbornosti tohoto fóra. Být spravedlivý k takové smečce určitě není jednoduché. Každý z nás má samozřejmě jiný metr. Pokud ale využívám jakkoliv "cizí" prostor, měl bych ctít jeho pravidla ať už se mi líbí nebo ne.
- black001
Příspěvek#183 » pát 1. dub 2016, 20:09
sided píše:Asi máš pravdu šest uživatelů registrovaných během 24hodin a všichni z jedný IP. To je určitě náhodazkus se aspoň víc namáhat.
Se namáhat nemusím. Protože jsem se bohužel stal majitelem inteligentního telefonu a učím se na něm a tvrdnu v autě a další 2 hodiny tu budu pořád čumákovat, tak se nudím a tak jsem se registroval, ale určo ne 6x.
- paza
Příspěvek#184 » pát 1. dub 2016, 20:13
marinakus píše:Přes to, že jsem taky občas dostal trochu za uši, bylo to vždy za to, že jsem nějak ujel ..... a myslím, že Sided i ostatní admini jsou alespoň trochu zárukou zachování alespoň nějaké odbornosti tohoto fóra. Být spravedlivý k takové smečce určitě není jednoduché. Každý z nás má samozřejmě jiný metr. Pokud ale využívám jakkoliv "cizí" prostor, měl bych ctít jeho pravidla ať už se mi líbí nebo ne.
Souhlasím, jsem členem jednoho fóra, kde se to rozjelo díky slabé funkci či spíše nefunkci moderátorů tak, že se tam lidé napadají, zesměšňují, inzerci tam provádějí různí pochybní překupníci a nic se s tím neděje. Dříve tam byli moderátoři střihouni a mělo to nějakou fazónu, dnes je to tak trochu anarchie a také je patrné, že velká část "starých členů" odešla, nebo se tam podívají jednou za delší čas, zatím co dříve tam byli "navěšeni" celé dny.
Navíc fórum "zbraněkvalitně" je opravdu o vážných věcech a mělo by spíše vychovávat a vzdělávat a řešit dotazy, které by, špatně zodpovězeny, mohly i někomu ublížit. Takže jsem pro to nezabřednout do malicherností, neodbornosti, osobních soubojů, atd. Proto bych funkci přísných moderátorů spíše preferoval.
- mikky
Příspěvek#186 » pát 1. dub 2016, 22:00
Banování IP adres, nebo nedej bože celých rozsahů, je technickej nesmysl, ničemu to nepomůže a akorát to bude mít negativní vliv na lidi, kteří by se omylem mohli okolo té konkrétní IP adresy nebo rozsahu náhodou otočit. Máme mnohem spolehlivější způsoby, jak identifikovat individuální uživatele na Internetu - IP adresa je jen střípkem v celé mozaice.
- graver
Příspěvek#187 » sob 2. dub 2016, 05:46
black001 píše:Protože jsem se bohužel stal majitelem inteligentního telefonu a učím se na něm a tvrdnu v autě a další 2 hodiny tu budu pořád čumákovat, tak se nudím a tak jsem se registroval
Jestli ses tady registroval z nudy a v rámci nácviku elementárních dovedností, tak co bys ještě čekal

To je tak, dobří lidé: moderátoři jsou démoni, lumpové, egomasturbanti, zakomplexovaní devianti... (vynechal jsem něco?), ale v diskusích je relativní pořádek. Což je zřejmě zadání provozovatele a nakonec i benefit pro nás. Takže pro mě je dobrá cena, i když mě občas někdo zmoderuje.
- Kencui
Příspěvek#190 » pát 8. dub 2016, 12:08
sided píše:OT smazaný
Jakto ze byl muj prispevek OT - vzdyt slo o to, ze jeden doktor me tam chtel poslat aniz by me chtel videt a po zmene to slo i u vstupni prohlidky a o to snad jde ne?
Nekomu se mozna doktor kvuli tomu menit nechce protoze si stejne rika, ze na psycha ho urcite poslou, pokud je tam clovek prvne, ale z me zkusenosti to neni pravda a usetril jsem diky tomu cca 3tis. Kc
- sided
Příspěvek#191 » pát 8. dub 2016, 12:42
Závazná pravidla
................
Pište k tématu. Vyvarujte se zbytečného odbočování od tématu i příspěvků s nulovou informační hodnotou, a to zejména v odborných podfórech (tj. všechna mimo OffTopic).
..................
Necitujte přímo předcházející příspěvek, v takovém případě je zřejmé, na co reagujete.
...................
Dodržujte pokyny moderátorů a nehádejte se s nimi! Jsou tady pro to, abychom na fóru udrželi přehlednost, informativnost a přátelskou atmosféru.
Každý uživatel je povinnen znát aktuální závazná pravidla a dodržovat je.
Tři porušení pravidel v jednom příspěvku, super. A ten původní OT byl protože vlákno je o psychologách a no obvodní doktorce. To je zas jinde

- Kencui
Příspěvek#192 » pát 8. dub 2016, 13:03
-Ja se prece nehadam, jen me zajimal duvod - nikoho jsem neosocil ani neurazil.
-Odkazoval jsem se na svuj predchozi prispevek, ktery byl nekolik stran zpatky, aby se nekdo koho to zajima mohl podivat na zacatek meho pribehu a nemusel to hledat. Cimz se dostavam k tomu, ze jsem jen chtel napsat jak to u me nakonec dopadlo, coz si myslim ze nekomu muze usetrit cas a penize.
-Tema bylo "povinne psychologicke vysetreni" coz nic takoveho neni o tom rozhoduje obvodak, ktery je v tomto zasadni a proto jsem o nem psal. Kdyby bylo tema, jak probiha psychologicke vysetreni, tak s tebou zcela souhlasim.
Ale fakt si myslim, ze muj prispevek mohl nekomu pomoci nenechat se buzerovat.
Ted doufam, ze nedostanu ban...
Preji hezky dnen
Edit: kdyz se v onom vlaknu podivat na predeslou stranku (15) tak informacni hodnotu k tematu tam ma zhruba 1 prispevek od honzka86.Cimz nechci nikoho obvinovat, ale obhajit svuj prispevek.
-Odkazoval jsem se na svuj predchozi prispevek, ktery byl nekolik stran zpatky, aby se nekdo koho to zajima mohl podivat na zacatek meho pribehu a nemusel to hledat. Cimz se dostavam k tomu, ze jsem jen chtel napsat jak to u me nakonec dopadlo, coz si myslim ze nekomu muze usetrit cas a penize.
-Tema bylo "povinne psychologicke vysetreni" coz nic takoveho neni o tom rozhoduje obvodak, ktery je v tomto zasadni a proto jsem o nem psal. Kdyby bylo tema, jak probiha psychologicke vysetreni, tak s tebou zcela souhlasim.
Ale fakt si myslim, ze muj prispevek mohl nekomu pomoci nenechat se buzerovat.
Ted doufam, ze nedostanu ban...
Preji hezky dnen

Edit: kdyz se v onom vlaknu podivat na predeslou stranku (15) tak informacni hodnotu k tematu tam ma zhruba 1 prispevek od honzka86.Cimz nechci nikoho obvinovat, ale obhajit svuj prispevek.
- wigum
Příspěvek#194 » pát 8. dub 2016, 16:20
paza píše:...
[/quote]
Já jsem pochopitelně pro přísnost a dodržování pravidel na fóru. Problém je ten, že Sided prostě není moderátor. On absolutně neumí moderovat debatu, nedokáže včasně zasáhnout a udržet směr topicu. Moderování není o tom, že sem vlezu ráno, když jsme se blbě vyspal nebo večer, když drahou bolí hlava a smažu 20 příspěvlů a rozdám 10 banů a s pocitem jak jsem jim to nanadal zase jdu. Práce moda je těžká a nevděčná, ale ne každý na ni má. Jsou debaty, kde je to totálně zasviněné a jde o debaty, které mají být na nějaké odborné úrovni a je tam balastu víc jak v parlamentu. A tam se to neřeší. Krásný případ, je zkouška odborné způsobnosti.
Dobrý moderátor ví, kde je třeba držet pevnou ruku a kde naopak jde povolit a není nutné slepě držet jednu stopu.
Já dokážu uznat svou chybu. Když jsem dostal cca 3 týdny varování, když se nám to s Loupežníkem trochu vymklo, neměl jsem žádný problém a také jsem to uznal. Ovšem, když někomu napíšu, že plká, tak je to podle našeho poloboha Sideda sprosté. Navíc dostat ban za OT v debatě proč je na krámech málo Glocků, jen že napíšu, že nějakým způsobem funguje trh a nějakou dobu trvá než zareaguje a uvedu příměr o tom, jak to bylo podobné, když se začali na dotace nakupovat automatické kotle na dvojku ořech a že tedy uhlí, které bylo levné a nikdo ho moc nekupoval najednou zmizelo a nebylo na skladech, považuju za vyloženě léčení ega.
To je přece naprosto všeobecná debata a stejná se může řešit se stejným výsledkem u piva. Nikdo nepracujem pro Glock a nevíme přesný důvod proč to tak je. Všechno jsou to čistě dohady a doměnky, popřípadě zprávy tipu JPP. V debatě o novém zákonu o zbraních taky Peggy začal psát o kvalitní práci našich novinářů a na to Sided nereaguje.
Takže pro mě to není člověk co kvalitně vykonává svou práci moda.
P.S. navíc je problém, že tady na foru není žádná možnost dovolání. Moderují tu prakticky dva modi. Mark se spíše asi stará o funkčnost stránek a tak není nikdo ke komu by bylo dovolání.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí