Smith & Wesson 642 Ultimate Carry

Krátké vícehlavňové zbraně

MRBLUE

Příspěvek#16 » pon 15. zář 2025, 11:12

Niekde na zaciatku tejto debaty som ti napisal ze najdolezitejsie kriterium pri nakupe je "ze to chces".
To co ti tu piseme ber len ako namet na zamyslenie.

M82K

Příspěvek#17 » pon 15. zář 2025, 11:28

Ja to tak beru, jen to proste vidím jinak. Na tom rámu je plno vylepšení byť to nevypadá, četl jsem o tom hezký článek s detaily.
Jinak se mi proste trefily do požadavků takze bych to chtěl koupit.
Jediný problém je kde a kdy.

Jinak si myslim jelikož takto udělali kompletní radu mnoha modelů jak 38Spl. tak 32 H&R Mag. ale i 357 Mag. a 9mm Luger tak by se ty revolvery měli v ČR ukázat - neni to proste jeden kousek a nic.

Otazka tedy zní jen kdy.

Za mne proste fajn někdo ty vylepšeni třeba nevyužije nebi mu přijdou zbytečný ale me se treba delší životnost a detailnější opracování líbí třeba jen pro to ze z toho chci dávat aspoň 500 měsíčně (z Lugeru jsem dával tisíc).

No a hlavně to ze tak ty mířidla jsou neni nic co by bylo horší jak na starém modelu - treba v noci si myslim ze tritium muška dost pomůže.

M82K

Příspěvek#18 » pon 15. zář 2025, 11:54

No nic. Pohledám info jinde.

M82K

Příspěvek#19 » čtv 18. zář 2025, 20:32

Velice pěkný článek který popisuje vývoj tohoto nového modelu a v podstatě překopání běžného J rámu do nové verze.

https://revolverguy.com/the-lipseys-smi ... es-part-i/

MRBLUE

Příspěvek#20 » čtv 18. zář 2025, 21:21

Tazka reklama :-D

Murphy

Příspěvek#21 » pát 19. zář 2025, 08:11

https://www.handgunhero.com/compare/rug ... kimber-k6s
Tyhle tri mi prijdou dost vyrovnane. Kimber ma vysoko hlaven, UC nema ocelovy ram, UC ma hranatejsi hledi a musky, takze by se mohl pri taseni kousnout, KLCR a UC jsou sestiranne jen v exotickych razich, plastova cast ramu u KLCR trosku lepe tlumi, ...

Mooooc rad bych je nekdy vyzkousel vedle sebe.

Jestli to koupis, nabizim prime porovnani s Rugerem KLCR.
Jeste by to chtelo nekoho s Kimberem.

M82K

Příspěvek#22 » pát 19. zář 2025, 08:32

Tady je 2 díl článku kde jsou hezky nafocené konstrukční díly hlavně to uložení hlavně je pro mne zajímavé - bylo dosud používané u Scandium rámu.

https://revolverguy.com/the-lipseys-smi ... s-part-ii/

A zde je 3 díl článku

https://revolverguy.com/the-lipseys-smi ... -part-iii/

MRBLUE - nepřijde mi to vůbec jako reklama - článek si nepsali SW ani Lipseys ale je to zajímavý příběh a snaha o podstatné vylepšení J rámu. A přijde mi, že se toho udělalo dost - SW sám inovoval většinou jen jinými střenkami a designem na rámu krom Scandium modelu s titanovým válcem - mimochodem titanové válce jsou již i pro tento model.

Murphy - klidně se můžeme domluvit a rád to porovnám a ano jak píšeš Kimbera by to chtělo jen podotknu, že Kimber je taky hliník - K6XS cca 450g - Ocelová K6S je o 200g těžší což mi do kapsy už nedává smysl to je pak na opasek do pouzdra. No a K6XS bohužel přišla o to hledí z K6S - i když má ten žlábek aspoň větší než běžné 2 palce.

Jinak kdy to budu mít.... uvidíme snad se dočkám :)
Takže až bude rád se sejdu a může to porovnat.

Murphy

Příspěvek#23 » pát 19. zář 2025, 09:00

O K6Xs jsem ani nevedel. Asi jeste neexitoval v dobe, kdy jsem se rozhodoval.
Ja mel moznost LCR a K6S se drevenou pazbou vzit do ruky a krom vahy mi i lepe sedel Ruger. Jenze to byla moje prvni zbran, treba bych to uz ted citil jinak.
A taky byl znacny rozdil v cene...

M82K

Příspěvek#24 » pát 19. zář 2025, 10:05

Jj me se ta rada Ruger líbí krom toho plastu no…. S tim se nějak nemůžu psychicky srovnat ale kdyz říkáš ze to nedělá potíže….. jinak je fajn vyber ráže, provedeni kohoutu a i délka hlavne a mířidla. Cena je fajn.
Ale jak sem psal S&W 642 UC mam objednaný tak si počkám líbí se mi to moc a líbí se mi hlavně podstatná modernizace toho rámu a mířidel.
Váha a rozměry stejný s Taurusem 856 takže se pekne vejde do kapsy.

Těším se pak na to porovnání a myslim že to LCR je na nošení rozhodně lepší volba než K6S která je moc těžká.

M82K

Příspěvek#25 » pát 19. zář 2025, 10:18

https://youtu.be/cVvj1gmDwec

Musím říct že žít v USA vzal bych taky 32 H&R Magnum ale zde je to nedostupné takže 38 SPL.+P

MRBLUE

Příspěvek#26 » pát 19. zář 2025, 18:17

M82K
Ten revolver stoji v USA raz toklo ako ine bezne revolvery tychto parametrov. A teraz k tym specialitam:
Vlozena hlaven v plasti hlavne. Toto som mal v Tauruse 617Ti zaciatkom tisicrocia. A viem ze to mali aj napriklad lacne revolvery Luger ci Arminius s ramom a plastom hlavne zo zinkovej zliatiny. Mimo to ze sa da pouzit material ktory by mal problem vydrzat vystrel bez ujmy, je to aj lacne riesenie a je jdnoduchsie dopasovat medzeru medzi vylcom a hlavnou. Ziadna novinka.
Kryta tycka vyhadzovaca. Tu maji krytu v podstate revolvery vsetkych znaciek niekedy od druhej polky minuleho storocia. Preco to tak nemal SW u vsetkych modelov neviem, ale rozhodne to novinka tiez neni.
Strenky. Rozni vyrobcovia robia rozne strenky a vychvaluju ich funkcnost. Z najznamejsich napriklad Hogue ci Pachmayr, ale aj jednotlivi vyrobcovia revolverov. Materialovo z G10, gumy. dreva, plastu, karbonu, kombinovane z viacerych materialov. Kazdy bude tvrdit ze prave tie jeho su naj. A v recenziach ta o tom budu utvrdzovat rozni strelci... Asi najlepsi pocin v tomto smere urobil Taurus pri strenkach z gumy roznej tvrdosti ktore pouzivaju na revolveroch pre vykonne kalibre.
Ladeny spustak a zaoblene tvary. Kazdy ladeny special to ma. A tento revolver je ladena maloseriova vyroba. Pozri si ako vyzeraju revolvery PC od SW.
Mieridla. Tento pocin je naozaj nie uplny standard. Ale povedzme si na rovinu, u maleho bezkohutoveho DA revolveru je to rovnako vyznamne ako napriklad laserovy znackovac v strenkach.
Ale ako som pisal, ak ho chces a naplni tvoje tuzby tak si ho kup. Ale nepresviedcaj ostatnych aky je to obrovsky pokrok na poli revolverov.

M82K

Příspěvek#27 » sob 20. zář 2025, 07:29

Já psal, že je to totálně překopaný J rám - né že takové prvky konkurence neumí a SW s tím přišel teď jako první jak tady naznačuješ.
A J rám to doposud takto neměl - s výjimkou Scandium rámu s titanovým válcem, tam třeba byla dvojitá hlaveň použita, ale klasické J rámy to tak doposud neměli.
Střenky jsou čistě individuální věc, jediné co se mi líbí je vyšší úchop který to má umožnit - dál je neřeším a časem jistě bude několik alternativ.
Spoušt ma byt vylepšená - jelikož na starších SW je ok čekám, že bude jen lepší - uvidíme pak na živo.
Mířidla jsou za mne fajn, respektive cokoliv bude vždy lepší než žlábek - nejsou to mířidla na speciál a mířenou střelbu to netvrdím ani já ani nikdo jiný, ale rozhodně to dá rychlejší zamíření, odstraní odlesky a ve špatných světelných podmínkách tritium bude hezky vidět.

Ano líbí se mi, objednáno.

Zpět na