Revolvery Taurus

Krátké vícehlavňové zbraně
4mike

Příspěvek#136 » čtv 11. zář 2025, 11:27

Konstrukční důvod k drhnutí není, čili musí jít o nějaký fuck-up,
větší odpor na spoušti není bezpečnostní prvek ale nutnost natahovat spouští DA
a ano 6r bude mít poněkud těžší spoušť než 5r (na stejným rámu) stejně jako 8r vs 6r.
Když nevíš, co ti z toho odkud má vyskočit, rozebírej ve větším igeliťáku.
Ber to jako džíny, taky musí být nějak ošoupaný, pokud nejsou "kostelový" :-)

P.S u malých Taurů lidi obvykle ztrácí jen přítlačný kolík a pružinku pod ním, co zvedají aretaci válce,
takže až vyšroubuješ šroubek před spouští, vyklopíš válec a budeš vytahovat konzoli, pak bacha na to kam to vypadne.
Při skládání šroubky utahovat ne na moment ale zlehka (šroubovák mezi 2 prsty) a na loctite 243
(utahuješ do hliníku a ty závity nechceš mít na jedno použití)

M82K

Příspěvek#137 » čtv 11. zář 2025, 12:10

Hele ted jsem koukal na video to vypadá celkem ok na pokusy cekal jsem uvnitř nejakou šílenost.

Hm tak to ja do nej půjdu. A pres zimu si budu hrát s pružinkami.

PS nemáš ty nebo někdo jiný odhad kolik toho tak tyhle revolvery vydrží? Jako je to podobný jako u pistole cca 50 tisic nebo? Pokud se z toho bude střílet běžná 38 a ne +P.

Loctite doma mám tak možná i preventivně podlepit.

4mike

Příspěvek#138 » čtv 11. zář 2025, 14:02

životnost neodhadnu, sem tam si z toho prásknu sem tam vypucuju, někdy nosím, a v tomhle režimu je už jen ošoupaný po cca 20 letech

sonor

Příspěvek#139 » pát 12. zář 2025, 09:31

Zdravím. Jsem revolvery nepolíben, navíc ještě touto ráží, 9x19. Zbaští to standardní ogivál, nebo musí mít komolou střelu? Dík.

jarda-hifista

Příspěvek#140 » pát 12. zář 2025, 09:48

Ahoj! Ogivály bere úplně normálně, ale docela kope. Tak jsem si nechal udělat náboje se slabší navážkou a to je ono, pohodové střílení a navíc díry v terči jak od děrovačky. Převážně budu stejně střílet 9x19, v současnosti Alza přebíjené. Jrd
IMG_20250912_103837_1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sonor

Příspěvek#141 » pát 12. zář 2025, 10:21

Dík. Kolik váží střela? Zatím přebíjím 124gn s navážkou 3,5gn od Vectanu- AS. stačilo by to?

M82K

Příspěvek#142 » pát 12. zář 2025, 11:24

Tak jsem si dnes osahal další Taurus a tam už drhnutí nebylo, nicméně ten chod spouště nebyl o moc lepší.
Zároveň jsem měl na porovnání Ruger a Alfu Stainless a byť nerad musím říct že cokoliv co jsem zatím držel v ruce - Ruger, Colt, Alfa bylo výrazně lepší jak tři kousky od Taurusu.

Ano beru že je to velký cenový rozdíl a za tu cenu jsou ty revolvery Taurus pěkně, ale asi od toho očekávám víc takže se začínám pomalu smiřovat s tím že pokud S&W v nějakém Scandiu nebo Kimber K6XS nenaplní mé očekávání tak hold budu muset zvednout laťku a smířit se s vyšší váhou než jsem chtěl.

jarda-hifista

Příspěvek#143 » pát 12. zář 2025, 12:18

sonor píše:Dík. Kolik váží střela? Zatím přebíjím 124gn s navážkou 3,5gn od Vectanu- AS. stačilo by to?

Nevím, musím se zeptat, já to sám nedělám.

4mike

Příspěvek#144 » pát 12. zář 2025, 14:22

M82K píše:.... Alfa ....

jenže zrovna u Alfy je to nahodilý stav, než se někam něco posune nebo něco ze zinkový slitiny vymačká,...

BTW jděte si s těma patronama dopr.... třeba do vlákna přebíjení :evil:

M82K

Příspěvek#145 » pát 12. zář 2025, 15:18

Ja o patronách ani čárku.

Hele alfa byla Stainless takze celonerez leštěná. Ty zinkový jsem slyšel ze se kazí dost.

No ja se případně s dotazy na jine kousky přesunu do všeobecného vlákna kdyz tady je to o Taurusu.

4mike

Příspěvek#146 » pát 12. zář 2025, 21:02

4mike píše:.... něco ze zinkový slitiny vymačká,...

Bez ohledu na model všechny mají z toho sajrajtu "táhlo" pro vyklopení válce

Zpět na