Natažení kohoutku neotočí válec

Krátké vícehlavňové zbraně
graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » ned 5. led 2014, 13:50

Alfa Para, krátký válec.
Dnes se mi asi 3x na 60 výstřelů stalo, že při natažení kohoutku se válec nepootočil (zůstal v poloze po posledním výstřelu). Vždy to bylo při střelbě, tzn. náboje v klipu, klip ve zbrani. Když jsem to zkoušel nasucho, nepodařilo se mi to zreprodukovat. Nikdy předtím se mi to nestalo, zbraň je málo střílená (do 2000 výstřelů). Není mi jasné, jak může vůbec zůstat kohoutek v natažené poloze, aniž by otočil válcem.
V čem může být problém?

GeorgeM

Příspěvek#2 » ned 5. led 2014, 18:21

Zdravím,
podíval bych se nejdřív na čep, který tlačí posouvač k válci, zda je jeho pružina v pořádku a zda má hladký chod bez zadrhávání. Možná by ještě mohl být problém v posouvači válce, případně jeho vůli při otáčení na čepu.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » ned 5. led 2014, 18:32

No, bohužel do toho moc nevidím a pokud to nebude nutné, nechce se mi do rozebírání. Ale teď jsem to znovu zkoušel nasucho s prázdným válcem asi 40x a žádný problém. Subjektivně všechno šlape hladce bez zadrhávání, válec se aretuje dlouho předtím, než dotáhnu kohoutek do zadní polohy, přibrždění palcem slabé ruky taky nepřipadá v úvahu, tak nevím.
Přijde mi, že zaaretovaný válec má velmi malou vůli (tzn. téměř neznatelně se "vikle" v podélné ose - prostě nesedí úplně napevno bez pohybu) - nevím, jestli je to normální a předtím jsem si toho nevšiml. Střelba bez problémů.

4mike

Příspěvek#4 » pon 6. led 2014, 09:36

graver píše:No, bohužel do toho moc nevidím a pokud to nebude nutné, nechce se mi do rozebírání. ....

odnes to do Alfy

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » ned 13. dub 2014, 18:08

Odnesl jsem to do Alfy (v rámci tohoto: viewtopic.php?f=20&t=3447&p=54332#p54332), opraveno (výměna táhla + čepu držáku válce). Zatím ok.

Zpět na