Mosin
Sportovní, lovecké, "odstřelovačky" a další
Také jednoranné nebo vícehlavňové dlouhé zbraně
Také jednoranné nebo vícehlavňové dlouhé zbraně
- Patrik
- gary7
- Alcatraz
Příspěvek#138 » stř 1. srp 2012, 18:11
mno, mosinu je strasne moc druhu, nejde jen o kus, ale o presnou verzi, vyrobce, puvod, urceni a kombinaci dilu. Levny mosin je obycejny mosin pro masy vojaku. Priplaci se za presnejsi mosin, scislovany mosin a pak za sberatelskou hodnotu. Nekterych druhu/verzi se vyrobilo mene, tak jsou vzacnejsi. Rozdil taky byva ve vybaveni.
A mosin je C, na to povoleni nepotrebujes :/
A mosin je C, na to povoleni nepotrebujes :/
Naposledy upravil(a) Alcatraz dne stř 1. srp 2012, 18:23, celkem upraveno 2 x.
- krákorák
Příspěvek#141 » stř 1. srp 2012, 18:23
Asi dostanu vynadáno za OT, ale nedá mi to. Byl jsem v ZS už několik krát a možnost vybrat byla. Naprostá spokojenost. Profesionalita a ochota na nejvyšším stupni. Omlouvám se za za OT.Abych nebyl úplně mimo, tak ještě poznámku - mosinku 91/30 mám a SKS-ko taky. Levný, pěkný, přesný.Spokojenost.
- Alcatraz
Příspěvek#142 » stř 1. srp 2012, 18:25
Tady je pekne neprehledna, ale vycerpavajici stranka o mosinech, je tam velka tuna informaci o ruznych verzich, znackach a se ktera pozna a tak, i kdyz neni uplne lehky se v nich vyznat. Tak bud to muzes zacit studovat a trochu mosiny poznat, nebo ti z BVS zatim staci ten levnejsi
http://mosinnagant.net/USSR/RussianSovietMosinNagantNumbers.asp
Nakup zbrane

http://mosinnagant.net/USSR/RussianSovietMosinNagantNumbers.asp
Nakup zbrane
- Walt
-
ostrostrelec - Příspěvky: 20
- ostrostrelec
Příspěvek#146 » pát 7. zář 2012, 20:39
Také jsem na jaře kupoval pušku ze stejné várky ze ZS, avšak u prodejce v Plumlově, výběr byl tuším z 5 kusů a dobrý vývrt měly všechny. Sběratelské unikáty to nejsou, na střílení stačí.
Přímo v ZS jsem před tuším před 2 lety kupovat TT33 a na výběr jsem měl z circa 20 pistolí. Známý tam kupoval SVT a říkal, že měl na výběr jen ze 2 kusů.
Přímo v ZS jsem před tuším před 2 lety kupovat TT33 a na výběr jsem měl z circa 20 pistolí. Známý tam kupoval SVT a říkal, že měl na výběr jen ze 2 kusů.
-
Hieronymus - Příspěvky: 5
- Hieronymus
Příspěvek#147 » stř 19. zář 2012, 11:27
Zdravím, kolegové.
Mám dotaz. Koupil jsem Mosina vz. 44 s krásným vývrtem. Když jsem ho donesl domů, protlačil jsem několikrát zepředu skrz hlaveň hadřík namočený v oleji. Použil jsem vytěrák ze zbraně bez jakékoliv namontované koncovky, tedy jen se závitem na konci. Vím, že jsem to měl dělat od komory, ale vytěrák je krátký a zezadu to šlo špatně. Dělal jsem to velice opatrně, ale přesto se mi povedlo vytěrákem klepnout do přední hrany jedné z drážek. Bylo to jen lehce, ale i tak je tam vidět maličký lesklý bod a chytlo se mi tam vlákno z hadříku, takže tam bude otřep. Překvapilo mě, že to způsobilo relativně slabé ťuknutí, ale materiál vytěráku je dost tvrdý.
Myslíte si, že se ten mikrootřep na ústí střelbou vyžehlí? A jak dlouho to může trvat? Je to jen bezvýznamná drobnost nebo to může mít vliv na přesnost? Na střelnici se teď delší dobu nedostanu, abych to vyzkoušel a porovnat nemám s čím, protože jsem z toho ještě nestřílel.
Díky a Mosinům zdar
Mám dotaz. Koupil jsem Mosina vz. 44 s krásným vývrtem. Když jsem ho donesl domů, protlačil jsem několikrát zepředu skrz hlaveň hadřík namočený v oleji. Použil jsem vytěrák ze zbraně bez jakékoliv namontované koncovky, tedy jen se závitem na konci. Vím, že jsem to měl dělat od komory, ale vytěrák je krátký a zezadu to šlo špatně. Dělal jsem to velice opatrně, ale přesto se mi povedlo vytěrákem klepnout do přední hrany jedné z drážek. Bylo to jen lehce, ale i tak je tam vidět maličký lesklý bod a chytlo se mi tam vlákno z hadříku, takže tam bude otřep. Překvapilo mě, že to způsobilo relativně slabé ťuknutí, ale materiál vytěráku je dost tvrdý.
Myslíte si, že se ten mikrootřep na ústí střelbou vyžehlí? A jak dlouho to může trvat? Je to jen bezvýznamná drobnost nebo to může mít vliv na přesnost? Na střelnici se teď delší dobu nedostanu, abych to vyzkoušel a porovnat nemám s čím, protože jsem z toho ještě nestřílel.
Díky a Mosinům zdar
- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#148 » stř 19. zář 2012, 12:26
tak hlavně, nečekej od Mosina výsledek jako od Tikky. Je to flinta která byla stavěná na to, aby trefila chlapa, Ivan odněkud z Kavkazu/Altaje/Irkutska zvládl obsluhu a nějakou tu, nedejbože, údržbu.
Většina flint zažila Velkou vlasteneckou vojnu a podívala se do Berlína. Během války je používali jako kyj, stanovou vzpěru, pádlo, balalajku a hever. Naklepnutá hranka je drobnost.
P.S. kup si boresnake
Většina flint zažila Velkou vlasteneckou vojnu a podívala se do Berlína. Během války je používali jako kyj, stanovou vzpěru, pádlo, balalajku a hever. Naklepnutá hranka je drobnost.
P.S. kup si boresnake
- Alcatraz
Příspěvek#150 » stř 19. zář 2012, 16:55
to resi, ale u M44 spis ve smyslu kolik km tu pusku nekdo pouzival jako berlu. Je mozny, ze se ti na hlavni zachytila povrchovka vyteraku. Ale jestli se toho bojis (a i jinak to neni podle me blbej napad), tak si cistici tycky olep izolackou. Ono i kdyz budes jo opatrnej a poctivej (ne u tyhle pusky) a budes cistit od komory k usti, tak budes resit jak dostat tu tycku (bez kartacku) zpatky a budes o usti "bourat" stejne.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí