AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Redd
Příspěvek#527 » úte 15. srp 2017, 06:53
Stránky výrobce jsem neprohledával, informace o NEA mám z https://www.prodej-zbrani.cz/AR15/nea/N ... 3708p.html Mně jde o to, že kdyby byla životnost třeba jen 5000 výstřelů a nová hlaveň za 15 000, tak by to samozřejmě vycházelo taky jinak. Když vezmu v potaz výměnu hlavně za 5-7 tisíc, tak je to asi opravdu víceméně jedno, ale každopádně jsem rád, když vím, co kupuju. Ptám se proto, že platforma AR-15 je pro mě nová a chci mít maximum informací před koupí. Co se týče V-AR, tak ta má hlaveň Lothar Walther. A nestojí hlavně LW náhodou víc než 5-7 tisíc?
- cipis
Příspěvek#528 » úte 15. srp 2017, 10:59
Ta cena se uváděla včetně hlavně s montáží u puškaře, žádných 15 000 Kč ... Vždyť 15-20 stojí celá puška.
A i kdyby tam byla životnost 5000, tak to máš za tu dobu prostřílených minimálně 40 000 Kč, což je několikanásobně víc, než stojí ta hlaveň a někdy i celá puška. A jak psali kolegové, jak to vlastně chceš prokázat? Navíc někdo je spokojený, když se trefí na 50m do terče, protože dál nemá kam chodit a někdo si hraje na 300m.
Začni jinak, řekni si, k čemu to chceš, co s tím budeš střílet. A pak si vyber to, co ti bude vyhovovat. Když budeš chtít něco ala odstřelovač, tak to stejně nebudeš muset řešit, protože tě budou náboje stát ještě o hodně víc než jen obyčejné sypačky na těch 50-100m. Zkrátka je to defacto nepodstatný údaj.
A i kdyby tam byla životnost 5000, tak to máš za tu dobu prostřílených minimálně 40 000 Kč, což je několikanásobně víc, než stojí ta hlaveň a někdy i celá puška. A jak psali kolegové, jak to vlastně chceš prokázat? Navíc někdo je spokojený, když se trefí na 50m do terče, protože dál nemá kam chodit a někdo si hraje na 300m.
Začni jinak, řekni si, k čemu to chceš, co s tím budeš střílet. A pak si vyber to, co ti bude vyhovovat. Když budeš chtít něco ala odstřelovač, tak to stejně nebudeš muset řešit, protože tě budou náboje stát ještě o hodně víc než jen obyčejné sypačky na těch 50-100m. Zkrátka je to defacto nepodstatný údaj.
- electrickota
- Kontaktovat uživatele:
- electrickota
Příspěvek#531 » čtv 17. srp 2017, 06:58
Zvětšění záleží na co to chceš, na dynamiku(IPSC/LOS) vždy kolimátor + někdo si tam dává výklopný 2x sklo na dálku, ale za mě mi stačí Eotech na to trefit něco i na těch 100m, a u nás se těch sto moc ani nestřílí, většinou 5-25m, což je škoda.
Na dálku 200-300m je ideální něco od 8x do 16x, větší většinou už moc nedává smysl(vysoké zkreslení, chvění obrazu a třes rukou) navíc pro kvalitní obraz je to už dardička za optiku...
Na dálku 200-300m je ideální něco od 8x do 16x, větší většinou už moc nedává smysl(vysoké zkreslení, chvění obrazu a třes rukou) navíc pro kvalitní obraz je to už dardička za optiku...
- Pauli
- Majkl
- Chip
Příspěvek#535 » čtv 17. srp 2017, 16:26
[quote="Pauli"]Na dynamiku to nebude, puška je varka s 17,75 palcovou hlavní.
Proc by to nebylo na dynamiku? Mám 18 palců DPMS s těžkou hlavní a IPSC i LOS střílím. Sem tam i vyhraju. Jasně, na většině stage v ČR je delsi lauf mirny hendikep, ale od sto metrů výš zase závidí ostatní...
Proc by to nebylo na dynamiku? Mám 18 palců DPMS s těžkou hlavní a IPSC i LOS střílím. Sem tam i vyhraju. Jasně, na většině stage v ČR je delsi lauf mirny hendikep, ale od sto metrů výš zase závidí ostatní...
- mobil-man
Příspěvek#536 » čtv 17. srp 2017, 22:11
izerS18 píše:Mam take V-AR 17,75 hlaven. K tomu Strike Eagle 1-6x a nemohu si stezovat. Uz delaji i verzi 1-8x;-)
Jestli ještě jezdíš Izere na tu střelnici na Vysočině, kde jsi mi předával zásobník, tak si tě dovolím kontaktovat a rád bych se na tuhle optiku podíval. Mám v hledáčku Viper PST II gen, který má 1-6x, ale ten bude pres 20 tis. Kč.
- stope
Příspěvek#537 » čtv 17. srp 2017, 23:35
Pauli píše:Na dynamiku to nebude, puška je varka s 17,75 palcovou hlavní. Střelnice tu je sice do 300m, ale honit soustřely na tuto vzdálenost taky nehodlám. Napadlo mě něco takového 4-16x44 nebo 2,5x10x44.
Zatím je to ale vize do budoucnosti
Většina 3gun pušek je 18". By mě zajímalo, co je v Česku dynamičtější
- Pauli
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony