CZUB Scorpion EVO 3 S1
Samonabíjecí pušky
- N560
Příspěvek#586 » pát 16. čer 2023, 09:18
Jsou prosím nějaké zkušenosti se spouští od Ascalonu? Do nového EVA bych ji chtěl koupit i s jejich pojistkama, protože ta originální spoušť a pojistky jsou dvě největší slabiny pro mě. Je to investice cca 5000,- což beru jako pohodu, vzhledem k momentálně zvýhodněné nákupní ceně zbraně. Ale třeba mi tu spoušť někdo vymluvíte, že to nemá cenu a není to taková paráda jako na reklamním videu 

- Letec 12
Příspěvek#588 » pát 16. čer 2023, 10:01
N560 píše:Jsou prosím nějaké zkušenosti se spouští od Ascalonu?
viewtopic.php?f=22&t=1823&start=390#p261727
viewtopic.php?f=22&t=1823&start=405#p262492
viewtopic.php?f=22&t=1823&start=555#p291673
- Letec 12
Příspěvek#590 » pát 16. čer 2023, 10:15
Héfaistos píše:Ten Vortex jsem měl před tím Primary Arms. Není špatnej - má výborný obrazec na CQB a obecně na krátké vzdálenosti, ale strašně žere baterky. Na to bacha..
Dík za postřeh, já ho měl na zkoušku na 20-40m a dál jsem s ním nestřílel.
Ještě k tomu Primary Arms s 2x zvětšením co jsi vybral. Není to na 25m trochu nepohodlné? Na větší vzdálenost asi ano, ale na menší?
A co třeba tenhle (vím, není na skladě, ale jinak?)
https://zbrane.habresto.cz/primary-arms ... i-9mm-red/
- Héfaistos
Příspěvek#592 » pát 16. čer 2023, 11:15
Letec 12 píše:...Ještě k tomu Primary Arms s 2x zvětšením co jsi vybral. Není to na 25m trochu nepohodlné? Na větší vzdálenost asi ano, ale na menší?...
Je to hodně o zvyku a o trénování. S 2x zvětšením se ještě dá jakž-takž fungovat i na ultrakrátké vzdálenosti (7-10m) ale chce to trošku cviku jak se dívat. (Tím myslím dívat se při CQB oběma očima a zvyknout mozek na to, že jedním okem vidí obraz 2x zvětšený) Na 25 m absolutně v pohodě. Se zvětšením 3x už to skoro nelze (měl jsem na kose Vortex Spitfire 3x a nahradil jsem ho právě tím PA 2x - https://zbrane.habresto.cz/primary-arms-prism-scope-glx-2x-acss-cqb-7-62/), ta 2x je podle mě hranice toho, kdy jde i pro CQB použít a navíc se člověk, při troše míření, dobře strefí i na 100 a více metrů. Na krátké vzdálenosti má ten PA dobrý ten vnější kruh v obrazci, na dlouhé má ten chevron vevnitř.
Akorát je potřeba si dát pozor na dobré a pořádné utažení všech šroubů montáže na tom PA - má tu blbou Trijicon montáž a pokud to řádně neutáhnete (nejlépe na červený loctite), tak je schopné se to výstřely povolit.
Ten 1x Cyclop bude taky fajn, pro někoho, kdo chce střílet do max 50 m. Na 50 a více už je přesnější ten 2x, ale to je samozřejmé...
Naposledy upravil(a) Héfaistos dne pát 16. čer 2023, 11:42, celkem upraveno 1 x.
- N560
Příspěvek#597 » sob 17. čer 2023, 17:38
Ještě dotaz ohledně vůlí. Já mám vakl jen na vysunuté části pažby. Dá se s tím něco udělat? Našel jsem na airsoft verzi EVO takový vymezovací plech, přesně do drážek pažby, který tu vůli odstraní. Ale nikde jsem se nedočetl, jestli by to šlo použít i u ostré zbraně (předpokládám že ne). Ale třeba se něco takového vyrábí i přímo na ostrou?
- rarach89
Příspěvek#599 » ned 18. čer 2023, 02:08
Evo už mám taky doma a...
1. 2x průhledný zásobník na 10 je fakt od zbrojovky trapárna
2. není tam přední opěrka i když je na to výplň kufru dělaná, což nějak nechápu, asi dříve bylo a teď ty 2 stovky šetří jako v případě zásobníků
3. pokud dáte na EVO kolimátor s vysokou montáží (v mém případě HS503CU) nebo pažbičku Magpul, tak je ten pěknej kufr na prd a můžete rovnou řešit v čem to nosit
4. pojistku vymýšlel moron
5. malá plastová natahovací páka taky není zrovna super
6. na to že se to má teď vyrábět, tak na závěru je vyraženo 2022
7. ten vakl při vysunutí pažby je fakt hrůza a děs
8. místo oček tam už dneska mohlo být QD
První věc co jsem objednal po otevření kufru jsou dva zásobníky na 30 druhé generace, uplula a přední opěrka. Pak jsem EVO vyndal z kufru a pi*oval dál, ale teď na to nic dalšího kupovat nebudu.
No jinak je to hezká hračka. Ve středu přihlásit, počkám si rovnou na průkaz a hurá na střelnici. Ještě jsem nenašel úplně nejlepší pozici pro kolimátor, už jsem ho 3x posouval.
1. 2x průhledný zásobník na 10 je fakt od zbrojovky trapárna
2. není tam přední opěrka i když je na to výplň kufru dělaná, což nějak nechápu, asi dříve bylo a teď ty 2 stovky šetří jako v případě zásobníků
3. pokud dáte na EVO kolimátor s vysokou montáží (v mém případě HS503CU) nebo pažbičku Magpul, tak je ten pěknej kufr na prd a můžete rovnou řešit v čem to nosit
4. pojistku vymýšlel moron
5. malá plastová natahovací páka taky není zrovna super
6. na to že se to má teď vyrábět, tak na závěru je vyraženo 2022
7. ten vakl při vysunutí pažby je fakt hrůza a děs
8. místo oček tam už dneska mohlo být QD
První věc co jsem objednal po otevření kufru jsou dva zásobníky na 30 druhé generace, uplula a přední opěrka. Pak jsem EVO vyndal z kufru a pi*oval dál, ale teď na to nic dalšího kupovat nebudu.
No jinak je to hezká hračka. Ve středu přihlásit, počkám si rovnou na průkaz a hurá na střelnici. Ještě jsem nenašel úplně nejlepší pozici pro kolimátor, už jsem ho 3x posouval.
- Choze
Příspěvek#600 » ned 18. čer 2023, 07:51
Kufr lze samozřejmě používat dál, stačí vyměnit vnitřní pěnu...
Já obdržel zbraň 2023 s 2x 20rd 2gen.
Většinu toho co popisuješ, bylo dávno řečeno tady, nebo v recenzích na YT. Zbytečný nad tím po koupi brečet.
20230618_084515.jpg
Já obdržel zbraň 2023 s 2x 20rd 2gen.
Většinu toho co popisuješ, bylo dávno řečeno tady, nebo v recenzích na YT. Zbytečný nad tím po koupi brečet.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí