Bren 3

Samonabíjecí pušky

JYbour

Příspěvek#1 » pon 17. čer 2024, 08:19

Tak je tady novinka, Bren 3. Pobaví mě charakteristika, odolnější a spolehlivější než předchůdce, tzn. Bren 2 = přiznaný rozpadající se nespolehlivý krám :lol:
https://bren3.czub.cz/?utm_source=CZUB+ ... id=CzBren3

Desertfox83

Příspěvek#2 » pon 17. čer 2024, 09:26

risa2000

Příspěvek#3 » pon 17. čer 2024, 09:31

Jsem zvědav, až někdo udělá srovnání s Brenem 2.
Zaujalo mě, jak si před misí vyměním hlaveň podle potřeby. To se fakt děje? Já, kdybych byl někde v konfliktu, tak poslední, co bych chtěl dělat, je měnit si na zbrani hlavně.
Na okraj, ten český průvodní text zjevně neprošel korekturou. Což nedělá moc dobrý dojem, když i takovou "blbost" si nejsou schopni pohlídat.

MojeTikka

Příspěvek#4 » pon 17. čer 2024, 09:59

Nahodou, moznost prehazovat hlavne je super, zejmena v konfliktu, kde je fura ruznych dodavatelu streliva. To pak jeden nevypadne z rytmu neustalych prekvapeni. Neco podobneho se zrovna deje na UA. Puvodni zamer samozrejme chapu a vyrobce chce proste nebidnout neco navic, ale je nutne do dobre svazat se zasobovanim, nejlepe ten lauf rovnou hazet do bedny s nabojema, pro jistotu.

film

Příspěvek#5 » pon 17. čer 2024, 10:10

o 45% odolnější než bren 2 díky použití polymeru vyztuženého uhlíkovými vlákny, prasklé a zdeformované části způsobené klimatickým působením jsou již minulostí

Kolik ran to podle nich tedy vydrží?

Je i verze PDW 7 Palců v ráži 5.56

tady všude se platforma Bren používá, jen nevím zda myslí i bren 1
CR
Argentina, Bosna a Hercegovina, Kambodža, Francie, Maďarsko, Kenia, Moldavie, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Rwanda,
Ukrajina, UK, Zambie, SR, Ghana, Indie, Indonesie, Libanon, Mexiko, Mongolsko, Filipíny

Jarda K

Příspěvek#6 » pon 17. čer 2024, 10:22

Je třeba optimalizovat zisky. Jak dlouho jsou už "2" ve výzbroji? Že by se zase přezbrojovalo? Daňový poplatníku zaplač!
Abych nebyl jen negativní. Třeba už bude sčasování v pořádku a nebude to strouhat nábojnice...

morho

Příspěvek#7 » pon 17. čer 2024, 13:35

Taky by je neubylo kdyby tam dali výměnný AR rukojeti, sakra. Polohu regulátoru pro tlumič chválím, nárůst hmotnosti ne...

Sobiho

Příspěvek#8 » pon 17. čer 2024, 13:48

Já se omlouvám, ale když vidím ten "propagační" snímek nového Brena, tak vůbec nevidím bláto, ale produkt člověka po požití nevhodné stravy! :-D

Motostrelec

Příspěvek#9 » pon 17. čer 2024, 14:44

Hele, okem strojního konstruktéra, reklamní keci jsou jedna věc. Ale takhle povrchním pohledem tam vidim hlavně optimalizaci výroby, viz méně třískového obrábění na pouzdru, přidáním ocelových vodítek do těla na šrouby a celkově zjednodušení tvaru pouzdra - patrně směrem k možnosti použít jako polotovar extrudovaný dural - což by hodně mohlo zlevnit výrobu.

+ dořešení některých řekněme né uplně optimálně řešených uzlů B2 jako třeba oddělitelná předpažbí, ale né bez nutnosti odšroubovat i lauf. A dále dosažitelnost regulátoru gasblocku. To jak tak na to koukám B3 již řeší vcelku hezky.

Haluziak

Příspěvek#10 » pon 17. čer 2024, 15:10

Tak už máme třetí verzi, tak ve dvanácté už by to konečně mohla být slušná flinta odlazená na zákaznicích. Samozřejmě s nějakým tím kurvítkem aby byl furt odbyt.

PeSY

Příspěvek#11 » pon 17. čer 2024, 15:54

Az na to ze civilni budou az 2026…

Hankye

Příspěvek#12 » pon 17. čer 2024, 17:51

film píše:Je i verze PDW 7 Palců v ráži 5.56

Pochopil bych tuhle dýlku v třístovce ale v 5.56 mi to neprijde zrovna efektivní využití tý munice.

Letec 12

Příspěvek#13 » pon 17. čer 2024, 18:03

7" bude i v 5,56 je to ve verzi PDW (takže do auta, nebo vrtulníku)
Škoda, že to nemá vyměnitelné rukojeti. Třeba BR ji má perfektní a kdo je zvyklý na AR by si mohl dát svou oblíbenou.
Bren 3 rozpad.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Vladimir9

Příspěvek#14 » pon 17. čer 2024, 19:51

Do týdne tady bude nějaký expert, který s tím má zkušenosti.......

antonspelec

Příspěvek#15 » pon 17. čer 2024, 20:06

“Hlavní díly zbraně si vyrábíme sami, protože chceme mít jistotu, že budou absolutně přesné a kvalitní” - pobavilo :lol:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... sku-254044

Zpět na