Antreg karabina 9 mm Luger

Samonabíjecí pušky

Erix

Příspěvek#151 » úte 27. srp 2024, 10:55

Zdar, tak PCC na Glock zásobníky je, jak už to někdo psal, jako "mor", to dělají všichni. Pár rozpracovaných projektů na různé speciálky, které by třeba mohly prorazit jsem viděl, ale jak psáno výše, byly zašlapány pro drahý vývoj, případně konkurenci pro dosavadní modely. Ono, pokud myšlenka není dané fabriky se málokdy něco chytne - cena pro autora nápadu vše prodraží. Tak budeme doufat, že testování Antregu výjde a něco se objeví. ;)

LordSalix

Příspěvek#152 » úte 27. srp 2024, 16:47

PCC na glock zásobník jsou hnusné protože dávají pistolový zásobník do puškové šachty. Kdyby udělali pěknou mikro PCC ala MP7 na glock zásobníky, tak by to mělo samé výhody.

Střelec

Příspěvek#153 » úte 27. srp 2024, 17:19

To si můžeš koupit rovnou Glocka

morho

Příspěvek#154 » úte 27. srp 2024, 18:42

Pokud se to už opravdu testuje, tak jestli je to ve stylu AR nebo MPX nebo MP7 nebo bůhvíco bychom se mohli dovědět brzo, ne? Není přece nutný prozradit detaily nebo jestli je to pro někoho "hnusný" nebo ne :)
Co si vzpomínám, že kdysi se psalo o MPX, a pak někdy byla zmínka, že se jim podařilo nějak narovnat pozici G zásobníku... jestli to mělo znamenat možnou koncepční změnu nebo ne, bůhví.

Erix

Příspěvek#155 » úte 27. srp 2024, 19:28

No zásobník do Glocka moc nenarovnáš, blbě by to podávalo, ale třeba tam dali element co to řeší. Každopádně vím o zajímavé koncepci, co leží ladem a je to škoda - sice hrubá kresba, ale Evo a podobné by asi dostaly záhul. Možností úprav spousta, kompatibilita se zásobníky CZ, Glock,... prostě co by kdo preferoval.

morho

Příspěvek#156 » úte 27. srp 2024, 19:42

Psalo se o tom, víc nevím, mně je to jedno, normální sklon se mi líbí, a evidentně by šlo udělat něco ve stylu MP7 viz ta fotka zřejmě funkčního konceptu PSA (jiná ráže ale sklon hodně podobný) o stránku nebo dvě zpátky bez nutnosti G zásobník nějak narovnávat.

skagerak

Příspěvek#157 » stř 28. srp 2024, 11:15

To fakt tak moc dáváte přednost estetice pred funkci?
(A dostupností a vlastne i cenou Glock zasobniku?)

Esef

Příspěvek#158 » stř 28. srp 2024, 11:43

U PCC je glockový zásobník tak nějak už standardem. AR15 zásobníky s konverzí jsou zbytečně velké. Taky to může jet variantou atypu jako Evo, mpx, atd…

Erix

Příspěvek#159 » stř 28. srp 2024, 11:50

No, tak pokud něco funguje, tak je to samozřejmě fajn, ale pokud to taky dobře vypadá, tak jenom plus. Další věc je, proč pořád mastit něco, co už x krát dělal někdo jiný. Jen pro zajímavost jsem zkoušel "odlehčovat" a redesignovat CZ Evo (v PC modeláři) a je až neskutečné, kam to jde dostat při ještě lepších parametrech. Z váhy jde ušetřit třeba i půl kila a nebudeme skoro v celoplastu, ale pěkně dural,... ;) Snad bude Antreg taky takový.

skagerak

Příspěvek#160 » stř 28. srp 2024, 12:29

Odlehčení má význam ale řešit vzhled zasobniku je divný...

morho

Příspěvek#161 » stř 28. srp 2024, 13:26

Už jen tím, že to nebude direct blowback, se vyčlení z masy "co už x krát dělal někdo jiný", od laciných PCC AR9, ale taky třeba dost drahý PDW APC9. Kompatibilita s G zásobníky další rozdíl. Pokud se nějak bude počítat s tím, že se běžně střílí s tlumičem nějakou lepší regulací, další výhoda - oproti všem blowbackům, i MPX. Nižší hmotnost další. Myslím, že se tady psalo že to má bejt spíš PDW, takže to asi úplně nepůjde srovnat s VAR9, ale i tak: má asi o dost víc než 2 kg, nějaká teleskopická pažba tam nepřichází v úvahu, hlavně vidím od 7" a víc - to PDW nepotřebuje (vím že se psalo že Antreg bude víc délek, to je super).
Suma sumárum, může to bejt o dost lepší PDW než MPX, a co dalšího by tomu mohlo konkurovat? Neznám.

Erix

Příspěvek#162 » stř 28. srp 2024, 15:09

skagerak píše:Odlehčení má význam ale řešit vzhled zasobniku je divný...

Úplně nevím, na co je tato reakce. Na EVU sklon neřeším, řeším ho u karabin PCC, kde konfigurace "K" (ručka-tělo-zásobník tvoří pomyslné písmeno K), je dle mého lepší, než II (římská dvě), tady je zakládaní zásobníku pistolovým způsobem takové, řekněme méně ergonomické. ;)

No uvidíme co z toho vyleze u toho Antregu, mělo by to být venku na jakýsi veletrh na začátku roku 2025, takže tož kompletní informace, nic vím nevím.

Béďa

Příspěvek#163 » čtv 29. srp 2024, 10:46

Jako chápu, že vzhled PCC na Glock zásobník je zvláštní, ale pak zde máme příklad Steiboga, s původním zásobníkem vypadl hodně cool, ale ta funkce, Flock už to není taková sláva, ale zase to funguje.....
Dle mě v zásadě jsou dvě ekonomické varianty nové PCC ve vztahu k zásobníku, tj. Glock a Evo zásobník oba fungují, Glock má asi lepší předpoklady vydržet dlouhodobě nabití.

Jinak osobně bych viděl jako gamechanger něco nestandardního, tj. brzděný nebo uzamčeny závěr, sklopná pažba, ovládá i AR nebo dokonce podobu MP7 na 9mm. Pokud to bude další klon Arka třeba i brzděný, proč ho kupovat když mám Var, u sportu JP5...

Stejně tak mě napadlo, že gamechanger by bylo něco na variaci Spearu u pušek, tady moc širokou nabídku nemám....

sober

Příspěvek#164 » čtv 13. bře 2025, 05:35

Také jsem byl zvědavý na karabinu. Ovšem říká se, že vyjde už od roku 2022 a pořád nic. Každý půlrok se říká “za půl roku” - moc důvěry ve mě Antreg nevzbuzuje. Navíc první verzi je asi risk kupovat, pokud člověk není mega fanoušek viz problémy s ARS v1. V2 už je údajně ok, ale nikdo se k tomu raději moc nevyjadřuje. Marketing má Antreg na jedničku, ale nejsem si jistý, jestli tomu odpovídá kvalita.

Béďa

Příspěvek#165 » čtv 13. bře 2025, 17:47

Ohledně PCC předpokládám, že to dopadne stejně jako v případě pistolí.
Ohledně kvality, pro lem byl jasně popsán, v prvních kilusech jim uteklo pár přepálených zavoeniku, prý problém se spoustakem s klasickým tlumičem. Jinak kvalita zpracování byla na jedničku, měl jsem, ale byl těžší.
Verze dva vypadá hodně dobře, záleží na co to člověk chce.

Zpět na