AR 15 LUX Def Tec LDT 15 ..VS.. Anderson Frontline
Samonabíjecí pušky
-
kosmenpupen - Příspěvky: 25
- kosmenpupen
Příspěvek#1 » pát 13. zář 2024, 12:57
Rozhoduji se.
Kdyby ses měl rozhodnout mezi Def tec LDT15 14,5´´... , nebo Anderson Frontline 14,5´´ a ničím jiným, možná bys vybral LDT.
Působí asi lépe. Ale není to jen lowprice výrobek od zbrojovky zvučného jména ? Stojí těch 10000kč navíc za to? Vlastníci Anderson působí nadšeně.
Poraďte prosím.
Kdyby ses měl rozhodnout mezi Def tec LDT15 14,5´´... , nebo Anderson Frontline 14,5´´ a ničím jiným, možná bys vybral LDT.
Působí asi lépe. Ale není to jen lowprice výrobek od zbrojovky zvučného jména ? Stojí těch 10000kč navíc za to? Vlastníci Anderson působí nadšeně.
Poraďte prosím.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#2 » pát 13. zář 2024, 13:18
LDT15 mám, funguje. Má evropskou pojistku, takže lze zajistit i nenatažená. Cena v pohodě, nechtěl jsem levný budget, ale ani v tom utopit raketu. Anderson se teď objevila u řady prodejců, takže nějak ad-hoc dovoz z USA. Cenově budgetová zbraň, další levné áerko, jakých je 12 do tuctu. Fungovat to bude, 99 % uživatelů bude spokojených.
Z těch dvou bych bral LDT, protože bych se rozhodoval stejně, jako před lety.
Dnes už bych nešel do AR15.
Z těch dvou bych bral LDT, protože bych se rozhodoval stejně, jako před lety.
Dnes už bych nešel do AR15.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#7 » ned 15. zář 2024, 07:25
Jaké já mám zkušenosti... Asi takhle, na kurzech jsem zjistil, že při některých střeleckých úlohách, např. střelba jednou rukou (ať už ve stoje, v chůzi nebo v sedě) mám problém správně zalícit, resp. najít tečku v kolimátoru. U Brenu bych měl tečku, díky jeho konstrukci, výše o několik centimetrů.
Druhá věc je natahovací páka, která je u Brenu vepředu na straně, zatímco u AR natahuji "do těla". Je to blbost, ale zpětně bych se tehdy rozhodl pro Bren.
Poslední věc, která je u AR řešitelná, je regulátor plynu, který je u Brenu ve standardu a je snadno dosažitelný rukou. U LDT lze osadit regulátor dodatečně, ale k jeho ovládání je potřeba imbusák.
No a prakticky: na střelnici, kde trávím nejvíc času, jsou povoleny pouze pistolové ráže a tak stejně nosím EVO. Takže úplně nejvíc kacířská myšlenka je, že bych možná spíš sáhl po MP5 s integrovaným tlumičem (místo AR a EVA). V podstatě hotová zbraň, funkční, snad i spolehlivá.
Druhá věc je natahovací páka, která je u Brenu vepředu na straně, zatímco u AR natahuji "do těla". Je to blbost, ale zpětně bych se tehdy rozhodl pro Bren.
Poslední věc, která je u AR řešitelná, je regulátor plynu, který je u Brenu ve standardu a je snadno dosažitelný rukou. U LDT lze osadit regulátor dodatečně, ale k jeho ovládání je potřeba imbusák.
No a prakticky: na střelnici, kde trávím nejvíc času, jsou povoleny pouze pistolové ráže a tak stejně nosím EVO. Takže úplně nejvíc kacířská myšlenka je, že bych možná spíš sáhl po MP5 s integrovaným tlumičem (místo AR a EVA). V podstatě hotová zbraň, funkční, snad i spolehlivá.
- Béďa
Příspěvek#8 » ned 15. zář 2024, 18:09
Jedna technická,.to dovedu pochopit, ale šel.nych spíše do SP5 a nějaký tlumič, nevím, ale turecká MP5 není dlee ono.
Co vypadá hodně pěkně je na ZS BT APC 9 s integrovaným.tlumicem na MP5 zásobníky s hliníkovým lowerem! Jen ta cena odpovídá tomu že jde o unikát.
Co vypadá hodně pěkně je na ZS BT APC 9 s integrovaným.tlumicem na MP5 zásobníky s hliníkovým lowerem! Jen ta cena odpovídá tomu že jde o unikát.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#9 » ned 15. zář 2024, 18:24
Tureckou jsem viděl, ale nestřílel jsem z ní (mohl, ale nechtěl). Vyrobená je lépe, než PAF. Cena byla hodně vysoká, na můj vkus. Na druhou stranu, pokud by to měla být jediná "dlouhá", tak proč ne. Dobrá AR15 stojí peníze, něco v devítce na malé omezené střelnice jsou další náklady. Ale to už jsme daleko od tématu.
-
- kosmenpupen
Příspěvek#10 » ned 15. zář 2024, 19:22
Střelnici mám k dispozici 300m.
Moje střílení, je jen střelba bez pobíhání a podobně.
Nejdřív jsem chtěl EVO Carabine, ale když jsem tady na foru viděl všechny ty závady, tak jsem začal pokukovat po AR15 a začaly mě lákat vzdálenější terče.
A Bren je mimo mojí finanční dosažitelnost.
Moje střílení, je jen střelba bez pobíhání a podobně.
Nejdřív jsem chtěl EVO Carabine, ale když jsem tady na foru viděl všechny ty závady, tak jsem začal pokukovat po AR15 a začaly mě lákat vzdálenější terče.
A Bren je mimo mojí finanční dosažitelnost.
- papel
Příspěvek#12 » pon 16. zář 2024, 18:35
Jako takhle, mám ar15, scorpiona i kliku. Nejvíc využiju právě scorpiona s pistoli na nějakou dynamiku a pak kliku na romantiku...ar15 využiji nejméně ale je to super platforma jen je rozdíl vystřílet měsíčně 300 ks lugru a 300 ks 223 tak to zvaž . Mi pak začalo být líto na kropení používat 223 a to tu ráži mám opravdu hodně rád
-
- kosmenpupen
- expres
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa