AR 15 LUX Def Tec LDT 15 ..VS.. Anderson Frontline

Samonabíjecí pušky

kosmenpupen

Příspěvek#1 » pát 13. zář 2024, 12:57

Rozhoduji se.
Kdyby ses měl rozhodnout mezi Def tec LDT15 14,5´´... , nebo Anderson Frontline 14,5´´ a ničím jiným, možná bys vybral LDT.
Působí asi lépe. Ale není to jen lowprice výrobek od zbrojovky zvučného jména ? Stojí těch 10000kč navíc za to? Vlastníci Anderson působí nadšeně.
Poraďte prosím.

CzechJoker

Příspěvek#2 » pát 13. zář 2024, 13:18

LDT15 mám, funguje. Má evropskou pojistku, takže lze zajistit i nenatažená. Cena v pohodě, nechtěl jsem levný budget, ale ani v tom utopit raketu. Anderson se teď objevila u řady prodejců, takže nějak ad-hoc dovoz z USA. Cenově budgetová zbraň, další levné áerko, jakých je 12 do tuctu. Fungovat to bude, 99 % uživatelů bude spokojených.
Z těch dvou bych bral LDT, protože bych se rozhodoval stejně, jako před lety.
Dnes už bych nešel do AR15.

Béďa

Příspěvek#3 » pát 13. zář 2024, 14:36

Do čeho bys teda šel? Jasně HS Produkt ve vojenské kvalitě seženu za cca 45 je to sice bulpap, ale jinak mě moc jiného nenapadá v této cenobe hladině.

CzechJoker

Příspěvek#4 » pát 13. zář 2024, 22:01

Nešel bych primárně do .223 Rem ani 7.62×39 a když už, tak bych vzal Bren 2 v .223 Rem. Důvodů je více, ale to je nad rámec dotazu.

Béďa

Příspěvek#5 » sob 14. zář 2024, 10:07

Bren dovedu pochopit. Osobně s 223 souhlasím. a osobně preferuji 300blk. Co bys volil za ráži?

kosmenpupen

Příspěvek#6 » sob 14. zář 2024, 18:11

CzechJoker> Jen piš..... Pokud bych měl později, zkušenostmi, které ty už máš, zjistit, že AR15 není to pravé, bylo by to na prd.

CzechJoker

Příspěvek#7 » ned 15. zář 2024, 07:25

Jaké já mám zkušenosti... Asi takhle, na kurzech jsem zjistil, že při některých střeleckých úlohách, např. střelba jednou rukou (ať už ve stoje, v chůzi nebo v sedě) mám problém správně zalícit, resp. najít tečku v kolimátoru. U Brenu bych měl tečku, díky jeho konstrukci, výše o několik centimetrů.

Druhá věc je natahovací páka, která je u Brenu vepředu na straně, zatímco u AR natahuji "do těla". Je to blbost, ale zpětně bych se tehdy rozhodl pro Bren.

Poslední věc, která je u AR řešitelná, je regulátor plynu, který je u Brenu ve standardu a je snadno dosažitelný rukou. U LDT lze osadit regulátor dodatečně, ale k jeho ovládání je potřeba imbusák.

No a prakticky: na střelnici, kde trávím nejvíc času, jsou povoleny pouze pistolové ráže a tak stejně nosím EVO. Takže úplně nejvíc kacířská myšlenka je, že bych možná spíš sáhl po MP5 s integrovaným tlumičem (místo AR a EVA). V podstatě hotová zbraň, funkční, snad i spolehlivá.

Béďa

Příspěvek#8 » ned 15. zář 2024, 18:09

Jedna technická,.to dovedu pochopit, ale šel.nych spíše do SP5 a nějaký tlumič, nevím, ale turecká MP5 není dlee ono.
Co vypadá hodně pěkně je na ZS BT APC 9 s integrovaným.tlumicem na MP5 zásobníky s hliníkovým lowerem! Jen ta cena odpovídá tomu že jde o unikát.

CzechJoker

Příspěvek#9 » ned 15. zář 2024, 18:24

Tureckou jsem viděl, ale nestřílel jsem z ní (mohl, ale nechtěl). Vyrobená je lépe, než PAF. Cena byla hodně vysoká, na můj vkus. Na druhou stranu, pokud by to měla být jediná "dlouhá", tak proč ne. Dobrá AR15 stojí peníze, něco v devítce na malé omezené střelnice jsou další náklady. Ale to už jsme daleko od tématu.

kosmenpupen

Příspěvek#10 » ned 15. zář 2024, 19:22

Střelnici mám k dispozici 300m.
Moje střílení, je jen střelba bez pobíhání a podobně.
Nejdřív jsem chtěl EVO Carabine, ale když jsem tady na foru viděl všechny ty závady, tak jsem začal pokukovat po AR15 a začaly mě lákat vzdálenější terče.
A Bren je mimo mojí finanční dosažitelnost.

Béďa

Příspěvek#11 » pon 16. zář 2024, 13:51

Pak doporučujii místo arka nějakou kliku, i u levnější bude přesnost lepší než u dražšího arka.

papel

Příspěvek#12 » pon 16. zář 2024, 18:35

Jako takhle, mám ar15, scorpiona i kliku. Nejvíc využiju právě scorpiona s pistoli na nějakou dynamiku a pak kliku na romantiku...ar15 využiji nejméně ale je to super platforma jen je rozdíl vystřílet měsíčně 300 ks lugru a 300 ks 223 tak to zvaž . Mi pak začalo být líto na kropení používat 223 a to tu ráži mám opravdu hodně rád

kosmenpupen

Příspěvek#13 » úte 17. zář 2024, 07:00

Béďa > Kliku ne. Sice nepobíhám, ale libí se mi ,,časovky,, na víc cílů, na blízko i na dálku.
Když tedy trochu odbočím od tématu a budu nyní vybírat mezi AR15 Anderson, anebo Evo3 Cara, je rozhodující faktor cena střeliva. Jinou ,,slabinu,, Ar15 nevidím.

expres

Příspěvek#14 » úte 17. zář 2024, 08:10

Jak daleko lze být od pravdy (klika na 300m) :)

Co je vlastně PRS za disciplínu? Jedná se o Dynamickou Přesnou Střelbu - tedy o přesnou střelbu na dlouhé vzdálenosti, z různých poloh a v časovém limitu.

kosmenpupen

Příspěvek#15 » úte 17. zář 2024, 11:13

????
Neřešíme disciplíny. Střílíme pro radost.
Za relevantní odpovědi děkuji.

Zpět na